You are here

Φωτοβολταϊκά συστήματα ιδιοκατανάλωσης στα υποστατικά της Jumbo Trading Ltd στην Κύπρο

08/12/2021 11:04

Η Suntechnics ltd, ως ηγέτης στον τομέα των φωτοβολταϊκών συστημάτων έχει αναλάβει εξ’ ολοκλήρου τη μελέτη, προμήθεια, εγκατάσταση, διαχείριση και συντήρηση όλων των  υποστατικών της εταιρείας Jumbo Trading Ltd, με εγκατεστημένη ισχύ που θα ξεπεράσει τα 2.8MWp.

Η Suntechnics ltd, ολοκλήρωσε με επιτυχία την εγκατάσταση και λειτουργία δυο φωτοβολταϊκών συστημάτων στα καταστήματα στη Λακατάμια και στη Λινόπετρα. Αναμένεται να ολοκληρωθεί η πρώτη φάση των έργων μέχρι το τέλος του χρόνου.

Τα δυο έργα έχουν ολοκληρωθεί με συνολική ισχύ 1.29MWp. Τα συστήματα αποτελούνται από τα εξαιρετικής ποιότητας πάνελ από την Hanwha Q CELLS, μετατροπείς τάσης της Huawei και βάση από την εταιρεία Alumil. Κατά τις ώρες με ηλιοφάνεια, η παραγόμενη ενέργεια από τα φωτοβολταϊκά συστήματα τροφοδοτεί τις ηλεκτρικές ανάγκες των υποστατικών, με την περίσσεια ενέργεια να εξάγεται στο δίκτυο για να χρησιμοποιηθεί αργότερα.

Με το σχέδιο ιδιοκατανάλωσης Net Billing, ο πελάτης μας διασφαλίζει τη σημαντική μείωση στην κατανάλωση της ηλεκτρικής ενέργειας από το δίκτυο της Α.Η.Κ., πετυχαίνοντας έτσι σημαντική εξοικονόμηση στους λογαριασμούς και συμμετέχει ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος.

Η ετήσια παραγωγή των φωτοβολταϊκών αντιστοιχεί στο 78.25% των καταναλώσεων.

Η συνολική  παραγωγή των δυο συστημάτων αναμένεται να ξεπεράσει τις 1916.78MWh ετησίως συμβάλλοντας έτσι σημαντικά στη μείωση του λογαριασμού του ηλεκτρικού ρεύματος των υποστατικών. Με τη χρήση των δυο Φωτοβολταϊκών Συστημάτων γίνεται μια σημαντική εξοικονόμηση στις εκπομπές του Διοξειδίου του Άνθρακα CO2 της τάξεως των 1369 τόνων ετησίως και που θα χρειάζονταν 62.880 δέντρα να τους απορροφήσουν.