You are here

H Τράπεζα Κύπρου και η Πετρολίνα ενισχύουν τις προσπάθειες πρόληψης πυρκαγιών, στο πλαίσιο του SupportCY

26/07/2022 10:01

Στο πλαίσιο του SupportCY της Τράπεζας Κύπρου και του Προγράμματος Πρόληψης Πυρκαγιών 2022 "Για να μην ξανασυμβεί", Τράπεζα Κύπρου και Πετρολίνα ένωσαν δυνάμεις για ακόμη μια φορά και ενισχύουν τις προσπάθειες πρόληψης και αντιμετώπισης πυρκαγιών μέσα από μηχανοκίνητες περιπολίες σε όλη την Κύπρο. 

Οι περιπολίες πραγματοποιούνται τόσο με μηχανοκίνητα οχήματα του SupportCY, όσο και με πεζοπόρα τμήματα του Σώματος Εθελοντών του SupportCY, σε συνεννόηση πάντοτε με τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες σε ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα. Στόχος των περιπολιών, είναι ο έγκαιρος εντοπισμός εστίας πυρκαγιάς και η άμεση αναφορά του στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες. Ταυτόχρονα, εάν και εφόσον είναι εφικτό, γίνεται προσπάθεια περιορισμού της πυρκαγιάς μέχρι και την άφιξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ή του Τμήματος Δασών.

Σ’ αυτή την προσπάθεια συμμετέχουν επιπρόσθετα πολλοί οργανισμοί μέλη του SupportCY που ενισχύονται με καύσιμα για να διεξάγουν επίσης περιπολίες για την πρόληψη των πυρκαγιών.

Η Διευθύντρια Εταιρικής Υπευθυνότητας της Τράπεζας Κύπρου, Έλλη Ιωαννίδου δήλωσε: «Είναι καθοριστικής σημασίας για το Σώμα Εθελοντών του SupportCY της Τράπεζας Κύπρου, η συνεργασία με όλα τα μέλη μας και συγκεκριμένα με την Πετρολίνα, η οποία συνεισφέρει με προσφορά καυσίμων, από κοινού με την Τράπεζα. Μέσα από αυτή τη στρατηγική συνεργασία έχουμε την ευκαιρία να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο τις περιπολίες, ενδυναμώνοντας παράλληλα την πρόληψη των πυρκαγιών σε συνεργασία με τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες. Το πρόγραμμα των περιπολιών θα συνεχίσει όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, ενώ τις επόμενες εβδομάδες θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο».

Σε δήλωσή της η Executive Director της Petrolina (Holdings) Public Ltd, Γεωργία Λευκαρίτη, τόνισε την καθοριστική υποστήριξη της Πετρολίνα στο SupportCY της Τράπεζας Κύπρου. «Η Πετρολίνα βρίσκεται διαχρονικά κοντά στον άνθρωπο και την κυπριακή κοινωνία. Γι’ αυτό και είμαστε σε ετοιμότητα να ανταποκρινόμαστε άμεσα, όπως έχουμε ήδη πράξει και στο παρελθόν, στις εκάστοτε ανάγκες της κοινωνίας».

Αξίζει να σημειωθεί πως εκτός από τις μηχανοκίνητες περιπολίες, η Πετρολίνα ως μέλος του SupportCY, συμμετείχε στις πιο κάτω δράσεις:

  • Πρόγραμμα πρόληψης πυρκαγιών, (18 Μαΐου – 30 Σεπτεμβρίου) σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους κρατικούς φορείς.
  • Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας – Φιλικοί Έλεγχοι σε συνεργασία με τους αρμόδιους κρατικούς φορείς
  • Ενημερωτικές Δράσεις Οδικής Ασφάλειας σε πρατήρια της Πετρολίνα
  • Δράσεις ανταπόκρισης μετά από σχετικό αίτημα από κρατικές υπηρεσίες, προς το Κέντρο Αντιμετώπισης Κρίσεων & Καταστροφών του SupportCY, για συνδρομή είτε με εξοπλισμό είτε με προσωπικό/εθελοντές για αντιμετώπιση κρίσεων ή/και καταστροφών.

Στήριξε επίσης με χορηγία της, την εκδήλωση οδικής ασφάλειας του SupportCY στις 14 Μαίου 2022 στο Nicosia Mall.