You are here

Hermes Airports: «Ανάπτυξη των Αεροπορικών Συγκοινωνιών της Κύπρου μέσα από την αλλαγή, τη συνεργασία και την καινοτομία»

09/01/2014 14:39
Διεξήχθη με απόλυτη επιτυχία το πρώτο συνέδριο της Hermes Airports με θέμα την «Ανάπτυξη των αεροπορικών συγκοινωνιών της Κύπρου μέσα από την αλλαγή, τη συνεργασία και την καινοτομία» στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία στη Λευκωσία.

Κύριος στόχος της πρωτοβουλία που αναλήφθηκε, ήταν η κατανόηση της εξαιρετικής σημασίας που μπορεί να διαδραματίσει η περαιτέρω ανάπτυξη της αεροπορικής συνδεσιμότητας της Κύπρου με το εξωτερικό αλλά και η εξέταση των τελευταίων εξελίξεων στην τουριστική βιομηχανία της χώρας. Το συνέδριο, το οποίο τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων, κ. Τάσου Μητσόπουλου, έδωσε την ευκαιρία στους συμμετέχοντες για ένα ουσιαστικό και παραγωγικό διάλογο, ο οποίος είχε ως βάση του την εμπειρογνωμοσύνη διεθνών προσωπικοτήτων και μια σειρά από επιτυχημένα παραδείγματα, παγκοσμίως.

Στο πλαίσιο της ομιλίας του, ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων, κ. Τάσος Μητσόπουλος, επισήμανε ότι «η Κύπρος, παρά την οικονομική κρίση την οποία διέρχεται, εξακολουθεί να προσφέρει σε εκατομμύρια τουρίστες που την επισκέπτονται, υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και μοναδικές εμπειρίες. Σήμερα, η προσπάθεια μας είναι να εργαστούμε συλλογικά και παραγωγικά μαζί με όλους τους συνεργάτες μας και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, έχοντας ως στόχο την περαιτέρω ενδυνάμωση της τουριστικής μας βιομηχανίας. Όραμα αλλά και αποστολή μας, είναι να εισαγάγουμε την Κύπρο σε μια νέα εποχή, η οποία θα περιλαμβάνει τον εμπλουτισμό αλλά και την πραγματική αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος.

Είμαστε πάντα έτοιμοι να ακούσουμε, να συνομιλήσουμε και να αναλάβουμε δράση. Είμαστε αποφασισμένοι να αναλάβουμε δράση. Είμαστε έτοιμοι να επανεστιάσουμε τις προσπάθειες μας στο πλαίσιο μιας συνολικής στρατηγικής, η οποία θα στηρίζεται σε σύγχρονες ιδέες και αντιλήψεις και θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των εκατομμυρίων τουριστών που θα επιλέξουν να επισκεφτούν την Κύπρο, τα επόμενα χρόνια».

Από την πλευρά του, ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Hermes Airports, κ. Wes Porter, δήλωσε: «Μετά το οικονομικό σοκ του 2013, η Κύπρος ανασυντάσσει τις δυνάμεις της.

Η Hermes Airports, ως διαχειριστής των Διεθνών Αεροδρομίων της Κύπρου, αποτελεί ένα σημαντικό εταίρο στην ποιοτική τουριστική αλυσίδα αυτής της χώρας. Είμαστε εδώ για να συμβάλουμε στην προσπάθεια διαμόρφωσης μιας νέας στρατηγικής που θα οδηγεί στην ανάπτυξη της τουριστικής βιομηχανίας της Κύπρου.

Είμαστε εδώ για να σχεδιάσουμε μαζί μια ενιαία στρατηγική αλλά και για να βοηθήσουμε και να διευκολύνουμε τη διαδικασία επικοινωνίας, συντονισμού και ανάπτυξης ενός καρποφόρου διαλόγου μεταξύ όλων των εμπλεκομένων φορέων.

Είμαστε εδώ για να ενθαρρύνουμε όλες και όλους να μοιραστούν το όραμα μας: Να δούμε όλους τους φορείς της τουριστικής βιομηχανίας αυτής της χώρας, να εργάζονται από κοινού στη βάση ενός στρατηγικού μοντέλου επιχειρηματικής ανάπτυξης με ένα ενιαίο στόχο: Να φέρουμε περισσότερους τουρίστες στην Κύπρο, να αυξήσουμε τα έσοδα των κυπριακών επιχειρήσεων και των κοινοτήτων και φυσικά να εισρεύσουν περισσότερα χρήματα στα δημόσια ταμεία. Παρά το ότι βρισκόμαστε ακόμη αντιμέτωποι με μεγάλες προκλήσεις, δεν υπάρχει αμφιβολία πως μέσα από μια συλλογική δράση και ενιαία στόχευση, μέσα από συνεργασίες, καινοτομίες αλλά και τις απαιτούμενες αλλαγές, θα μπορέσουμε να μετατρέψουμε τις αεροπορικές συγκοινωνίες και τον τουρισμό της Κύπρου, σε μια ισχυρή δύναμη που θα συμβάλει καθοριστικά στην προσπάθεια επανεκκίνησης της οικονομίας της χώρας. Είμαστε πεπεισμένοι ότι μαζί, μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Το παρών τους στο συνέδριο που οργάνωσε η Hermes Airports, έδωσαν σημαντικές προσωπικότητες της τουριστικής βιομηχανίας από τον διεθνή χώρο, όπως:

• Jean-Claude Baumgarten
Chairman & CEO CREWE Associates
(Former President of World Travel & Tourism Council)
• Kate Burgess-Craddy
Founder & Chairman KBC PR & Marketing
Chair of Visit USA Association UK
• Vernice J. Walkine
President & CEO Nassau Airport Development Company
• Michael Burns
Partner Corporate Finance Aviation Leader PwC
• Philippe Wilmart
Global Airlines Director voyageprive.com
• Gudny Maria Johannsdottir
Manager Business & Route development Isavia Ltd
• Lee Lipton
Director Air Services and Cargo Development, Vantage Airport Group
• Peter Greenberg
Travel Editor CBS News

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν διεξοδικά σχετικά με τους σχεδιασμούς ανάπτυξης της τουριστικής βιομηχανίας της Κύπρου. Η συγκεκριμένη εξέλιξη είναι το αποτέλεσμα μιας συλλογικής προσπάθειας η οποία καταρτίστηκε από φορείς της τουριστικής μας βιομηχανίας, όπως, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ξενοδόχων Κύπρου, ο Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου, ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου και τα Περιφερειακά Συμβούλια Τουριστικής Ανάπτυξης.

Μέσω των πολύτιμων εισηγήσεων και παρεμβάσεων όλων των συνέδρων, κατέστει εφικτή η εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων τα οποία μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για περαιτέρω συζήτηση, μεταξύ των τουριστικών φορέων της Κύπρου.