You are here

H Lufthansa καταγράφει ρεκόρ επιβατών για το 2007

03/02/2008 12:54
Το 2007 ήταν άλλη μια χρονιά ρεκόρ αποτελεσμάτων για τη Lufthansa. Σε ένα θετικό επιχειρησιακό περιβάλλον, ο Όμιλος πέτυχε περαιτέρω ανάπτυξη μέσα από συνετή αύξηση της πληρότητας και επιτυχημένη διαχείριση πωλήσεων. Ποτέ πριν στο παρελθόν δεν πέταξαν τόσοι επιβάτες με τη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία της Γερμανίας από ό,τι την περσινή χρονιά.

Ο αριθμός των πτήσεων καθώς και η πληρότητα και οι πωλήσεις άγγιξαν κορυφαία επίπεδα. Στη διάρκεια του 2007, η Lufthansa υποδέχτηκε στις πτήσεις της 56,4 εκατομμύρια επιβάτες, μια αύξηση της τάξης του 5,6% συγκριτικά με την περσινή χρονιά. Ο αριθμός των επιβατών και η αξιοποίηση της χωρητικότητας (capacity) παρουσίασαν ξεκάθαρη άνοδο σε όλες τις περιοχές δραστηριοποίησης. Ο συντελεστής πληρότητας στις πτήσεις της Lufthansa παρουσίασε βελτιστοποίηση κατά 1,8 ποσοστιαίες μονάδες και διαμορφώθηκε σε ποσοστό 77%.

Συνολικά, 62,9 εκατομμύρια επιβάτες πέταξαν με τις αεροπορικές εταιρίες που ανήκουν στον όμιλο της Lufthansa, συμπεριλαμβανομένων 6,5 εκατομμυρίων που ταξίδεψαν με την SWISS. Τα αποτελέσματα κίνησης της SWISS συμπεριλαμβάνονται σε εκείνα του Ομίλου της Lufthansa από τον Ιούλιο του 2007. Με 749.431 απογειώσεις και προσγειώσεις, ο αριθμός των πτήσεων που πραγματοποιήθηκαν από τον Όμιλο Lufthansa έφτασε σε νέα κορύφωση.