You are here

H Deloitte δέχεται υποψηφιότητες για το πρόγραμμα Κοινωνικής Καινοτομίας DASI

23/06/2022 14:31
  • Οι νικήτριες κοινωνικές επιχειρήσεις αναμένεται να κερδίσουν $100.000 σε συμβουλευτικές υπηρεσίες από την Deloitte

Η Deloitte ανακοινώνει ότι δέχεται υποψηφιότητες για το πρόγραμμα Deloitte Accelerator for Social Innovation (DASI) για τη Μέση Ανατολή και την Κύπρο, το οποίο δίνει την ευκαιρία σε κοινωνικές επιχειρήσεις της περιοχής να αναπτυχθούν, αυξάνοντας τον θετικό τους αντίκτυπο.

Το πρόγραμμα DASI εντάσσεται στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης της Deloitte Μέσης Ανατολής, και δημιουργήθηκε ως μια ενεργός προσπάθεια αντιμετώπισης των προκλήσεων της περιοχής, στηρίζοντας μικρές και μεσαίες κοινωνικές επιχειρήσεις με κοινωνικό και/ή περιβαλλοντικό έργο. Είναι ένας περιφερειακός θεσμός που περιλαμβάνει 13 χώρες της Μέσης Ανατολής και την Κύπρο, με συγκεκριμένα κριτήρια επιλογής, όπως δυνατότητα επέκτασης της επιχείρησης, οικονομική βιωσιμότητα, υγιείς επιχειρηματικές στρατηγικές και σχέδια, καθώς και κοινωνική ενσωμάτωση και ποικιλομορφία στις ομάδες διοίκησης και ιδιοκτησίας. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον οργανισμό Ashoka Arab World, που παρέχει καθοδήγηση και ευκαιρίες δικτύωσης στις νικήτριες κοινωνικές επιχειρήσεις. 

«Είμαστε περήφανοι που τρέχουμε το πρόγραμμα DASI για δεύτερη φορά. Ο θεσμός αυτός δημιουργήθηκε για να δώσει μεγαλύτερη ώθηση στην ανάπτυξη της κοινωνικής επιχειρηματικότητας στην περιοχή μέσα από την καινοτομία, εναρμονίζοντας τους στόχους για μεγαλύτερη κοινωνική ισότητα με την ανάγκη για ταχεία οικονομική ανάπτυξη», δηλώνει ο Mutasem Dajani, CEO της Deloitte Μέσης Ανατολής. «Η Deloitte θα προσφέρει στις νικήτριες επιχειρήσεις πακέτα υπηρεσιών συνολικής αξίας $100.000 δολαρίων, σε μορφή συμβουλευτικών υπηρεσιών, δικτύωσης, καθοδήγησης και ανάπτυξης δεξιοτήτων, που θα τις βοηθήσουν να μεγαλώσουν τον αντίκτυπό τους και να αποκτήσουν σημαντικό προβάδισμα στην αγορά».

«Το πρόγραμμα DASI συμβάλλει σε αυτό το αναπτυσσόμενο οικοσύστημα, όπου η θετική επίδραση των κοινωνικών επιχειρήσεων ήταν ιδιαίτερα εμφανής τα τελευταία χρόνια χάρη στην ετοιμότητα τους να ανταποκριθούν άμεσα σε νέες ανάγκες, μετατρέποντας προκλήσεις σε ευκαιρίες.  Οι κοινωνικές επιχειρήσεις συνήθως προωθούν μια κουλτούρα κοινωνικής ενσωμάτωσης και έχουν μικρότερο χάσμα μεταξύ των δύο φύλων στο διοικητικό τους προσωπικό, σε σύγκριση με τις αντίστοιχες εμπορικές επιχειρήσεις. Συμβάλλουν με αυτό τον τρόπο σε μια ευρύτερη οικονομία χωρίς αποκλεισμούς", δηλώνει η Rana Ghandour Salhab, Συνέταιρος People & Purpose στην Deloitte Μέσης Ανατολής. «Είναι μεγάλη μας χαρά να υποδεχθούμε νέους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα, και να δούμε τις καινοτόμες και δημιουργικές ιδέες για τις οποίες φημίζεται η περιοχή μας».

«Ως Ashoka Arab World (AAW), αισθανόμαστε μεγάλη χαρά που συνεργαζόμαστε με την Deloitte Μέσης Ανατολής στο πρόγραμμα DASI. Ως το μεγαλύτερο δίκτυο κοινωνικής επιχειρηματικότητας διεθνώς, είναι τιμή μας να στηρίζουμε τους νικητές του DASI στην προσπάθεια τους να δημιουργήσουν θετική αλλαγή στις κοινότητές τους. Μετά την επιτυχία του πρώτου προγράμματος DASI, ο AAW θα προσφέρει καθοδήγηση στους νικητές και θα τους φέρει κοντά με άλλες κοινωνικές επιχειρήσεις εγνωσμένου κύρους. Ανυπομονούμε να γνωρίσουμε τους καινούριους κοινωνικούς επιχειρηματίες του DASI και να μάθουμε περισσότερα για το καινοτόμο και σημαντικό τους έργο», δηλώνει ο Δρ. Iman Bibars, Περιφερειακός Διευθυντής του Ashoka Arab World, και Αντιπρόεδρος του Ashoka.

Οι ενδιαφερόμενες κοινωνικές επιχειρήσεις μπορούν να κάνουν αίτηση για το πρόγραμμα DASI ακολουθώντας το σύνδεσμο www.deloitte.com/dasi, μέχρι τις 30 Ιουνίου 2022.