You are here

Εξειδικευμένα τεχνικά σεμινάρια στα εκπαιδευτικά κέντρα της εταιρείας για τους αλουμινοκατασκευαστές από την MUSKITA

07/03/2008 15:47
Πραγματοποιήθηκαν από τις 11 μέχρι 14 Φεβρουαρίου και 3 μέχρι 6 Μαρτίου 2008 στο εκπαιδευτικό κέντρο της εταιρείας στη Λευκωσία σεμινάρια με θέμα:
‘’Εφαρμογή Συστήματος Ελέγχου Παραγωγής στο εργοστάσιο - FPC”.

Τα σεμινάρια είναι σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα EN 14351-1:2006 & EN 138310:2003 και διεξήχθησαν από τον κ.Γιώργο Σιδηρόπουλο της Target Business Solutions από την Ελλάδα, ο οποίος έχει πολύχρονη εμπειρία στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών στους τομείς οργάνωσης και πιστοποίησης.
Σκοπός του σεμιναρίου ήταν η ενημέρωση των αλουμινοκατασκευαστών σχετικά με την οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα Δομικά Προϊόντα και τα πρότυπα που αφορούν την κατασκευή κουφωμάτων και πετασμάτων.

Οι βασικές απαιτήσεις των προτύπων αφορούν τον έλεγχο της παραγωγής στην κατασκευή των κουφωμάτων - πετασμάτων.

Η εταιρεία MUSKITA Aluminium Industries Plc θα μεταβιβάσει σε όσους αλουμινοκατασκευαστες πιστοποιηθούν με το Σύστημα Ελέγχου Παραγωγής - FPC τη δυνατότητα να χρησιμοποιoύν τη σήμανση CE για τα πιστοποιημένα κουφώματα εφ’ όσον υπογραφούν Ιδιωτικές Συμφωνίες με την εταιρεία και τον κάθε ένα κατασκευαστή. Στη συνέχεια θα δίδεται βεβαίωση από την εταιρεία προς τον κατασκευαστή για το δικαίωμα χρήσης των πιστοποιητικών δοκιμών των κουφωμάτων -πετασμάτων.

Οι αλουμινοκατασκευαστές ενημερώθηκαν για:

1. Τις προδιαγραφές & παραγγελίες των υλικών
2. Τον έλεγχο παραλαμβανομένων,
( μεθολογία και τεκμηρίωση )
3. Το Τεχνικό Εγχειρίδιο Διέλασης,
( Οδηγίες εργασίας για την κατασκευή
κουφωμάτων - πετασμάτων )
4. Τον έλεγχο παραγωγής & τοποθέτησης
κουφωμάτων
5. Το Εγχειρίδιο FPC - Τηρούμενοι φάκελλοι

Έχουν ήδη πιστοποιηθεί δύο κατασκευάστριες εταιρείες, η «Βάσος Βασιλείου Λτδ» και η «Πέτρος Σιαηλής Αλουμίνια Λτδ» οι οποίες έχουν ήδη υπογράψει Ιδιωτικό Συμφωνητικό με την MUSKITA και τους έχει παραχωρηθεί βεβαίωση η οποία τους δίνει το δικαίωμα χρήσης των πιστοποιητικών δοκιμών για τα συστήματα κουφωμάτων και πετασμάτων της MUSKITA.

Τα σεμινάρια για τις επαρχίες Λευκωσίας και Λάρνακας συνεχίζονται. Αμέσως, μετά, θα αρχίσουν τα σεμινάρια για τους κατασκευαστές Λεμεσού και Πάφου στο το εκπαιδευτικό κέντρο της Λεμεσού.