You are here

H Proton Cars προσθέτει ακόμη ένα μοντέλο στη σειρά GEN-2

03/04/2008 13:38
Η Proton Cars (Ηνωμένου Βασιλείου) παρουσιάζει το GEN-2 Persona, το νέο μοντέλο της σειράς GEN-2. Πρόκειται για τετράπορτο σαλούν – παραλλαγμένη έκδοση του δημοφιλούς πεντάπορτου της Proton.

Το GEN-2 Persona διαθέτει 1.6-λιτρο κινητήρα Campro της Lotus απόδοσης 110 ίππων, με μέγιστη ροπή 148 σ.α.λ και μέγιστη ταχύτητα 118 χλμ./ώρα. Τα μοντέλα με 5-τάχυτο μηχανικό συμπλέκτη διαθέτουν επίσης και επιλογή αυτόματου 4-τάχυτου συμπλέκτη. Στη θυγατρική εταιρεία της Proton – Lotus, το GEN-2 οφείλει τη βελούδινη οδήγηση και τον εξαιρετικό χειρισμό.

Εμφανής είναι η επίδραση που έχει η Lotus και στην εξωτερική εμφάνιση και τον εσωτερικό σχεδιασμό με δυναμικές γραμμές και κομψό φινίρισμα. Η ευρύχωρη σκούρα γκρι καμπίνα του προσφέρει άνεση στον οδηγό. Το GEN-2 διαθέτει πίσω καθίσματα αναδιπλούμενα και διαιρούμενα 60:40, μεγάλο χώρο αποσκευών και ηλεκτρικά παράθυρα. Το σύστημα κλιματισμού με φίλτρο γύρης εξασφαλίζει ζεστασιά το χειμώνα και δροσιά το καλοκαίρι. Για την ψυχαγωγία τόσο του οδηγού όσο και των επιβατών, το GEN-2 διαθέτει ηχοσύστημα Blaupunkt – ραδιόφωνο/CD player, με τέσσερα ηχεία και δυνατότητα αναπαραγωγής MP3.

Για αυξημένη ασφάλεια, το GEN-2 είναι εξοπλισμένο με σύστημα πέδησης (ABS), ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου, αερόσακους οδηγού και επιβατών, πλευρικές μπάρες προστασίας, σύστημα ηλεκτρικής υποβοήθησης τιμονιού και σύστημα αποφυγής οπίσθιας σύγκρουσης.