You are here

Φιλανθρωπικό δείπνο και διάλεξη προς όφελος του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου από τους PricewaterhouseCoopers

07/05/2008 14:50
Η θέση κάθε οργανισμού στην κοινωνία οφείλει να είναι θέση ευθύνης. Θέση συμμετοχής. Από τα αρχικά στάδια ιδρύσεως των PwC στην Κύπρο, ο οργανισμός διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στο επάγγελμα και την κοινωνία μας. Οι PwC εφαρμόζουν με συνέπεια την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Μία πρακτική απόλυτα εναρμονισμένη με τις αξίες της ηθικής, της δεοντολογίας, της ακεραιότητας και του σεβασμού. Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους ανθρώπους τους, τους πελάτες τους και την κοινωνία.

Οι PwC, αν και κάθε χρόνο εισφέρουν ένα σημαντικό ποσό στον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο, φέτος οργάνωσαν μια ξεχωριστή εκδήλωση που έδωσε την ευκαιρία στους ανθρώπους τους να εμπλακούν ενεργά στον κοινωνικό αυτό σκοπό. Στις 6 Μαΐου διοργανώθηκε φιλανθρωπικό δείπνο στο οποίο παρευρέθηκαν άνθρωποι των PwC, τα καθαρά έσοδα του οποίου δόθηκαν προς όφελος του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου, ενός Συνδέσμου που από την ίδρυσή του το 1971, συνεχίζει να αγωνίζεται αδιάκοπα για την καταπολέμηση και θεραπεία της ασθένειας του καρκίνου καθώς και την ανακούφιση των πασχόντων συνανθρώπων μας.

Τα έσοδα της εκδήλωσης προήλθαν από το τίμημα συμμετοχής του κάθε ατόμου και έσοδα από λαχνούς κλήρωσης που πραγματοποιήθηκε. Ως οργανισμός, οι PwC πρόσφεραν επιπρόσθετα ποσό ισότιμο με τις συνολικές εισπράξεις της βραδιάς. Οι PwC ευχαρίστησαν ιδιαίτερα το ξενοδοχείο Χίλτον Παρκ για τη συνεισφορά του προσφέροντας χαμηλότερο κόστος για το δείπνο.

Η εκδήλωση περιλάμβανε διάλεξη από τον Δρα Δημήτρη Παπαμιχαήλ, του Ογκολογικού Κέντρου της Τράπεζας Κύπρου και καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τη γνωστή Κύπρια τραγουδίστρια και ερμηνεύτρια όπερας Μαριλένα Σολομού, της οποίας η εμπειρία με τον καρκίνο εμψυχώνει όλους μας και κάνει τη διαφορά στην αντιμετώπιση της νόσου.

Ο κ. Φειδίας Πηλείδης, Ανώτερος Εκτελεστικός Σύμβουλος των PwC τόνισε στο σύντομο χαιρετισμό του πως «Το μέλλον εξαρτάται από το παρόν. Από τις πρωτοβουλίες που σήμερα παίρνουμε, από τη συνέπεια στις δεσμεύσεις που αναλαμβάνουμε. Αυτό άλλωστε αποτυπώνεται χαρακτηριστικά και στο μότο μας για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη του Οργανισμού μας - Σχεδιάζουμε για το μέλλον. Αξιοποιούμε εμπειρίες ζωής.»

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους, ο Έντιμος Υπουργός Υγείας κ. Χρίστος Πατσαλίδης, ο οποίος απεύθυνε και σύντομο χαιρετισμό, ο Έντιμος Υπουργός Οικονομικών και η κυρία Χαρίλαου Σταυράκη και ο Πρόεδρος του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου κ. Ευδόκιμος Ξενοφώντος.