You are here

Great Place to Work®: Βράβευσε τις 4 κυπριακές εταιρείες που ξεχώρισαν στις 150 καλύτερες της Ευρώπης

14/10/2021 14:53
  • Υπουργός Οικονομικών: «Η Κύπρος είναι Great Place to Work και μπορεί να προσελκύσει εργαζόμενους»

Επίσημη πιστοποίηση ως  Europe’s Best Workplaces εξασφάλισαν οι κυπριακές εταιρείες NEXXIE Group, PARIMATCH, Vassos Eliades Ltd και DHL, οι οποίες πρόσφατα περιλήφθηκαν στην περίφημη λίστα Europe’s Best Workplaces™ 2021 του Great Place to Work®.

Το Great Place to Work® Κύπρου παρέθεσε, την Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021, δείπνο προς τιμή των τεσσάρων εταιρειών που συμπεριλήφθηκαν στον κατάλογο με τις 150 καλύτερες εταιρείες στην Ευρώπη σε ότι αφορά το εργασιακό τους περιβάλλον. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης επιδόθηκαν στους εκπροσώπους των εταιρειών τα πιστοποιητικά βράβευσης του Europe’s Best Workplaces™ 2021.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης, καθώς επίσης και εκπρόσωποι της ΟΕΒ, του ΚΕΒΕ, του Παγκύπριου Συνδέσμου Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού και του Invest Cyprus.

Μιλώντας ενώπιον των παρευρισκόμενων, ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας Great Place to Work® Κύπρου, Κυριάκος Ιακωβίδης έκανε μια σύντομη αναδρομή στην ιστορία του Great Place to Work®, το οποίο ιδρύθηκε το 1991 στην Αμερική και σήμερα έχει παρουσία σε 70 χώρες, αξιολογώντας κάθε χρόνο πέραν των 10 χιλιάδων εταιρειών. «Ο λόγος για τον οποίο το Great Place to Work® ξεχωρίζει και έχει καθιερωθεί ως ο πλέον αξιόπιστος οργανισμός στην πιστοποίηση εταιρειών για το εργασιακό τους περιβάλλον, είναι το γεγονός ότι οι αξιολογήσεις του στηρίζονται σε έρευνα που διεξάγεται μεταξύ των εργαζομένων της κάθε εταιρείας», ανέφερε ο κ. Ιακωβίδης. Τόνισε, επίσης, πως αν και η Great Place to Work® Κύπρου λειτούργησε μόλις την Άνοιξη του 2020 εν μέσω πανδημίας, έχει κάνει σημαντικά βήματα, με αποκορύφωμα τη συμπερίληψη τεσσάρων κυπριακών εταιρειών της λίστας Cyprus’ Best Workplaces™ στις 150 καλύτερες εταιρείες στην Ευρώπη.

Σε δηλώσεις του στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης, ανέδειξε ότι «είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι κυπριακές εταιρείες εντάσσονται σε τέτοιες λίστες. Το Great Place to Work® δεν είναι απλά ένα εταιρικό σύνθημα. Πρέπει να αποτελέσει το σύνθημα της Κύπρου για την επόμενη γενιά. Και αυτή πρέπει να είναι η προσπάθειά μας, γιατί μόνο με αυτό τον τρόπο θα πετύχουμε μια βιώσιμη οικονομία. Τις επόμενες μέρες, το Υπουργείο Οικονομικών θα παρουσιάσει ένα σχέδιο κινήτρων για τις ξένες και τις κυπριακές εταιρείες, προκειμένου να φέρουν περισσότερο κόσμο στην Κύπρο. Το σχέδιο κινήτρων θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, λιγότερους περιορισμούς όσον αφορά εργασιακά θέματα, δελεαστικά φορολογικά κίνητρα, δικαίωμα οικογενειακής επανένωσης, ταχύτερους μηχανισμούς. Πιστεύω ότι η Κύπρος την επόμενη δεκαετία τουλάχιστον πρέπει να ακολουθήσει αυτό το μοντέλο, γιατί αποτελεί Great Place to Work® για μια σειρά από λόγους: Διαθέτει καλό καιρό, καλές υποδομές, καλό φαγητό, προσφέρει μια όμορφη ζωή. Βεβαίως υπάρχουν τα μειονεκτήματα της μη λύσης του κυπριακού και της συνδεσιμότητας, ωστόσο είμαι πεπεισμένος πως αν ως χώρα εκμεταλλευτούμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα και τα ενισχύσουμε, θα αποκομίσουμε πολλά οφέλη».

Οι εκπρόσωποι των τεσσάρων, διεθνώς πλέον, πιστοποιημένων εταιρειών, παρέλαβαν τα βραβεία τους από τον Υπουργό Οικονομικών, Κωνσταντίνο Πετρίδη και τον Γενικό Διευθυντή του Great Place to Work® Κύπρου, Κυριάκο Ιακωβίδη.

Υπενθυμίζεται ότι η NEXXIE Group εξασφάλισε την 7η θέση στην κατηγορία «Οι 25 καλύτερες μικρές εταιρείες με αριθμό προσωπικού μέχρι 49 άτομα», η PARIMATCH βρέθηκε στην 22η θέση και η Vassos Eliades Ltd στην 33η θέση στη μεσαία κατηγορία «Οι 50 καλύτερες μεσαίες εταιρείες με αριθμό προσωπικού μέχρι 499 άτομα». Η DHL με παρουσία σε 220 χώρες συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου εξασφάλισε την πρώτη θέση της Ευρώπης στην κατηγορία των πολυεθνικών.