You are here

H AXIA Ventures Group ενεργεί ως Joint Global Coordinator και Joint Bookrunner στην επιτυχή ιδιωτική τοποθέτηση 25.000.000 μετοχών της Viohalco στην ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ μέσω επιταχυνόμενης κατάρτισης βιβλίου προσφορών

29/04/2021 18:26

Η Viohalco S.A. («Viohalco») ανακοίνωσε στις 27 Απριλίου την επιτυχή ιδιωτική τοποθέτηση 25.000.000 μετοχών στην ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ Α.Ε. («ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ» ή η «Εταιρεία») μέσω της διαδικασίας επιταχυνόμενης κατάρτισης βιβλίου προσφορών σε τιμή €2 ανά μετοχή. Το ακαθάριστο εισόδημα της Viohalco από τη συναλλαγή ανέρχεται σε €50.000.000, ενώ η τοποθέτηση αντιπροσώπευε το 6,66% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας. Η AXIA Ventures Group (“AXIA”) ενήργησε ως Joint Global Coordinator και Joint Bookrunner σε σχέση με αυτήν τη συναλλαγή.

Η Viohalco είναι ο μεγαλύτερος βιομηχανικός όμιλος στην Ελλάδα. Οι θυγατρικές της ειδικεύονται στην κατασκευή προϊόντων αλουμινίου, χαλκού, καλωδίων, χάλυβα και χαλύβδινων σωλήνων, έχοντας συγκεντρωτικά ετήσιο κύκλο εργασιών €3,85 δισεκατομμυρίων. Η εταιρεία διατηρεί παραγωγικές εγκαταστάσεις σε Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ρωσία, Βόρεια Μακεδονία, Τουρκία, Ολλανδία και Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ διαθέτει επίσης εξειδικευμένους τομείς τεχνολογίας και R&D. Επιπρόσθετα, η Viohalco και οι εταιρείες της κατέχουν επενδύσεις σε ακίνητα, κυρίως στην Ελλάδα.

Η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ είναι ένας κορυφαίος βιομηχανικός παραγωγός διεθνώς στον κλάδου του αλουμινίου και χαλκού που κατέχει σημαντικό μερίδιο αγοράς σε εξειδικευμένες αγορές μετάλλων σε όλο τον κόσμο. Η Εταιρεία εξάγει τα προϊόντα της σε περισσότερες από 100 χώρες, αντιπροσωπεύοντας το 91% του κύκλου εργασιών της και λειτουργεί 17 υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις παραγωγής. Ταυτόχρονα, η ElvalHalcor δίνει ιδιαίτερη προσοχή στη βιώσιμη λειτουργία της παράγοντας κυκλικά προϊόντα χαμηλών εκπομπών άνθρακα, αυξάνοντας την ικανότητα της για ανακύκλωση, ανακτώντας και επαναχρησιμοποιώντας λιπαντικά έλασης και ελαχιστοποιώντας τη διάθεση των αποβλήτων στο έδαφος.

Ως αποτέλεσμα αυτής της συναλλαγής, η Viohalco θα κατέχει το 84,78% της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, αυξάνοντας τη διασπορά της Εταιρείας στο 15,22%, και κατ’ αυτόν τον τρόπο ικανοποιώντας τις απαιτήσεις του δείκτη FTSE/ATHEX Large Cap για πιθανή ένταξη. Το βιβλίο καλύφθηκε μέσα σε λίγες ώρες προσελκύοντας ενδιαφέρον τόσο από διεθνείς θεσμικούς επενδυτές όσο και από τοπικούς διαχειριστές κεφαλαίων.

Ο κ. Θάνος Αδαμαντόπουλος, Managing Director Capital Markets & Head of Client Coverage της AXIA δήλωσε: «Η ένωση διεθνών θεσμικών κεφαλαίων με ελληνικές επενδυτικές ευκαιρίες είναι ο πυρήνας του τρόπου λειτουργίας της AXIA. Η επιτυχής τοποθέτηση των μετοχών της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ σε θεσμικούς επενδυτές είναι απόδειξη των προσπαθειών μας και του ενδιαφέροντος θεσμικών κεφαλαίων να συμμετάσχουν στις κορυφαίες ελληνικές εταιρείες. Πιστεύουμε ότι αυτή η συναλλαγή θα αυξήσει το προφίλ και την επιφάνεια μιας αληθινής blue-chip εταιρείας στην επενδυτική κοινότητα και είμαστε πολύ χαρούμενοι που συμμετείχαμε στην παρουσίαση της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, μιας πραγματικά διεθνούς εταιρείας με μεγάλες προοπτικές σε νέους θεσμικούς επενδυτές».