You are here

Hadassah Health Park: Η νέα ιατρική ανάπτυξη στη Λευκωσία

05/03/2021 14:44

Σε πλήρη εξέλιξη ο σχεδιασμός και προγραμματισμός της μεγαλύτερης νοσοκομειακής ανάπτυξης στην Κύπρο  

 Η H.C. Management of Medical Center PLC (MMC) (www.hcmedicalcenter.com), σε συνεργασία με τη Hadassah Medical Ltd (https://www.hadassah.org.il/), θυγατρική του διεθνώς καταξιωμένου ιατρικού οργανισμού, Hadassah Medical Organisation, προχωρούν με ταχύ ρυθμό στον σχεδιασμό του εμβληματικού, πρωτοποριακού έργου Hadassah Health Park στη Λευκωσία.

Η ανάπτυξη, που έχει στόχο την κορυφή των Ιατρικών υπηρεσιών και υπηρεσιών Αποκατάστασης, τόσο σε τοπικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο, βρίσκεται στη Λευκωσία, σε τοποθεσία με εύκολη πρόσβαση στους αυτοκινητόδρομους Λεμεσού και Λάρνακας.

Η MMC έχει αναθέσει στους διακεκριμένους αρχιτεκτονικούς οίκους ADP Architecture (https://www.adp-architecture.com/) από το Ηνωμένο Βασίλειο και Spector Amisar Architects (https://www.spector-amisar.com/) από το Ισραήλ, καθώς και στο τοπικό αρχιτεκτονικό γραφείο ENA pros EKATO (CONSTANTI ARCHITECTS) (https://constantiarchitects.com/), τον από κοινού σχεδιασμό των ιατρικών εγκαταστάσεων. Αυτές περιλαμβάνουν ένα Υψηλής Εξειδίκευσης υπερσύγχρονο Νοσοκομείο, καθώς και Κέντρα Αριστείας.    Αξίζει να σημειωθεί πως ο διεθνής κατασκευαστικός κολοσσός Bouygues Batiment International (https://www.bouyguesbatimentinternational.com) συμμετέχει ως σύμβουλος στο έργο και έχει ενεργό ρόλο στον σχεδιασμό, τόσο των Ιατρικών εγκαταστάσεων όσο και των  χώρων διαμονής, με ενεργητικό επενδυτικό ενδιαφέρον.

Οι αιτήσεις για της της απαραίτητες άδειες βρίσκονται σε εξέλιξη και η κατασκευή αναμένεται να ξεκινήσει αμέσως μόλις ληφθούν οι σχετικές εγκρίσεις εντός του 2021.

Ένα μεγάλο όραμα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη υλοποίησης: Η δημιουργία στην Κύπρο της περιφερειακού κόμβου υγειονομικής περίθαλψης, παγκόσμιας κλάσης, που παρέχει προηγμένες, ολοκληρωμένες υπηρεσίες, έχοντας πάντα ως επίκεντρο τον ασθενή και την αφοσίωση στην αριστεία της κλινικής φροντίδας.