You are here

Γαλλική online χρηματιστηριακή εταιρία συγχωνεύεται με την Saxo Bank

29/05/2008 09:38
Η Saxo Bank, η Online Επενδυτική Τράπεζα, συγχωνεύεται με την συνεργαζόμενη από διετίας εταιρία Cambiste, μια Γαλλική online χρηματιστηριακή εταιρία, σε μια κίνηση σχεδιασμένη για την ενίσχυση των δραστηριοτήτων του Ομίλου στη Γαλλία.

Η προτεινόμενη συναλλαγή μεταξύ της Δανικής επενδυτικής τράπεζας Saxo Bank A/S
(«Saxo») και της Cambiste θα αντικατοπτρίζει, μετά την ολοκλήρωση, μια στρατηγική κίνηση από τη Saxo για τη διευθέτηση της συνεχούς αυξανόμενης ζήτησης των online επενδυτών στη Γαλλία για τις αγορές συναλλάγματος (Forex) και τα συμβόλαια διαφορών (CFDs) και για την περαιτέρω ενίσχυση της δυνατότητας ανάπτυξης των εργασιών της τράπεζας σε συνεργασία με τους Γάλλους συνεταίρους της.

Η συναλλαγή υπόκειται σε κανονιστική έγκριση και θα καταλήξει σε 100 τοις εκατό συμμετοχή. Η νέα οντότητα που θα προκύψει, θα έχει την εταιρική ονομασία Sexo Banque, France. Ο Pierre-Antoine Dusoulier θα συνεχίσει να έχει το ρόλο του Διευθύνοντος Συμβούλου (CEO), βοηθώντας έτσι στην περαιτέρω ανάπτυξη των επιχειρήσεων της Saxo Bank στη Γαλλία.

«Αυτή η συναλλαγή μας δίνει τη δυνατότητα να ενισχύσουμε τις συνεχιζόμενες δραστηριότητές μας στη Γαλλία, βασιζόμενοι στην παγκόσμια εξειδίκευση της Saxo Bank, όπως και τη δύναμη και το κύρος της», είπε ο κος Dusoulier. «Η βιομηχανία online επενδύσεων αναπτύσσεται με ταχύτατους ρυθμούς και αυτή η συμφωνία θα δώσει στους πελάτες και συνεταίρους μας ξεκάθαρο πλεονέκτημα.»
Σύμφωνα με την άποψή του, οι υπάρχουσες υπηρεσίες συναλλάγματος (FX) θα συμπληρωθούν περαιτέρω με παρόμοιες επαγγελματικές χρηματοοικονομικές υπηρεσίες για CFDs, Διεθνείς Μετοχές και συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης (Futures) μέσω της ίδιας πλατφόρμας συναλλαγών επενδύσεων πολλαπλών στοιχείων ενεργητικού με την οποία είναι εξοικειωμένοι ήδη οι πελάτες.

«Με το πρόσθετο πλεονέκτημα του μεγαλύτερου οργανισμού της Saxo Bank, το κύρος της ως επενδυτική τράπεζα και τη δέσμευσή της στην καινοτομία, οι πελάτες και συνεταίροι μας θα λάβουν πολλές περισσότερες υπηρεσίες και πλεονεκτήματα από μια πιο ανταγωνιστική προσφορά», είπε ο κος Dusoulier.
Η Saxo Banque Γαλλίας, θα συνεργάζεται στενά με τα ανώτερα εκτελεστικά στελέχη της Saxo Bank, Albert Maasland και Shailendra Robin Patel, όπως και με βασικά στελέχη της Saxo Bank που εμπλέκονται ήδη στις αγορές της Γαλλίας.

Από τον Απρίλιο του 2006, η Cambiste έχει βασίσει την online πλατφόρμα της στη βραβευμένη online Πλατφόρμα της Saxo με όνομα SaxoTrader. Οι έτεροι Διευθύνοντες Σύμβουλοι της Saxo Bank, Kim Fournais και Lars Seier Christensen τόνισαν ότι η προτεινόμενη κτήση θα βασιστεί για την ανάπτυξή της στην ήδη υπάρχουσα ισχύ της σχέσης της τράπεζας.

«Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε ακόμα στενότερα με τον Κο Dusoulier και τους
υπαλλήλους του, για να εκμεταλλευτούμε αποδοτικά τις συνεργίες που θα προκύψουν απ' αυτή τη βελτιωμένη συνεργασία. Οι Γάλλοι επενδυτές και οργανισμοί απαιτούν μόνο τα καλύτερα προϊόντα, τιμές και υπηρεσίες και μπορούμε να τα παραδώσουμε ακόμα καλύτερα ως μία οντότητα», εξέφρασαν οι Fournais και Seier Christensen σε δήλωσή τους.

