You are here

Το Honda e σάρωσε στα World Car Awards 2021

05/05/2021 13:57

Το Honda e αναδείχθηκε ως το World Urban Car of the Year  στα βραβεία World Car Awards 2021

Η Honda δίνει συνέχεια σε ένα εξαιρετικό σερί επιτυχιών, με τις νέες διακρίσεις που έχει πρόσφατα αποσπάσει στο πλαίσιο των World Car Awards 2021. Το Honda e πρόσθεσε τον τίτλο World Urban Car of the Year στην ολοένα και μεγαλύτερη φαρέτρα έγκυρων βραβείων και διακρίσεων που έχει κατακτήσει, ενώ παράλληλα βρέθηκε στην τελική τριάδα για τον τίτλο του μεγάλου νικητή των βραβείων World Car of the Year. Το Honda Jazz e:HEV ήταν επίσης μεταξύ των τριών κορυφαίων αυτοκινήτων για τον τίτλο World Urban Car, με την Ιαπωνική μάρκα να κυριαρχεί στην κατηγορία.  

Αξίζει να σημειωθεί πως και τα δύο compact αυτοκίνητα πόλης διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη δέσμευση της Honda να εξ-ηλεκτρίσει το 100% της ευρωπαϊκής γκάμας μοντέλων της μέχρι το 2022. Το Honda e, το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό όχημα (EV) της εταιρείας για την Ευρώπη, αναδείχτηκε World Urban Car of the Year για το έτος 2021, από μια διεθνή επιτροπή που απαρτίζεται από 93 δημοσιογράφους από 28 χώρες. Ο θεσμός World Car Awards αναγνωρίζει την αριστεία στις κατηγορίες Urban (Αστικό Όχημα), Luxury (Πολυτέλεια), Performance (Επιδόσεις) και Design (Σχεδίαση), με το Honda e να αναγνωρίζεται για την απολαυστική οδηγική εμπειρία άμεσης απόκρισης που προσφέρει, την εξαιρετική τεχνολογία και συνδεσιμότητά του, καθώς και για τον ξεχωριστό, σύγχρονο σχεδιασμό του. Κερδίζοντας μια σειρά από βραβεία ανά τον κόσμο, το Honda e συνεχίζει να θέτει παγκόσμια σημεία αναφοράς στους τομείς της σύγχρονης αυτοκινητιστικής σχεδίασης και της προηγμένης ηλεκτροκίνησης. Το δημοφιλές, συμπαγές EV έχει επίσης κερδίσει δύο βραβεία 'Red Dot' ως επιβράβευση της εξαιρετικής του σχεδίασης. Συγκεκριμένα έχει λάβει το βραβείο 'Best of the Best 2020', ενώ έχει επίσης κερδίσει μία θέση στο παγκοσμίου φήμης Μουσείο Σχεδίασης Red Dot στη Γερμανία.

Το αυτοκίνητο, το οποίο έκανε το ντεμπούτο του με τη μορφή του Honda e Prototype στο Frankfurt Motor Show 2019, αναγνωρίστηκε επίσης πρόσφατα με τον τίτλο ‘ECOBEST’ μετά από τη ψηφοφορία της επιτροπής του AUTOBEST και ανακηρύχθηκε κορυφαίος νικητής στο θεσμό του Γερμανικού Αυτοκινήτου της Χρονιάς (German Car of the Year 2021) με επιπλέον διακρίσεις στην κατηγορία ‘New Energy’. Πριν από μερικές εβδομάδες, ψηφίστηκε επίσης ‘Best EV’ στα βραβεία Women’s World Car of the Year 2021. Σε δηλώσεις του, ο Tomofumi Ichinose, Large Project Leader του Honda e, δήλωσε: «Το Honda e προσφέρει ένα εξαιρετικό πακέτο για πελάτες που θέλουν το αυτοκίνητό τους να συμβάλλει στην απρόσκοπτη διασύνδεση των διαφόρων πτυχών της καθημερινότητάς τους, και ταυτόχρονα να ανταποκρίνεται στην πρόκληση της αστικής μετακίνησης μηδενικών ρύπων. Την ίδια στιγμή, η ομάδα μας θέλησε να δημιουργήσει ένα αυτοκίνητο με σχεδίαση που να είναι ελκυστική στους πελάτες εξαιτίας της φιλικής, ανθρώπινης προσέγγισής της, και όχι μια ψυχρή μηχανή χωρίς ψυχή».

Τα Jazz e:HEV και Jazz e:HEV Crosstar πρόσφατα τιμήθηκαν με το περίβλεπτο βραβείο ‘Product Design’ του έγκυρου θεσμού Red Dot Awards 2021, για την επίτευξη μιας εξαίρετης ισορροπίας μεταξύ λειτουργικότητας, σχεδίασης και ασφάλειας. Αυτή η διεθνούς φήμης διάκριση απονέμεται μόνο σε προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας που υπερέχουν στις κατηγορίες προϊόντος, μάρκας και σχεδίασης επικοινωνίας.