You are here

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου υπογράφει Μνημόνιο Συνεργασίας με το Δικηγορικό Γραφείο Σωτήρης Αργυρού και Συνεταίροι Δ.Ε.Π.Ε

13/11/2019 13:17

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, στo πλαίσιo της συνεχούς προσπάθειας του για διεύρυνση των ευκαιριών που προσφέρει στους φοιτητές του για πρακτική άσκηση και μόνιμη απασχόληση, καθώς επίσης και για διασύνδεση με τον επαγγελματικό κόσμο της Κύπρου, υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με το Δικηγορικό Γραφείο Σωτήρης Αργυρού και Συνεταίροι Δ.Ε.Π.Ε. Η τελετή υπογραφής του Μνημονίου πραγματοποιήθηκε στην πανεπιστημιούπολη του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Μέσω του Μνημονίου Συνεργασίας προωθείται η κοινωνική ευθύνη των δύο μερών όσον αφορά τους νέους, την εκπαίδευση τους αλλά και το δικηγορικό επάγγελμα. Το Μνημόνιο επίσης προνοεί τη συμμετοχή του Δικηγορικού Γραφείου στην Έκθεση Καριέρας (Career’s Day) που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο κάθε χρόνο.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψε εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Εξωτερικών Υποθέσεων του Πανεπιστημίου, καθηγητής Ανδρέας Ευσταθίου, ο οποίος δήλωσε ότι «το Πανεπιστήμιο αποδίδει μεγάλη σημασία στην συνεργασία με τον επαγγελματικό κόσμο της Κύπρου». «Αυτή η συνεργασία μας δίνει ιδιαίτερη χαρά γιατί οι φοιτητές της Νομικής μας Σχολής θα έχουν την ευκαιρία κατά την πρακτική τους άσκηση στο Δικηγορικό Γραφείο Σωτήρη Αργυρού & Συνεταίροι Δ.Ε.Π.Ε να παρακολουθήσουν Πραγματικές και Εικονικές Δίκες και να διεξάγουν έρευνα στη Δικανική Επιστήμη,» πρόσθεσε. 

Από την πλευρά του ο Δικηγόρος Σωτήρης Αργυρού, ιδρυτής και εκ των Συνεταίρων του Δικηγορικού Γραφείου, ο οποίος υπέγραψε το Μνημόνιο εκ μέρους του ομώνυμου δικηγορικού γραφείου, υπογράμμισε ότι «μία τέτοια Συνεργασία είναι η Αρχή μίας μακροχρόνιας επαγγελματικής Σχέσης η οποία μόνο όφελος και πλεονεκτήματα έχει να προσφέρει  τόσο στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου όσο και στους Φοιτητές του». Ο κ. Αργυρού επεσήμανε επίσης ότι «ευελπιστούμε η Συνεργασία αυτή θα επεκταθεί και σε άλλους τομείς οι οποίοι θα αφορούν έρευνα, συγγραφή νομικών άρθρων και περαιτέρω επιμόρφωση τόσο των Δικηγόρων της Δικηγορικής Εταιρείας καθώς και των φοιτητών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου».