You are here

Examinership: Ο νέος μηχανισμός διάσωσης και αποκατάστασης επιχειρήσεων και διατήρησης της απασχόλησης

21/06/2017 10:33
Το ΚΕΒΕ σε συνεργασία με την Υπηρεσία Αφερεγγυότητας του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού και με τη συμμετοχή του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Συμβούλων Επιχειρήσεων Κύπρου, διοργανώνεισεμινάριαμε θέμα <>.

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούντηνΤετάρτη 28 Ιουνίου 2017 και ώρα 16:00 μμ στο οίκημα του Επιμελητηρίου Λεμεσού, Φραγκλίνου Ρούσβελτ Λεμεσός (3ος όροφος) και την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017 και ώρα 16:00 μμ στο οίκημα του ΚΕΒΕ, Λεωφ. Γρίβα Διγενή 38 &Δεληγιώργη 3 (7ος όροφος) στη Λευκωσία.

Στόχος των σεμιναρίων είναι να ενημερωθούν οι συμμετέχοντες για το μηχανισμό Διορισμού Εξεταστή (Examinership) που αφορά την αναδιάρθρωση του χρέους των επιχειρήσεων,ο οποίος υιοθετήθηκε με τα νομοθετήματα του Πλαισίου Αφερεγγυότηταςκαι θα μπορούν να εντοπίζουν λύσεις μέσα από νομικές διαδικασίες και την εποπτεία των δικαστηρίων για τη διάσωση τους.

Το ΚΕΒΕ και η Υπηρεσία Αφερεγγυότητας, προσδίδουν βαρύνουσα σημασία σε αυτό το νέο μηχανισμό διάσωσης και αποκατάστασης επιχειρήσεων και διατήρησης της απασχόλησης, σε αντίθεση με την πτώχευση και την εκκαθάριση, γιατί η ορθή αξιοποίηση του θα έχει ως αποτέλεσμα την αποφυγή καταχρηστικών αποφάσεων που θα επηρεάσουν αρνητικά το επιχειρείν στον τόπο μας.

Με το πέρας των παρουσιάσεων θα απαντηθούν ερωτήσεις των συμμετεχόντων και θα δοθεί χρόνος για συζήτηση.

Για οποιεσδήποτε επιπρόσθετες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να αποταθείτε στην ιστοσελίδα του ΚΕΒΕ: http://www.ccci.org.cy/wp-content/uploads/2017/06/circ1768.pdf
ή να επικοινωνήσετε με το Τμήμα Υπηρεσιών και Εμπορίου στο τηλ. 22889890.