You are here

Γενική συνέλευση ΠΑΣΥΔΙΞΕ

20/03/2019 14:14
  • Δημιουργία του Έξυπνου Τουριστικού Κράτους με Όραμα Οργάνωση και Καινοτόμες Ιδέες

“Η Κύπρος  μπορεί να γίνει μια από τις ελκυστικότερες χώρες στον Κόσμο.  Μπορούμε Όλοι Μαζί Ενωμένοι, Οργανωμένοι και Καινοτόμοι, να συμπορευτούμε για την πραγμάτωση του οράματος μας, ενός οράματος που δεν είναι άλλο από την δημιουργία του Έξυπνου Τουριστικού Κράτους.

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Διευθυντών Ξενοδοχείων κ. Χρίστος Αγγελίδης κατά τη διάρκεια της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης των μελών του Συνδέσμου που πραγματοποιήθηκε  στις 20 Μαρτίου 2019 στην Λευκωσία.

Στην  ομιλία του ο Πρόεδρος του Συνδέσμου αναφέρθηκε στη νέα τάξη πραγμάτων, με τη ραγδαία ανάπτυξη του τομέα της τεχνολογίας και τις αλλαγές που έχει επιφέρει στον τρόπο που επιτελείται και πραγματεύεται παγκοσμίως ο τουρισμός.

Συνεχίζοντας την ομιλία του ο κ. Αγγελίδης ανέφερε ότι η προετοιμασία για το μέλλον περνά από την αντιμετώπιση των τρεχουσών προκλήσεων και για να πετύχουμε την εξέλιξη ενός κράτους που θα έχει τη δυνατότητα να μελετά, να αναλύει, να προσβλέπει και σχεδιάζει  το μέλλον, θα πρέπει πρώτα να αποδεχτεί να αγκαλιάσει και να κατανοήσει την αλλαγή.

«Ένα Έξυπνο Τουριστικό Κράτος, ανέφερε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, θα δίνει λύσεις αφού θα προβλέπει έχοντας τα απαραίτητα εργαλεία και δεξιότητες, και κατανοώντας βαθιά στο τι συντελείται σε παγκόσμιο επίπεδο, σε διάφορους τομείς όπως το περιβάλλον, η τεχνολογία και η οικονομία.»

Καταληκτικά ο Πρόεδρος του Συνδέσμου ανέφερε ότι «Μέσα σε αυτό το μεταβαλλόμενο γίγνεσθαι  καλούμαστε να αναδεικνύουμε συνεχώς την Κύπρο μας ως έναν προορισμό παγκόσμιας κλάσης.  Σαν ΠΑΣΥΔΙΞΕ πιστεύουμε στη δημιουργία του ΕΞΥΠΝΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ  και καταθέτουμε τη δέσμευση μας για την πραγμάτωσή του.

Οι κύριες εισηγήσεις μας είναι:

  • Η δημιουργία του Τουριστικού Ραντάρ.  Ενός «τέρατος» συλλογής και επεξεργασίας πληροφοριών από όλους τους τομείς ενδιαφέροντος
  • Η δημιουργία μιας βάσης δεδομένων και στατιστικής ανάλυσης.  Μιας βάσης, που θα αποτυπώνει τα αποτελέσματα αεροπορικών εταιριών, touroperators, τουριστικών εταιριών και ξενοδοχείων που αφορούν την Κύπρο και τον ανταγωνισμό.  Επίσης θα αναλύει ταξιδιωτικές τάσεις και προτιμήσεις σε σχέση με τη χώρα, ηλικία, φύλλο κ.α.
  • Δημιουργία Εθνικού Ινστιτούτου Μελετών Τουρισμού με ορίζοντα το μέλλον σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Τουρισμού για τη λήψη στρατηγικών αποφάσεων με τη διεξαγωγή ερευνών και μελετών προς αυτή την κατεύθυνση.  Να λειτουργεί και ως η μόνιμη και ανεξάρτητη γραμματεία του Συμβουλίου Στρατηγικής σύμφωνα με τα πρότυπα των καλυτέρων ThinkTanks παγκοσμίως.

Αυτό θα αποτελέσει και την κληρονομιά που η δική μας γενιά θα αφήσει  στις επόμενες.

  • Ίδρυση του Κέντρου Τεχνολογίας το οποίο θα παρακολουθεί και θα υιοθετεί τις τελευταίες τεχνολογικές τάσεις και εφαρμογές.  Ταυτόχρονα θα μεριμνά για την επιχειρησιακή εφαρμογή τους στην Κυπριακή Τουριστική οικονομία με την παροχή φορολογικών και άλλων κινήτρων.
  • Δημιουργία Πανεπιστημιακής Σχολής Τουρισμού και Ξενοδοχειακών Σπουδών παγκοσμίου κύρους, δημιουργώντας έτσι εκκολαπτήριο επαγγελματιών για στελέχωση της τουριστικής βιομηχανίας.
  • Δημιουργία Κέντρου Συνεχούς Επιμόρφωσης το οποίο συστηματικά θα εκπαιδεύει και θα καταρτίζει όλους τους επαγγελματίες της Ξενοδοχειακής Βιομηχανίας.
  • Δημιουργίατου “HospitalityAssociationFund” για τη χρηματοδότηση όλων των επαγγελματικών συνδέσμων, με απώτερο στόχο, την αναβάθμιση και ομοιομορφία των τεχνολογικών τους δυνατοτήτων για καλύτερη διαχείριση και αξιοποίηση της πληροφόρησης.

Στην Ετήσια Γενική Συνέλευση συμμετείχαν αξιωματούχοι του κράτους και παράγοντες της κυπριακής οικονομίας καθώς και μεγάλος αριθμός μελών.

Τη Συνέλευση χαιρέτισε ο Υφυπουργός Τουρισμού κ Σάββας Περδίος και ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ κ. Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης.