You are here

H Probank επέλεξε το λογισμικό SAS® Money Laundering Detection για τον προσδιορισμό των ύποπτων συναλλαγών

21/07/2008 14:44
Την εγκατάσταση και παραμετροποίηση του SAS® Money Laundering Detection στην Τράπεζα Probank, που μεγαλώνει το πελατολόγιο όπως και το δίκτυο των καταστημάτων της με γοργούς ρυθμούς ανοίγοντας κατά μέσο όρο 1,1 κατάστημα τον μήνα στους 79 μήνες λειτουργίας της, ολοκλήρωσε με επιτυχία η εταιρεία Amplus Τechnologies S.A.

Το SAS® Money Laundering Detection αποτελεί μια εξελιγμένη λύση η οποία μπορεί να συλλέξει απεριόριστες ποσότητες πληροφοριών από το σύνολο των δραστηριοτήτων ενός χρηματοπιστωτικού οργανισμού, να τις διαχειριστεί, να τις φιλτράρει και να τις μετατρέψει σε χρήσιμη γνώση, η οποία θα βοηθήσει τον οργανισμό να εντοπίσει και να κατηγοριοποιήσει αυτόματα ύποπτες για ξέπλυμα χρήματος συναλλαγές.

Πιο αναλυτικά, το SAS® Money Laundering Detection βοηθά τους χρηματοοικονομικούς οργανισμούς να:

• Εγκαταστήσουν ένα αξιόπιστο σύστημα που περιλαμβάνει μεθόδους, διαδικασίες και ελέγχους, για τον εντοπισμό ύποπτων συναλλαγών.
• Τεκμηριώσουν τη διαδικασία λήψης αποφάσεων για αξιολόγηση σε πλαίσια ελέγχων (regulatory reviews).
• Εφαρμόσουν ένα σύστημα γρήγορου εντοπισμού ύποπτων συναλλαγών, ακόμα και αν δεν διαθέτουν πολλούς οικονομικούς ή ανθρώπινους πόρους για το σκοπό αυτό.
• Διερευνούν ύποπτες συναλλαγές με τη χρήση υφιστάμενου προσωπικού.

Σχετικά με την SAS

Η SAS είναι η ηγέτιδα εταιρεία στην αγορά λογισμικού και υπηρεσιών business intelligence. Οι λύσεις SAS χρησιμοποιούνται σε 40.000 sites - στα οποία συμπεριλαμβάνονται 96 από τις 100 κορυφαίας εταιρίες του FORTUNE Global 500®- για τη διαχείριση και απόκτηση γνώσεων μέσα από έναν τεράστιο όγκο δεδομένων, με αποτέλεσμα: ταχύτερες και ακριβέστερες επιχειρησιακές αποφάσεις, πιο κερδοφόρες σχέσεις με τους πελάτες και τους προμηθευτές τους, συμμόρφωση με τους κυβερνητικούς κανόνες, καινοτόμες εξελίξεις και καλύτερα προϊόντα. Μόνο η SAS προσφέρει κορυφαία ενσωμάτωση δεδομένων, αποθήκευση πληροφοριών, προηγμένη ανάλυση και παραδοσιακές εφαρμογές business intelligence μέσα από μια αναλυτική πλατφόρμα επιχειρηματικής ευφυΐας (enterprise intelligence platform). Από το 1976, η SAS παρέχει στους πελάτες της σε όλο τον κόσμο “The Power to Know”. (www.sas.com)

Σχετικά με την Amplus

Η AMPLUS Technologies παρέχει καινοτόμες εφαρμογές, ολοκληρωμένες λύσεις λογισμικού υψηλής τεχνολογίας, καθώς και πρωτοποριακά προϊόντα και υπηρεσίες προσαρμοσμένες στις απαιτήσεις των χρηματοπιστωτικών οργανισμών. Η εταιρεία εδρεύει στην Αθήνα και έχει αναπτύξει στρατηγικές συνεργασίες με κορυφαίες εταιρίες πληροφορικής από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ το πελατολόγιό της περιλαμβάνει τα μεγαλύτερα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας.
H AMPLUS είναι εγκατεστημένη στην «θερμοκοιτίδα» της VCI η οποία αποτελεί μία από τις σημαντικότερες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες της εταιρίας Velti που υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος «ΕΛΕΥΘΩ» της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Ανάπτυξης, με στόχο την προώθηση της καινοτομίας και την εισαγωγή νέων τεχνολογιών στην ελληνική αγορά.