You are here

H Chevron στηρίζει με εισφορά $10,000 το Ταμείο Ανάκαμψης Δασικών Πυρκαγιών Κύπρου

22/10/2021 09:36

Η Chevron Corporation (NYSE: CVX) ανακοίνωσε σήμερα οικονομική εισφορά $10.000 στο Ταμείο Ανάκαμψης Δασικών Πυρκαγιών Κύπρου, η οποία θα ενισχύσει τις προσπάθειες ανθρωπιστικής βοήθειας που παρέχεται σε κοινότητες και άτομα που πλήγηκαν από τις πυρκαγιές στην Κύπρο στις αρχές Ιουλίου 2021.

«Οι πυρκαγιές στα βουνά των επαρχείων Λάρνακας και Λεμεσού ήταν οι πιο καταστροφικές στην 61χρονη ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας και εκφράζουμε τη συμπόνια μας στον λαό της Κύπρου» δήλωσε ο Kristian Svendsen, Περιφερειακός Διευθυντής της Chevron. «Η εισφορά αυτή αποσκοπεί να υποστηρίξει το έργο του Ταμείου Ανάκαμψης Δασικών Πυρκαγιών Κύπρου, παρέχοντας την απαραίτητη βοήθεια σε όσους πλήγηκαν από αυτό το τρομερό γεγονός.»

Το Ταμείο Ανάκαμψης Δασικών Πυρκαγιών Κύπρου ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2021, με σκοπό να στηρίξει τους πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Τον Οκτώβριο του 2020, η Chevron Corporation εδραίωσε την παρουσία της στην Κύπρο μετά την εξαγορά της Noble Energy, αποκτώντας το δικαίωμα εκμετάλλευσης για το κοίτασμα Αφροδίτη ανοικτά της νότιας ακτής της Κύπρου. Το πεδίο φυσικού αερίου Αφροδίτη βρίσκεται στο οικόπεδο 12 της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης της Κύπρου.

Η Chevron είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες στον τομέα της ενέργειας διεθνώς. Πιστεύουμε ότι, η οικονομική και αξιόπιστη ενέργεια, που προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, είναι απαραίτητη για την ευημερία και τη βιωσιμότητα του κόσμου. Η Chevron παράγει αργό πετρέλαιο και φυσικό αέριο, καύσιμα μεταφοράς, λιπαντικά, πετροχημικά και πρόσθετα, και αναπτύσσει τεχνολογίες με σκοπό την εξέλιξη της ίδιας, αλλά και ολόκληρης της βιομηχανίας.  Για να συμβάλουμε στην ευρύτερη μείωση του άνθρακα στο μέλλον, επικεντρωθήκαμε στον περιορισμό της χρήσης του στις τωρινές και μελλοντικές μας επιχειρηματικές μας δραστηριότητες. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε: www.chevron.com.