Πιστεύουν ότι η συμφωνία θα ενισχύσει το επιχειρηματικό μοντέλο της Saxo στη Γαλλία. «Αυτή η συγχώνευση θα μας φέρει όσο το δυνατόν πιο κοντά στους Γάλλους
πελάτες και συνεταίρους μας, κάτι που σημαίνει ότι θα έχουμε ακόμα καλύτερη τοποθέτηση για την εξυπηρέτησή τους και την ικανοποίηση των αναγκών τους καθώς
επεκτείνουμε την επιχείρησή μας στη Γαλλία», δήλωσαν.

Η προτεινόμενη συγχώνευση/κτήση ακολουθεί την κτήση της Swiss Synthesis Bank από την Saxo Bank το Σεπτέμβριο του 2007 και νωρίτερα αυτό το μήνα, ένα Υπόμνημα Κατανόησης που υπεγράφη με την Tricon Holdings Limited, με προσδοκία την κτήση μεριδίου 35 τοις εκατό στη χρηματιστηριακή εταιρία με έδρα το Σίδνεϊ. Το Νοέμβριο του 2007, η Citi, ηγετική εταιρία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών των Η.Π.Α. επέλεξε τη Saxo Bank ως την παγκόσμιο συνεταίρο της για την online προσφορά της αγορών συναλλάγματος (FX) με ονομασία CitiFX Pro, που βασίζεται στην πλατφόρμα SaxoTrader. H Saxo διατηρεί γραφεία στην Κοπεγχάγη, το Λονδίνο, τη Γενεύη, τη Ζυρίχη, τη Σιγκαπούρη, το Πεκίνο, τη Μαρβέλλα και ένα κέντρο ανάπτυξης ΙΤ στην Αγία Πετρούπολη.

Η συναλλαγή με την Cambiste αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2008 και θα χρηματοδοτηθεί από τα ήδη υπάρχοντα αποθέματα μετρητών και τις εγκαταστάσεις της Saxo Bank.

Σχετικά με την Saxo Bank S/A

Η Saxo Bank S/A είναι μια διεθνής επενδυτική τράπεζα που ειδικεύεται σε online
επενδύσεις σε διεθνείς αγορές κεφαλαίων. Η Saxo Bank δίνει τη δυνατότητά στους
πελάτες της να αγοράζουν και πωλούν μετοχές, CFD, συμβόλαια futures, οψιόν και
άλλα παράγωγα προϊόντα, όπως και διαχείριση χαρτοφυλακίου μέσω της online
πλατφόρμας συναλλαγών SaxoTrader. Η πλατφόρμα SaxoTrader έχει αναπτυχθεί από τη Saxo Bank και διατίθεται στους σημερινούς επενδυτές απ’ ευθείας μέσω της Saxo Bank ή μέσω ενός από τους διεθνείς της συνεταίρους, όπου διαμορφώνει αναπόσπαστο τμήμα της υποδομής της. Ένας από τους σημαντικούς επιχειρηματικούς τομείς της Saxo Bank είναι ο τομέας «White Labelling». Αποτελεί την εξατομίκευση και καθιέρωση της online πλατφόρμας της τράπεζας για άλλα χρηματοοικονομικά ιδρύματα και χρηματιστηριακές εταιρίες. Η Saxo Bank έχει περισσότερους από 100 συνεταίρους «White Label» και χιλιάδες πελάτες σε πάνω από 177 χώρες. Ο ιστότοπος της τράπεζας με διεύθυνση http://www.saxobank.com δέχεται περίπου 65.000 επισκέπτες κάθε μέρα.

Η Saxo Bank απασχολεί περισσότερους από 1.300 υπαλλήλους από 62 διαφορετικές
χώρες. Η Saxo Bank έχει την έδρα της στην Κοπεγχάγη και γραφεία στο Λονδίνο, τη Γενεύη, τη Ζυρίχη, τη Σιγκαπούρη και τη Μαρβέλλα. Διατηρεί επίσης γραφείο
αντιπροσώπου στο Πεκίνο και κέντρο ανάπτυξης ΙΤ στην Αγία Πετρούπολη.

Σχετικά με την Cambiste

Η Cambiste είναι η μοναδική χρηματιστηριακή εταιρία πλήρως ρυθμισμένη από την
Banque de France. Η εταιρία ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2006 από τον Pierre-Antoine Dusoulier, έναν χρηματιστή της Calyon, που ήθελε να προσφέρει μια εγχώρια λύση συναλλαγών συναλλάγματος, σε συμμόρφωση με τη σχετική γαλλική νομοθεσία. Η Cambiste προσέλκυσε γρήγορα μεγάλο αριθμό ενεργών χρηματιστών συναλλάγματος και είναι τώρα ηγέτης στη χρηματιστηριακή αγορά συναλλάγματος στη Γαλλία. Το Μάιο του 2008, η Cambiste απασχολούσε 17 υπαλλήλους στο Παρίσι.