You are here

Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λευκωσίας: Απαράδεκτες απεργίες εν μέσω διεθνών εκδηλώσεων

03/06/2009 12:33
Η ανάληψη της διοργάνωσης των Αγώνων Μικρών Κρατών Ευρώπης που διεξάγονται κυρίως στη Λευκωσία 1-6 Ιουνίου 2009 αποτελεί μοναδική ευκαιρία για προβολή του τουριστικού προϊόντος της πρωτεύουσας αλλά και της Κύπρου γενικότερα, με δεδομένη την παγκόσμια οικονομική κρίση που επηρεάζει και την Κύπρο.

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λευκωσίας θέλοντας ακριβώς να συμβάλλει προς αυτή την κατεύθυνση σε συνεργασία με την διοργανώτρια αρχή των αγώνων, ΚΟΕ, ανέλαβε την ευθύνη της προβολής της πολιτιστικής κληρονομιάς της πρωτεύουσας. Η Εταιρεία προγραμμάτισε και διοργάνωσε περιηγήσεις και ξεναγήσεις στην Λευκωσία και στα Μουσεία της για να δώσουμε την ευκαιρία στους επισκέπτες των αγώνων να γνωρίσουν την πόλη μας.

Είναι με μεγάλη μας λύπη αλλά και απογοήτευση που είδαμε αυτή μας την δραστηριότητα να ματαιώνεται μετά την απόφαση των υπαλλήλων του Τμήματος Αρχαιοτήτων να κατέλθουν σε 4ώρη στάση εργασίας στις 2 Ιουνίου 2009, για επίλυση των χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, κλείνοντας ουσιαστικά τα μουσεία.

Ανεξάρτητα από τα όποια συμφέροντα και διεκδικήσεις των υπαλλήλων των μουσείων η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λευκωσίας θεωρεί ότι η συγκεκριμένη ενέργεια έπληξε καίρια την προσπάθεια για προβολή του πολιτιστικού πλούτου της πρωτεύουσας.