You are here

#HBVolunteersChallenge: Τιμητική διάκριση για το εθελοντικό έργο του προσωπικού της Ελληνικής Τράπεζας

03/12/2021 12:42

Η Ελληνική Τράπεζα έγινε ο πρώτος οργανισμός που τιμάται για την προσφορά του στο πλαίσιο της Παγκύπριας Εβδομάδας Εθελοντισμού

Τη συμβολή της Ελληνικής Τράπεζας στην προώθηση του εθελοντισμού αναγνώρισε το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού (ΠΣΣΕ). Ειδικότερα, το ΠΣΕΕ βράβευσε την Ελληνική Τράπεζα για την πρωτοβουλία της #HBVolunteersChallenge, που εντασσόταν στο πλαίσιο της Παγκύπριας Εβδομάδας Εθελοντισμού 2020.

Το #HBVolunteersChallenge ξεκίνησε πέρυσι με στόχο την προώθηση του εθελοντισμού εντός του Οργανισμού, μέσω της ενθάρρυνσης των μελών του προσωπικού να εμπλακούν στην υλοποίηση και στη διαμόρφωση εθελοντικών δράσεων.

Κατά τη διάρκεια του #HBVolunteersChallenge 2020, το προσωπικό της Τράπεζας συμμετείχε σε περισσότερες από 200 εθελοντικές δράσεις. Μεταξύ άλλων παραδόθηκαν πακέτα αγάπης σε άπορες οικογένειες, ασθενείς, παιδιά και ηλικιωμένους, καθώς και σε φιλανθρωπικές οργανώσεις, έγινε δωρεά tablets και laptops σε οίκους ευγηρίας, πραγματοποιήθηκε καθαρισμός τμήματος του Εθνικού Δασικού Πάρκου Αθαλάσσας στη Λευκωσία, προσφέρθηκαν τροφές στο Καταφύγιο Σκύλων Λευκωσίας και έγινε συλλογή δωρεών για την οικονομική ενίσχυση φιλανθρωπικών ιδρυμάτων και σωματείων. Σημαντική στήριξη επίσης, έλαβε και ο Σύνδεσμος ‘Μωρά Θαύματα’ με την αγορά καλυμμάτων (cover cases) για τις θερμοκοιτίδες στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του Μακάριου Νοσοκομείου. Επιπρόσθετα, στηρίχτηκαν 84 οικογένειες μέσω της εκστρατείας “Υιοθετήστε μία οικογένεια τα Χριστούγεννα” που υλοποίησε το ΠΣΣΕ.

Σημειώνεται ότι το 2020, δημιουργήθηκε η Ομάδα Εθελοντών της Ελληνικής Τράπεζας, προκειμένου να αναλάβει το συντονισμό και την ενίσχυση των εθελοντικών πρωτοβουλιών του προσωπικού, στο πλαίσιο της στρατηγικής βιωσιμότητας του Οργανισμού.

Με στόχο να αναβαθμίσει περαιτέρω την κοινωνική της προσφορά, η Ελληνική Τράπεζα διοργανώνει και φέτος το #HBVolunteersChallenge 2021, απευθύνοντας εκ νέου κάλεσμα σε όλα τα μέλη του προσωπικού της να οργανώσουν τη δική τους εθελοντική δράση.

Ο Γιώργος Χριστοδουλίδης, Επικεφαλής Μονάδας Ανθρώπινου Δυναμικού της Ελληνικής Τράπεζας δήλωσε: «Η βράβευση από το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού αποτελεί ιδιαίτερη τιμή  για την Ελληνική Τράπεζα. Ξεκινώντας το #HBVolunteersChallenge, είχαμε θέσει ως στόχο η πρωτοβουλία αυτή να γίνει θεσμός και να καθιερωθεί ως μια μακροχρόνια παράδοση προώθησης του εθελοντισμού στην Ελληνική Τράπεζα. Η επιτυχία του στηρίζεται εξολοκλήρου στο προσωπικό του Οργανισμού, το οποίο θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια, και είμαστε βέβαιοι  ότι θα  αγκαλιάσει ξανά και θα συμμετάσχει μαζικά στο #HBVolunteersChallenge 2021».

Η βράβευση της Ελληνικής Τράπεζας πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου του ΠΣΣΕ στις 29 Νοεμβρίου 2021 στο Ολυμπιακό Μέγαρο. Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα της Πρώτης Κυρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Άντρης Αναστασιάδη.