You are here

Hermes: Νέο ρεκόρ κίνησης επιβατών στους διεθνείς αερολιμένες

11/01/2008 12:50
Με ιδιαίτερη ευχαρίστηση, η Hermes Airports Ltd ανακοινώνει την κατάκτηση ενός νέου ρεκόρ κίνησης επιβατών στους δύο Διεθνείς Αερολιμένες της Κύπρου. Σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις, στη διάρκεια του 2007 πάνω από 7 εκατομμύρια επιβάτες διακινήθηκαν μέσω των Διεθνών Αερολιμένων της χώρας μας, γεγονός που καταδεικνύει σε σχέση με το 2006 μια αύξηση της τάξης του 3,94% ενώ καταρρίπτει και το προηγούμενο ρεκόρ που είχε καταγραφεί το 2005 με 6,781,643 επιβάτες. Περισσότεροι από πέντε εκατομμύρια επιβάτες διακινήθηκαν μέσω του Διεθνούς Αεροδρομίου της Λάρνακας κατά το 2007, αριθμός που καταδεικνύει μια αύξηση της τάξης του 7,16% σε σχέση με το 2006. Μόνο το Δεκέμβριο του 2007, τα δύο αεροδρόμια εξυπηρέτησαν πέραν των 325,000 επιβατών οι οποίοι ταξίδεψαν από και προς την Κύπρο στο πλαίσιο της Χριστουγεννιάτικης περιόδου. Η κίνηση που καταγράφηκε το Δεκέμβριο του 2007 καταδεικνύει μια αύξηση της τάξης του 10,9% σε σχέση με την κίνηση που είχε καταγραφεί το Δεκέμβριο του 2006.

Σε δηλώσεις του, ο κύριος Bob Manning, Πρώτος Εκτελεστικός Διευθυντής της Hermes Airports Ltd, ανέφερε: «Είμαστε ευτυχείς για το νέο ρεκόρ κίνησης επιβατών που έχει καταγραφεί για το 2007 το οποίο και καταδεικνύει την δυνατότητα της Κύπρου να αποτελεί ένα ελκυστικό προορισμό τόσο για επαγγελματικούς σκοπούς όσο και για σκοπούς αναψυχής. Οι αναπτυσσόμενες αγορές που καταγράφηκαν το 2007 ήταν η Ελλάδα, η Ρωσία, η Αυστρία, η Ρουμανία, η Δημοκρατία της Τσεχίας, η Βουλγαρία καθώς και οι χώρες της Σκανδιναβικής χερσονήσου. Στην διάρκεια του 2007 σημειώθηκαν αρκετά θετικές εξελίξεις για τους δυο Διεθνείς Αερολιμένες της

Κύπρου, συμπεριλαμβανομένης και της αναβάθμισης των εγκαταστάσεων και των δύο υφιστάμενων αεροδρομίων. Καλωσορίσαμε επίσης νέες αεροπορικές εταιρείες και νέα δρομολόγια από και προς την Κύπρο. Κατά τη περσινή χρονιά, οι χαμηλού κόστους αεροπορικές εταιρείες flymonarch, Flyglobespan και XL.com εγκαινίασαν νέες πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία. Επιπλέον, οι εταιρείες SkyEurope και Austrian Airlines εισήγαγαν νέα δρομολόγια και περισσότερες πτήσεις μεταξύ της Βιέννης και της Λάρνακας. Ο αερομεταφορέας χαμηλού κόστους Jazeera Airways εγκαινίασε νέες πτήσεις για το Κουβέιτ ενώ η βρετανική GB αύξησε σημαντικά τις προγραμματισμένες της πτήσεις μεταξύ Λονδίνου Gatwick και Πάφου. Το 2008 θα είναι μια συναρπαστική χρονιά για την Κύπρο καθώς ανοίγει τις πύλες του το νέο μας αεροδρόμιο στην Πάφο. Ταυτόχρονα, καλωσορίζουμε ένα αριθμό νέων αεροπορικών εταιρειών, νέα δρομολόγια και μεγαλύτερη συχνότητα πτήσεων τόσο για τον Διεθνή Αερολιμένα της Λάρνακας όσο και για τον Διεθνή Αερολιμένα της Πάφου».

