You are here

H KPMG Κύπρου προσφέρει κατάρτιση και πρακτική άσκηση σε Κινέζους φοιτητές

09/08/2019 10:22

Η KPMG Κύπρου, σε συνεργασία με τις εταιρείες ZBG Rising Star Co. Ltd και D. Yang Sunflower Ltd, οργάνωσαν και ολοκλήρωσαν σήμερα το υψηλής ποιότητας πρόγραμμα κατάρτισης και πρακτικής άσκησης «Future Business Leader».

Το πρόγραμμα κατάρτισης και πρακτικής άσκησης παρακολούθησαν Κινέζοι φοιτητές. Διήρκεσε 4 βδομάδες και πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της KPMG στη Λευκωσία από τις 15 Ιουλίου έως τις 9 Αυγούστου 2019. Εκπαιδευτές του σταδίου κατάρτισης του προγράμματος ήταν Διοικητικοί Σύμβουλοι και διευθυντικά στελέχη της KPMG Κύπρου, που διαθέτουν πολύχρονη εμπειρία και τεχνογνωσία. Tο πρόγραμμα υλοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Στο πλαίσιο του προγράμματος υλοποιήθηκε με επιτυχία και το «Future Business Leader Business Game» στο ξενοδοχείο The Landmark, στη Λευκωσία, στις 22 Ιουλίου 2019. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις καινοτόμες ιδέες τους σε κριτές, Διοικητικούς Συμβούλους της KPMG. Οι φοιτητές κλήθηκαν να εργαστούν σε ομάδες για να αναβαθμίσουν μια υφιστάμενη υπηρεσία/προϊόν μιας υπάρχουσας εταιρείας ή για να δημιουργήσουν ένα νέο προϊόν/υπηρεσία μιας νεοφυούς επιχείρησης. Οι φοιτητές αξιολογήθηκαν για το περιεχόμενο των παρουσιάσεων τους, τις ιδέες τους αλλά και τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες.

Με την ολοκλήρωση της κατάρτισης, οι συμμετέχοντες κατανεμήθηκαν σε τμήματα διαφόρων υπηρεσιών της KPMG, ανάλογα με τον τομέα σπουδών τους (Ελεγκτικές και Συμβουλευτικές) για το στάδιο τηςπρακτικής άσκησης. Ανατέθηκε ένας μέντορας για τον καθένα, που ήταν υπεύθυνος για την καθοδήγηση και εποπτεία του φοιτητή για όλη τη διάρκεια του προγράμματος.

Το πρόγραμμα κατάρτισης και πρακτικής άσκησης είχε ως στόχο την ενίσχυση των γνώσεων των συμμετεχόντων, την ανάπτυξη των εργασιακών τους δεξιοτήτων και την οικοδόμηση του δικού τους διεθνούς κοινωνικού δικτύου που θα τους βοηθήσει να κατανοήσουν καλύτερα το σημερινό επιχειρηματικό περιβάλλον, καθώς και τα μελλοντικά καθήκοντα και ευθύνες τους.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την κοινωνική πλευρά του εργασιακού περιβάλλοντος της KPMG Κύπρου, να ενταχθούν επαγγελματικά στις εργασιακές διαδικασίες του τομέα που τους ενδιαφέρει και να επικοινωνήσουν με τους έμπειρους μέντορες της KPMG Κύπρου.