You are here

H Bouygues Bâtiment International παραδίδει τον νέο αερολιμένα Πάφου

18/09/2008 14:25
Η Bouygues Bâtiment International Cyprus Branch, θυγατρική εταιρία της Bouygues Bâtiment International, μόλις παρέδωσε τον νέο Διεθνή Αερολιμένα της Πάφου.

Το ετοιμοπαράδοτο έργο σχεδιασμού και κατασκευής, που παραδόθηκε έγκαιρα και εντός του προϋπολογισμού, εκτελέστηκε για την κοινοπραξία Hermes Airports Ltd*.

Μετά από 27 μήνες εργασιών, η Bouygues Bâtiment International Cyprus Branch ολοκλήρωσε το σχεδιασμό και την κατασκευή:

• Ενός αερολιμένα απ’ όπου θα διακινούνται 2.7 εκατομμύρια επιβάτες το χρόνο,
• Ενός χώρου στάθμευσης με 940 θέσεις οχημάτων,
• Εξωτερικών υποδομών (δρόμων, δικτύων, χωματουργικών εργασιών).

Σχεδιασμένος από την αρχιτεκτονική εταιρία Pascall+Watson, ο αερολιμένας Πάφου έχει επιφάνεια 18,000 τετραγωνικά μέτρα και διαθέτει όλες τις απαραίτητες εγκαταστάσεις για μια ομαλή λειτουργία, όπως είναι για παράδειγμα συστήματα χειρισμού αποσκευών, ασφαλείας, πληροφόρησης επιβατών, ελέγχου εισιτηρίων (συστήματα check-in), κτλ.

Ο σχεδιασμός του κτιρίου του αερολιμένα αποδίδει τιμή στον πολιτισμό και στην ιστορία της Κύπρου, μέσω μιας έννοιας που ονομάζεται "Sense of Place" («Αίσθηση του Χώρου»). Μεγάλη προσοχή έχει δοθεί στην εξεύρεση φιλικών προς το περιβάλλον λύσεων, ιδιαίτερα σε ότι αφορά τον φωτισμό και τον κλιματισμό του χώρου.

Μέχρι καί 400 άτομα δούλεψαν για το έργο κατά την κορύφωση των εργασιών.

Το έργο αυτό αποτελεί την πρώτη σύμβαση παραχώρησης στην Κύπρο, η οποία υπογράφθηκε τον Ιούλιο 2005 για περίοδο 25 χρόνων.

Ο Διεθνής Αερολιμένας της Πάφου αποδεικνύει έμπρακτα την ικανότητα της Bouygues Bâtiment International να σχεδιάζει και να κατασκευάζει μεγάλα έργα εντός προϋπολογισμού και χρονοδιαγραμμάτων. Οι εργασίες στο Διεθνή Αερολιμένα της Λάρνακας, από τον οποίο θα διακινούνται 7.5 εκατομμύρια επιβάτες συνεχίζονται σύμφωνα με το πρόγραμμα, για παράδοση στην κοινοπραξία Hermes Airports Ltd στις 30 Ιουνίου 2009.

* Η σύνθεση της κοινοπραξίας Hermes Airports αποτελείται από: Bouygues Bâtiment International (22%), Egis Projects (20%), Cyprus Trading Corporation (11.3%), Hellenic Mining (11.3%), Vancouver Airport Services (11%), Aer Rianta International (11%), Iacovou Brothers Construction (5.7%), Charilaos Apostolides Public Ltd (5.7%), CCI Nice-Côte d’Azur (2%).