You are here

ΕΥ: Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για 16 υποτροφίες για το πρόγραμμα «Women Fit for Business (WF4B)»

06/12/2022 14:39
  • Μια συνεργασία μεταξύ AIPFE Κύπρου - Γυναίκες της Ευρώπης, EY Κύπρου και Cyprus Institute of Marketing (CIM)

Η AIPFE Κύπρου - Γυναίκες της Ευρώπης σε συνεργασία με την ΕΥ Κύπρου και το Cyprus Institute of Marketing (CIM) ανακοινώνουν το τέταρτο σε σειρά πρόγραμμα «Women Fit for Business (WF4B)» που θα αρχίσει τον Ιαγουάριο του 2023 σε συνέχεια της ομώνυμης και άκρως επιτυχημένης ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας.

Το πρόγραμμα προορίζεται για 16 νεαρές άνεργες ή σε ημιαπασχόληση απόφοιτες πανεπιστημίου, κάτω των 40 ετών, με στόχο την ενδυνάμωση, την ενθάρρυνση και τη διασύνδεση με παράλληλη παροχή των απαραίτητων δεξιοτήτων (hard & soft skills) που θα τις βοηθήσουν στην αναζήτηση εργασίας και στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Οι 16 υποψήφιες θα επιλεγούν μέσα από τη διαδικασία της προφορικής συνέντευξης, αφού υποβάλουν γραπτώς την αίτησή τους για να ενταχθούν στο πρόγραμμα (12 εβδομάδες), με ειδικούς στόχους την εκπαίδευση, τη δικτύωση και την καθοδήγηση.  Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού που θα αρχίσει από τον Ιανουάριο του 2023, θα αναπτυχθεί μια ευρεία γκάμα θεμάτων, μεταξύ αυτών, θέματα που αφορούν την ανάπτυξη της προσωπικότητας, την αξιολόγηση δεξιοτήτων, δεξιότητες για την εξεύρεση εργασίας, ενώ θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια επαγγελματικής ανάπτυξης και ενδυνάμωσης μέσω της εστίασης στις αρχές της ηγεσίας και της πρακτικής άσκησης κ.ά.

Σχολιάζοντας αυτή την πρωτοβουλία, η Μύρια Σαπαρίλλα, Συνεταίρος, Φορολογικές Υπηρεσίες της EY Κύπρου δήλωσε: «Η EY έχει δεσμευτεί να δημιουργήσει έναν καλύτερο εργασιακό κόσμο. Εκπληρώνουμε αυτή τη δέσμευση μέσω της καθημερινής μας εργασίας με τους πελάτες μας, αλλά και μέσω του προγράμματος Εταιρική κοινωνική ευθύνης ‘EY Ripples’ που στοχεύει να επηρεάσει θετικά τις ζωές ενός δισεκατομμυρίου ανθρώπων μέχρι το 2030, εστιάζοντας, μεταξύ άλλων, στην υποστήριξη της επόμενης γενιάς, και βοηθώντας νέους ανθρώπους να αναπτύξουν τη νοοτροπία και τις δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν να βρουν και να διατηρήσουν ουσιαστικές δουλειές. Το πρόγραμμα WF4B κάνει ακριβώς αυτό, και είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που συνεργαζόμαστε με την AIPFE Κύπρου και το CIM σε αυτήν την ουσιαστική πρωτοβουλία για να βοηθήσουμε 16 νέες γυναίκες απόφοιτες πανεπιστημίου».

«Είναι με ιδιαίτερη χαρά που το Business School μας αποφάσισε να στηρίξει για ακόμη μια χρονιά το πρόγραμμα της AIPFE Κύπρου “Women Fit for Business”. Είναι μια σημαντική δράση που σκοπό έχει να ενδυναμώσει τις ικανότητες γυναικών αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και έτσι να βελτιώσει τις πιθανότητες εργοδότησής τους, δίδοντας ώθηση στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία. Ως το κορυφαίο κυπριακό Business School στηρίζουμε τέτοιες ενέργειες που προωθούν την ισότητα και εφοδιάζουν νεαρές πτυχιούχους για να ανελιχθούν επαγγελματικά». Γιάγκος Χατζηγιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος CIM.

«Η AIPFE Κύπρου – Γυναίκες της Ευρώπης με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει το πρόγραμμα WF4B για τέταρτη χρονιά, το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με την EY και το CIM. Ως AIPFE ανυπομονούμε να δώσουμε για ακόμα μια φορά την ευκαιρία σε νέες γυναίκες να ενισχύσουν τις δεξιότητές τους για να διεκδικήσουν την επαγγελματική πορεία που επιθυμούν μέσα στο σύγχρονο ανταγωνιστικό περιβάλλον. Λαμβάνοντας δε υπόψη ότι όλες οι απόφοιτες των προηγούμενων τριών κύκλων του προγράμματος WF4B έλαβαν τα απαραίτητα εφόδια με τη βοήθεια εξειδικευμένων εκπαιδευτών και μεντόρων υψηλού επιπέδου, πετυχαίνοντας στη συνέχεια την είσοδο ή επανένταξή τους στην αγορά εργασίας, το πρόγραμμα, θεσμός πλέον της AIPFE, αποτελεί μια ουσιαστική βάση γνώσης, εμπειριών και διάδρασης για τις συμμετέχουσες. Είναι, εξάλλου, πεποίθηση της AIPFE Κύπρου – Γυναίκες της Ευρώπης ότι μια τέτοια ευκαιρία αξίζει σε κάθε γυναίκα, προκειμένου μέσα από αυτή να αποκτήσει και/ή να εμπλουτίσει αναγκαίες δεξιότητες καθώς και να ενδυναμώσει την αυτοπεποίθησή της για να μπορεί να στοχεύει ψηλά». Δέσποινα Παπαδοπούλου, Πρόεδρος ΔΣ AIPFE Κύπρου- Γυναίκες της Ευρώπης.

Οι ενδιαφερόμενες για το πρόγραμμα παρακαλούνται όπως αποστείλουν το βιογραφικό τους σημείωμα με μία συνοδευτική επιστολή στο [email protected] μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου 2022.