You are here

Ετήσια συνάντηση της ΑνΑΔ με τα Ιδρύματα Κατάρτισης της Κύπρου

30/09/2009 15:41
Η καθιερωμένη ετήσια συνάντηση της Αρχής Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού Κύπρου (ΑνΑΔ) με τα Ιδρύματα Κατάρτισης της Κύπρου, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2009, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Αρχής.

Στη συνάντηση, στην οποία παρευρέθηκαν εκατόν περίπου εκπρόσωποι Ιδρυμάτων Κατάρτισης, έγινε:

• Ανασκόπηση, αξιολόγηση και συζήτηση της μέχρι σήμερα συνεργασίας της Αρχής με τα Ιδρύματα.

• Παρουσίαση του Eιδικoύ Σχεδίου Πρόληψης – Σχεδίου Δράσης της ΑνΑΔ για αντιμετώπιση των επιπτώσεων της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης στην απασχόληση και την ανεργία.

• Ενημέρωση για τις εξελίξεις στα Συγχρηματοδοτούμενα από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και την ΑνΑΔ Έργα.

Σε καλωσόρισμα του, ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της ΑνΑΔ Δρ Γιώργος Όξινος αναφέρθηκε στη διαχρονική συνεργασία του Οργανισμού με τα Ιδρύματα Κατάρτισης και τον καταλυτικό ρόλο που αυτά διαδραματίζουν στην επιτυχή επίτευξη των στόχων και της αποστολής της Αρχής. Η συνεργασία αυτή, ανέφερε ο Δρ Όξινος, αποκτά ιδιαίτερη σημασία ενόψει των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Κύπρος μέσα στο νέο κοινωνικοοικονομικό γίγνεσθαι που δημιουργεί η κοινωνία της γνώσης σε περιβάλλον όμως εντεινόμενων πιέσεων στην απασχόληση και την ανεργία από την παγκόσμια οικονομική κρίση.

Στη συνέχεια της συνάντησης, έγινε λεπτομερή παρουσίαση στους παρευρισκομένους των νέων δράσεων που υλοποιούνται στο πλαίσιο του Eιδικoύ Σχεδίου Πρόληψης – Σχεδίου Δράσης της ΑνΑΔ, απώτερος στόχος του οποίου είναι η πρόληψη και καταστολή της ανεργίας μέσω της αξιοποίησης των δυνατοτήτων και ευκαιριών που προσφέρονται στον τομέα της κατάρτισης και επανακατάρτισης, από τις επιχειρήσεις, τους εργαζομένους και τους ανέργους.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με εκτενή ενημέρωση για τις εξελίξεις στα πέντε Συγχρηματοδοτούμενα από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και την ΑνΑΔ Έργα, που αφορούν στη βελτίωση της απασχολησιμότητας των ανέργων και του οικονομικά αδρανούς γυναικείου δυναμικού, στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των Μικροεπιχειρήσεων με απασχόληση 1-4 άτομα, στη βελτίωση της παραγωγικότητας των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων με απασχόληση 5-249 άτομα, καθώς και στη σταδιακή εγκαθίδρυση και λειτουργία Συστήματος Επαγγελματικών Προσόντων στην Κύπρο.