You are here

Hellenic Minerals: Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του μεταλλουργικού έργου

30/07/2021 14:04

Ένα έργο υψηλής και πράσινης τεχνολογίας που ενισχύει τη στρατηγική της χώρας για καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής

H μεταλλουργική εταιρεία Hellenic Minerals ολοκλήρωσε την κατασκευή του μεγάλου επενδυτικού έργου παραγωγής εξαϋδρικού θειικού Νικελίου στη Σκουριώτισσα.

Το βιομηχανικό έργο που υλοποιήθηκε συνιστά τη μεγαλύτερη επένδυση που έγινε τις τελευταίες δεκαετίες στην Κυπριακή Δημοκρατία. Αφορά την κατασκευή μιας σειράς από έξι συνεργαζόμενες εργοστασιακές μονάδες, οι οποίες υποστηρίζονται από επτά δευτερεύουσες. Η δυναμικότητα της εγκατάστασης είναι 10.000 τόνοι περιεχομένου νικελίου στα προϊόντα της ετησίως.

Η εταιρεία, υλοποιώντας το υψηλών απαιτήσεων τεχνολογίας και επενδύσεων πρόγραμμα, ξεκινά άμεσα την εμπορία του τελικού της προϊόντος, που αποτελεί απαραίτητη πρώτη ύλη για την κατασκευή μπαταριών ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Το προϊόν αυτό εξάγεται σε εταιρείες που θα το χρησιμοποιούν αποκλειστικά για τον σκοπό αυτό.

Το ύψος των εξαγωγών της εταιρείας αναμένεται να την κατατάξει σε πρωτεύουσα θέση μεταξύ των κυπριακών εξαγωγικών εταιρειών. Η οικονομική δραστηριότητα που δημιουργήθηκε έχει συμβάλει και στην  ανάπτυξη πολλών άλλων οικονομικών δραστηριοτήτων όπως στα λιμάνια, το εμπόριο, τις κατασκευές, την προμήθεια πρώτων υλών κ.α.

Ο χώρος στον οποίο δραστηριοποιείται, η μεταλλευτική μίσθωση Σκουριώτισσας, αξιοποιήθηκε για τη φιλοξενία αυτής της σοβαρής βιομηχανικής μονάδας, με πλήρη σεβασμό στην ιστορικότητά του, την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και με προτεραιότητα την αποκατάσταση των εργασιών του παρελθόντος.

Η εταιρεία στελεχώνεται από 60 άρτια εκπαιδευμένους επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων, οι οποίοι πλαισιώνονται από σημαντικό πρόσθετο αριθμό τεχνικού προσωπικού. Παράλληλα, προσφέρει απασχόληση σε μεγάλο αριθμό μονίμων συνεργατών.

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η δημιουργία ενός πυρήνα ανθρώπινου δυναμικού με υψηλή κατάρτιση που διασφαλίζει ανταγωνιστικότητα σε παγκόσμιο επίπεδο, με τη δράση του οποίου θα μπορέσει να δημιουργηθεί σειρά συναφών βιομηχανικών δραστηριοτήτων πράσινης κατεύθυνσης.