You are here

Ετήσια Γενική Συνέλευση Παγκύπριου Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών

30/11/2021 17:11

Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν την Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021 οι εργασίες της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Παγκύπριου Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης & Οικοδομών, στο ξενοδοχείο Nicosia Hilton.

Με την παρουσία τους τίμησαν τη Συνέλευση, προσωπικότητες και αξιωματούχοι από τον πολιτικό και επιχειρηματικό κόσμο, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Νίκος Νουρής, ο Πρόεδρος της ΟΕΒ, κ. Αντώνης Αντωνίου, ο Πρόεδρος του CIPA, κ. Ιωάννης Μάτσης και ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Κύπρου και Σύμβουλος του ΠτΔ σε Θέματα κλιματικής Αλλαγής, κ. Κώστας Παπανικόλας.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Μιχάλης Χατζηπαναγιώτου, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που ανέκυψαν για τον κλάδο ως συνέπεια της πανδημικής κρίσης, αλλά και για τις ευκαιρίες που υπάρχουν για έναν από τους βασικότερους πυλώνες της κυπριακής οικονομίας, τον κλάδο δηλαδή της ανάπτυξης γης και οικοδομών. «Οι επιχειρηματίες του κλάδου, έχουν αποδείξει πολλές φορές κατά το παρελθόν ότι συμβάλλουν ουσιαστικά στην ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας. Μίας ανάπτυξης από την οποία ωφελείται το σύνολο της κοινωνίας και σε αυτό συνηγορούν οι πέραν των 35.000 εργαζομένων στις επιχειρήσεις μας», σημείωσε. Παράλληλα, αναφέρθηκε στο μέλλον του κλάδου υπογραμμίζοντας ότι «η πράσινη ανάπτυξη, η βιωσιμότητα και ο σχεδιασμός νέων έργων που θα μπορούν να καλύπτουν τις νέες ανάγκες που προκύπτουν, αποτελεί προτεραιότητα των μελών μας. Η Κύπρος μπορεί να καταστεί ένας προορισμός που να συνδυάζει υψηλό επίπεδο ζωής, εργασίας και διασκέδασης, προσελκύοντας εταιρείες και εργαζόμενους υψηλών δεξιοτήτων από την ευρύτερη περιοχή. Δικός μας ρόλος, είναι η ενίσχυση αυτής της προσπάθειας, με έργα που να καλύπτουν αυτές τις αυξημένες απαιτήσεις».

Στο Καταστατικό Μέρος, μετά την ολοκλήρωση των τοποθετήσεων των μελών ακολούθησαν εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου, για την επόμενη διετία.

Ο Σύνδεσμος εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες στην RCB Bank Ltd, η οποία ήταν ο χορηγός της εκδήλωσης.