You are here

Experience Center PwC Κύπρου: Ώρα να αναθεωρήσουμε τα πάντα!

22/06/2021 13:51

Ο νέος χώρος συνδυάζει την τεχνολογία και την τεχνογνωσία του οργανισμού για το σχεδιασμό βιώσιμων λύσεων

Η PwC εγκαινιάζει τη λειτουργία του πρώτου στην Κύπρο, διαδραστικού και καινοτόμου Experience Center της, διευρύνοντας έτσι το φάσμα των υπηρεσιών που προσφέρει στους συνεργάτες και πελάτες της αλλά και στην τοπική κοινωνία. Το Experience Center βρίσκεται στον ένατο όροφο του κεντρικού κτηρίου της PwC, επί της Λεωφ. Δημοσθένη Σεβέρη στη Λευκωσία και η λειτουργία του δημιουργεί νέα δεδομένα, προσφέροντας μία ξεχωριστή διαδραστική εμπειρία για τους επισκέπτες.

Σ’ έναν κόσμο που αλλάζει με ταχύτατους ρυθμούς, οι επιχειρήσεις και οι οργανισμοί καλούνται να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα αναπτύσσοντας στρατηγικές για το μέλλον και αξιοποιώντας τα νέα προσφερόμενα εργαλεία. Στόχος του Experience Center είναι να λειτουργήσει ως πεδίο έμπρακτης εφαρμογής βιώσιμων λύσεων, δημιουργώντας παράλληλα το ιδανικό περιβάλλον για την ανταλλαγή απόψεων αλλά και για τη «γέννηση» καινοτόμων ιδεών, υπηρεσιών και προϊόντων, τα οποία θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πελατών του οργανισμού.

Τo Experience Center της PwC Κύπρου που αποτελεί μέρος του παγκόσμιου δικτύου της PwC με περισσότερα από 30 κέντρα παρόμοιας φύσης, συνδυάζει τη δημιουργικότητα και την έρευνα με το ευρύ φάσμα των υπηρεσιών που προσφέρει ο οργανισμός. Επιπρόσθετα συνδυάζει τη γνώση και την εμπειρία των επαγγελματιών της PwC με τη στρατηγική προσέγγιση και ένα καινοτόμα δομημένο τρόπο επίλυσης των σημαντικών προκλήσεων που αντιμετωπίζουν σήμερα οι επιχειρήσεις. Η αξιοποίηση της τεχνολογίας είναι καθοριστικής σημασίας σ’ αυτήν τη διαδικασία καθώς προσφέρει εναλλακτικές προτάσεις στρατηγικού σχεδιασμού και βιώσιμες λύσεις.

Ο χώρος φιλοξενεί τεχνολογικά αναβαθμισμένες υπηρεσίες οι οποίες θα είναι διαθέσιμες στους χρήστες του χώρου και περιλαμβάνουν ολόγραμμα, γυαλιά εικονικής πραγματικότητας και εικονικούς κόσμους, τεχνολογίες επαυξημένης πραγματικότητας, τεχνολογίες του Διαδικτύου των Πραγμάτων (Internet of Things), τεχνητή νοημοσύνη (Artificial Intelligence), machine learning, touchless λύσεις, κτλ. Προσφέρονται επίσης υπηρεσίες εξεύρεσης λύσεων μέσα από μεθοδολογίες design thinking που συνδυάζουν την τεχνολογία, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα με τελικό στόχο τη βελτιωμένη εμπειρία των χρηστών τόσο στον ψηφιακό όσο και στον πραγματικό κόσμο.

Επιπρόσθετα, το Experience Center της PwC Κύπρου θα αποτελέσει το επιστέγασμα των δράσεων του οργανισμού στον τομέα της επιχειρηματικότητας. Οι σημαντικές και διαχρονικές συνεργασίες με επιχειρηματικούς και ακαδημαϊκούς φορείς όπως είναι το Junior Achievement, το Chrysalis LEAP, το CYENS και το Πανεπιστήμιο Κύπρου θα ενισχυθούν ακόμη περισσότερο αξιοποιώντας αυτόν τον καινοτόμο και διαδραστικό χώρο.

Σε δηλώσεις του ενόψει της λειτουργίας του Experience Center, ο Διευθύνων Σύμβουλος της PwC Κύπρου κ. Ευγένιος Ευγενίου δήλωσε ότι: «Το Experience Center της PwC Κύπρου έρχεται να συμβάλει στο διαχρονικό μας στόχο για ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και του οικοσυστήματος καινοτομίας της χώρας μας. Με διαθέσιμες τεχνολογίες αιχμής, ο χώρος θα προσφέρει αναβαθμισμένες υπηρεσίες τεχνολογίας συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στη δημιουργία και στην ανταλλαγή ιδεών αλλά και στην εξεύρεση καινοτόμων λύσεων».

Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το Experience Center της PwC Κύπρου είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα www.pwc.com.cy/en/experience-center.html