You are here

EY Κύπρου χρυσός χορηγός του 6ου International Funds Summit

19/11/2020 15:07
  • Η Άντρια Κουκούνη, Director Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών, Εποπτευομένων και Χρηματαγορών, Προύντζος & Προύντζος ΔΕΠΕ – EY Law, παρουσίασε το θέμα «FinΤech και Τεχνητή Νοημοσύνη στη Διαχείρηση Επενδύσεων»
  • O Αντώνιος Μπρούμας, Manager Δικαίου Πληροφορικής, Πλατής-Αναστασιάδης & Συνεργάτες – συνεργαζόμενη με την EY Ελλάδος δικηγορική εταιρεία, μέλος του δικτύου EY Law, παρουσίασε το θέμα «FinTech Regulatory Sandboxes: Trends and Challenges»

Η ΕΥ Κύπρου ήταν χρυσός χορηγός του 6ου International Funds Summit "Global Funds Industry: The Next Chapter" το οποίο πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά στις 16 και 17 Νοεμβρίου 2020. Το συνέδριο διοργανώθηκε από τον Κυπριακό Οργανισμό Επενδυτικών Ταμείων (CIFA), το Invest Cyprus και την IMH, και πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου. Υποστηρίχθηκε επίσης από το Institute of Chartered Accountants in England and Wales (ICAEW) και τη Διεθνή Ένωση Κεφαλαιαγοράς (ICMA).

Το 6ο International Funds Summit συγκέντρωσε επιτυχώς πέραν των 550 συνέδρων, τόσο από την Κύπρο όσο και από το εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένων επαγγελματιών του χρηματοοικονομικού και επενδυτικού τομέα εκπροσωπώντας εταιρείες διαχείρισης κεφαλαίων με έδρα την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική, την Ασία, τη Ρωσία και τις ΗΠΑ. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, κορυφαίοι διευθυντές εταιρειών διαχείρισης κεφαλαίων καθώς και άλλοι επαγγελματίες ανέλυσαν, μεταξύ άλλων, τις προκλήσεις που παρουσιάζονται λόγω της διεθνούς κανονιστικής και νομικής συμμόρφωσης αλλά και του συνεχώς μεταβαλλόμενου νομικού πλαισίου του συγκεκριμένου τομέα. 

Στόχος του συνεδρίου ήταν να προσφέρει στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις αλλά και να ενημερωθούν από παγκοσμίου φήμης ειδικούς στον συγκεκριμένο τομέα μέσω συζητήσεων, πάνελ και σχετικών παρουσιάσεων. Μερικά από τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν, το μεταβαλλόμενο τοπίο στη ρυθμιστική βιομηχανία, μοντέλα διανομής κεφαλαίων ανά το παγκόσμιο, η επόμενη δεκαετία στη διαχείριση επενδυτικών υπηρεσιών, βιώσιμες & ηθικές επενδύσεις, το FinTech και ο αντίκτυπός του στον τομέα.

Η ΕΥ Κύπρου συμμετείχε στο συνέδριο με την Άντρια Κουκούνη, Δικηγόρο και Director Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών, Κεφαλαίων και Χρηματαγορώνστην Προύντζος & Προύντζος ΔΕΠΕ – EY Law, η οποία παρουσίασε το θέμα «FinΤech και Τεχνητή Νοημοσύνη στη Διαχείρηση Επενδύσεων». Από την έναρξη του Σχεδίου Δράσης για το FinTech από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έχουν ληφθεί σημαντικά μέτρα που να επιτρέπουν την ενσωμάτωση της καινοτομίας στις χρηματαγορές της ΕΕ. Κατά τη διάρκεια της παρέμβασής της, η Άντρια, τόνισε τις βασικές εξελίξεις και τάσεις στο FinTech και τη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης στη βιομηχανία διαχείρισης επενδύσεων, αναλύοντας επίσης τους κύριους λόγους για τους οποίους οι διαχειριστές επενδυτικών υπηρεσιών θα στραφούν στο FinTech και την Τεχνητή Νοημοσύνη για τη διανομή των επενδυτικών τους προϊόντων.

Προσκεκλημένος ομιλητής της ΕΥ Κύπρου ήταν o Αντώνιος Μπρούμας, Δικηγόρος και Manager Δικαίου Πληροφορικής στην Πλατής-Αναστασιάδης & Συνεργάτες – συνεργαζόμενη με την EY Ελλάδος δικηγορική εταιρεία, μέλος του δικτύου EY Law, ο οποίος παρουσίασε το θέμα «FinTech Regulatory Sandboxes: Trends and Challenges». Στην παρουσίασή του, αναφέρθηκε στο ότι το FinTech Regulatory Sandboxes, στην ουσία, παρέχει ένα ελεγχόμενο περιβάλλον ενώπιον της Εποπτικής Αρχής για να επιτρέπει στις εταιρείες να ελέγχουν τις υπηρεσίες τους σε πραγματικό χρόνο, σύμφωνα με προκαθορισμένα κριτήρια και κανόνες. Επίσης παρείχε μια συγκριτική ανάλυση των FinTech Regulatory Sandboxes τόσο εντός όσο και εκτός της ΕΕ και επέδειξε τα βασικά οφέλη αυτής της νέας πρωτοβουλίας.

Με αφορμή τη συμμετοχή της ΕΥ στο 6ο International Funds Summit, ο Χαράλαμπος Προύντζος, Επικεφαλής Νομικών Υπηρεσιών ΕΥ για την περιφέρεια Κεντρικής, Ανατολικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης & Κεντρικής Ασίας (CESA), Διευθύνων Συνέταιρος, Προύντζος & Προύντζος ΔΕΠΕ – EY Law, σημείωσε: «Ο τομέας των επενδυτικών υπηρεσιών, τώρα περισσότερο από ποτέ, αποτελεί έναν σημαντικό και πολλά υποσχόμενο τομέα για την κυπριακή οικονομία. Σε μια περίοδο μεγάλης οικονομικής αναταραχής, η δημιουργία μιας πολυδιάστατης οικονομίας είναι ζωτικής σημασίας. Λαμβάνοντας υπόψη τα πλεονεκτήματα και τις δυνατότητες της Κύπρου, συμπεριλαμβανομένου του ισχυρού και επιδέξιου εργατικού δυναμικού, είμαστε σε θέση να αντικρύσουμετο μέλλον με αισιοδοξία και να καθιερώσουμε την Κύπρο ως σημαντικό παράγοντα στην Ευρώπη. Απαραίτητο συστατικό για τηχάραξη της μελλοντικής μας πορείας αποτελεί η ευελιξία και η υπευθυνότητα».