Από τις 15 Μαρτίου η Lufthansa θα εγκαινιάσει τρία νέα δρομολόγια που περιλαμβάνουν πτήσεις από την Λάρνακα στο Μόναχο της Γερμανίας. Στις 30 Μαρτίου η αεροπορική εταιρεία CSA (Czech Airlines) θα αυξήσει τη συχνότητα των πτήσεων της μεταξύ Λάρνακας και Πράγας ενώ η Royal Jordanian Airlines αυξάνει σε τέσσερις τις πτήσεις που εκτελεί μεταξύ Αμάν και Λάρνακας. Νέο πρόγραμμα πτήσεων εγκαινιάζει και η Gulf Air η οποία αυξάνει από τρεις σε πέντε τις πτήσεις που συνδέουν το Μπαχρέιν με τη Λάρνακα. Επιπρόσθετα, από τις 30 Μαρτίου η χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρεία easyJet -μετά την εξαγορά της GB- θα συνεχίσει να προσφέρει την υπηρεσία που εκτελεί η GB και η οποία συνδέει το Λονδίνο-Gatwick με την Πάφο όπως επίσης και την πόλη του Μάντσεστερ με την Πάφο. Η βρετανική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Flyglobespan θα εγκαινιάσει από την 1η Απριλίου 2008 την έναρξη ενός νέου δρομολογίου που θα συνδέει την Πάφο με την πόλη του Εδιμβούργου. Σε μια άλλη εξέλιξη, η Jet2.com εγκαινιάζει από τις 4 Μαΐου 2008 την έναρξη δύο νέων πτήσεων εβδομαδιαίως, μεταξύ Πάφου και Leeds -Bradford.

Από την αρχή της νέας χρονιάς, η British Airways ανακοίνωσε επίσης την έναρξη απευθείας σύνδεσης της Πάφου με το Λονδίνο Gatwick από την 1η Ιουλίου 2008. Με το δρομολόγιο αυτό, η Πάφος καθίσταται ο δεύτερος προορισμός της British Airways στην Κύπρο. Παράλληλα, η αεροπορική εταιρεία flymonarch.com η οποία έχει διακριθεί για τα χαμηλά της τέλη αρχίζει επίσης νέα δρομολόγια που θα συνδέουν την Λάρνακα με το Λονδίνο Gatwick (από τις 19 Μαρτίου 2008) και τη Λάρνακα με το Μάντσεστερ (από τις 18 Μαίου 2008). Επιπλέον, με τα νέα δρομολόγια της flymonarch.com αυξάνεται και η συνολική συχνότητα των πτήσεων που θα συνδέουν το Λονδίνο Luton με τη Λάρνακα για το ερχόμενο καλοκαίρι.

Σε λιγότερο από ένα χρόνο, το νέο αεροδρόμιο της Πάφου θα ανοίξει τις πύλες του στο κοινό και θα αποτελέσει την απαρχή μιας νέας περιόδου για την Κύπρο και ειδικότερα για την επαρχία της Πάφου. Με τη λειτουργία του νέου Διεθνούς Αερολιμένα της Πάφου, η Hermes Airports Ltd, στοχεύει στην παροχή υψηλότερου επιπέδου υπηρεσιών για τους ταξιδιώτες από και προς την Κύπρο αλλά και στην ενδυνάμωση της οικονομίας της χώρας, ειδικότερα της τουριστικής βιομηχανίας. Ο νέος Διεθνής Αερολιμένας της Λάρνακας θα είναι έτοιμος να δεχθεί το ταξιδιωτικό κοινό ένα χρόνο αργότερα, το Νοέμβριο του 2009.