You are here

H Volkswagen χορηγός των Ολυμπιακών Αγώνων 2008

07/05/2008 14:56
Wolfsburg/Πεκίνο 12 Maρτίου 2008 – Περισσότεροι από 10000 αθλητές από 200 χώρες θα συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου από τις 8 έως 14 Αυγούστου 2008. Οι αθλητές θα συναγωνιστούν για να κερδίσουν τα χρυσά, αργυρά και χάλκινα μετάλλια σε 28 διαφορετικά αθλητικά προγράμματα. Η Volkswagen υποστηρίζει την Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων 2008 του Πεκίνου σαν μέγας εθνικός χορηγός.

Σαν αποκλειστικός αυτοκινητιστικός εταίρος η Volkswagen θα παραχωρήσει στην Οργανωτική Επιτροπή στόλο 6000 οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων 4350 Volkswagen, 650 Skoda και 1000 Audi.

Η γερμανική εταιρεία θα έχει παρουσία στους Ολυμπιακούς με εκθεσιακούς χώρους. Η Volkswagen, η Audi και η Skoda θα παρουσιάσουν η κάθε μια δυο από τα μοντέλα τους στο περίπτερο χωρητικότητας 2000 τ.μ.με τις εξής θεματολογίες: «Παρών και Μέλλον» (η Volkswagen), «Παρελθόν και Παρών» (η Audi), και «Παρελθόν και Μέλλον» (η Skoda).

Η Volkswagen θα κάνει ακόμη μια συνεισφορά υποστηρίζοντας τη λαμπαδηδρομία. Μεγάλος στόλος αυτοκινήτων της θα συνοδεύει τους λαμπαδηδρόμους στα διάφορα σκέλη της διαδρομής από την Ελλάδα μέχρι την Κίνα.

Η Volkswagen συμμετέχει επίσης σαν χορηγός εθνικών ολυμπιακών επιτροπών χωρών όπως η Αλγερία, η Ελλάδα, η Ιρλανδία, η Κροατία, η Ολλανδία, η Ελβετία και η Σλοβενία.

Για πρώτη φορά στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, το μεγάλο αυτό αθλητικό γεγονός πραγματοποιείται στη Λαοκρατική Δημοκρατία της Κίνας. Καθώς αναμένονται πάνω από 4 εκατομμύρια επισκέπτες, η συμμετοχή της Volkswagen σαν μέγας εθνικός χορηγός κρίνεται σημαντικό στοιχείο για τη στρατηγική του Ομίλου και στοχεύει στην ακόμα πιο επιτυχή ανάμιξη της Volkswagen στην σημαντική αγορά αυτοκινήτων της Ασίας.