You are here

Grant Thornton Κύπρου: Στρατηγική συνεργασία με ideopsis

11/08/2022 17:18

Η Grant Thornton Κύπρου, ανακοινώνει την έναρξη στρατηγικής συνεργασίας με την εξειδικευμένη ομάδα της συμβουλευτικής εταιρείας για θέματα ενέργειας και περιβάλλοντος - ideopsis. Η συνεργασία αυτή εντάσσεται στα πλαίσια του στρατηγικού στόχου της Grant Thornton να καταστεί κόμβος παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών σε θέματα βιωσιμότητας. 

Η αντιμετώπιση των θεμάτων βιωσιμότητας που απασχολούν τις επιχειρήσεις, απαιτούν πέραν της θεωρητικής γνώσης των σχετικών προκλήσεων, και καλή γνώση τεχνικών παραμέτρων που μπορεί να αξιοποιήσει μια επιχείρηση για να καταστεί πιο βιώσιμη. Ήδη, η ομάδα παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών βιωσιμότητας της Grant Thornton περιλαμβάνει επιστήμονες με μακροχρόνια εμπειρία σε περιβαλλοντικά θέματα, με διεθνή παρουσία και έργα. Με την υποστήριξη της ομάδας της ideopsis, η Grant Thornton ενισχύει τη δυναμική της με τεχνική επάρκεια και σε θέματα διαχείρισης της ενέργειας και την προώθηση των πιο βιώσιμων και ανανεώσεων πηγών ενέργειας, καθώς και στα θέματα κυκλικής οικονομίας και αποδοτικότερης διαχείρισης των πόρων και μείωσης εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου από επιχειρηματικές δραστηριότητες. 

«Δεν υπάρχει αμφιβολία πως τα επόμενα βήματα της Ευρωπαϊκής μας οικογένειας, θα είναι βήματα προς ένα πιο αειφόρο μέλλον, αφού αυτό είναι και το πνεύμα και το γράμμα των πρόσφατων πολιτικών της Ε.Ε. όπως το πακέτο Κυκλικής Οικονομίας και η Πράσινη Συμφωνία, αλλά αυτό επιβάλλουν και οι συνθήκες των καιρών. Αυτή η μετάβαση σε πιο βιώσιμα μοντέλα αφορά και θα υλοποιηθεί μέσα από τον ανασχεδιασμό των στρατηγικών των επιχειρήσεων στην Ε.Ε. για την παραγωγή πιο βιώσιμου αποτελέσματος. Ήδη, η πρόσβαση σε κεφάλαια είτε ίδια είτε δανειακά, αλλά και το κόστος κεφαλαίου και δανεισμού εντός της Ε.Ε. και όχι μόνο, προσαρμόζεται και στοχεύει κυρίως τις πιο βιώσιμες επιχειρήσεις. Η δε παραγωγή πιο βιώσιμου αποτελέσματος προϋποθέτει νέες στρατηγικές και νέες τεχνικές επιλογές ώστε να παράγεται το αντίστοιχο αποτέλεσμα με λιγότερους πόρους. Η καινοτομία ως εργαλείο για τη μετάβαση και η ψηφιακή αναβάθμιση των επιχειρήσεων συνεισφέρουν στον πιο πάνω στόχο. Στην Grant Thornton διαθέτουμε την εξειδίκευση και την τεχνική επάρκεια να υποστηρίξουμε τις επιχειρήσεις σ’ αυτή την πορεία και ενισχύουμε την ομάδα μας με εμπειρογνώμονες διεθνούς κύρους αλλά και με εξαιρετική γνώση και εμπειρίες στις τοπικές συνθήκες. Η πρόσβαση στο διεθνές δίκτυο της Grant Thornton με παρουσία σε 140 χώρες και 62,000 ανθρώπους εξασφαλίζουν πρόσβαση στις καλύτερες διεθνείς πρακτικές. Όλη αυτή η εξειδίκευση είναι στη διάθεση των επιχειρήσεων στην Κύπρο» δήλωσε ο κος Κυριάκος Παρπούνας, Sustainability Leader της Grant Thornton Κύπρου.