You are here

Χρυσό βραβείο στη Cyta από τα Environmental Awards 2018 σε Κύπρο και Ελλάδα

13/07/2018 15:08

Σε τελετή των Environmental Awards 2018, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, την Τρίτη 10 Ιουλίου 2018, η Cyta εξασφάλισε Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία “Ανακύκλωση – Επαναχρησιμοποίηση των αποβλήτων / Waste Recycle - Reuse”.

Συγκεκριμένα, η Cyta ξεχώρισε ανάμεσα σε πολλές και αξιόλογες υποψηφιότητες ως ο πρώτος Οργανισμός στην Κύπρο με Μηδενικά Απόβλητα στις Xωματερές (Zero Waste to Landfill), με ποσοστό ανακύκλωσης αποβλήτων της τάξης του 97%.

Τα Εnvironmental Αwards που πραγματοποιούνται για πέμπτη χρονιά από την εταιρεία Boussias Communications, στοχεύουν στη δημιουργία συνθηκών ευγενούς συναγωνισμού μεταξύ των συμμετεχόντων, με σκοπό την προώθηση της περιβαλλοντικής ευαισθησίας, καθώς επίσης να αναδείξουν την κοινωνική συνεισφορά επιχειρήσεων, οργανώσεων, ατόμων, στην υλοποίηση δράσεων για την περιβαλλοντική αναβάθμιση. Επιβραβεύουν τις καλύτερες πρακτικές αξιοποίησης διαδικασιών και πρωτοβουλιών για την προστασία του περιβάλλοντος και την αειφορία, καθώς και καινοτόμα βιώσιμα «πράσινα» έργα, τεχνολογίες ή προγράμματα που συνεισφέρουν στη διαμόρφωση υγιούς περιβάλλοντος και οικονομικής ανάπτυξης, από επιχειρήσεις και οργανισμούς.

Η αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων σε κάθε κατηγορία πραγματοποιήθηκε από ανεξάρτητη Κριτική Επιτροπή επιστημόνων και ειδικών σε θέματα περιβάλλοντος. 

Η Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής των βραβείων, Δρ Κάτια Λαζαρίδη, Αναπληρώτρια Πρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Διεθνών Σχέσεων στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και Καθηγήτρια στη Σχολή Περιβάλλοντος, Γεωγραφίας και Εφαρμοσμένης Οικονομίας, ανέφερε ότι, «Σήμερα δείχνουμε απτά παραδείγματα, μέσα από τις δράσεις των εταιρειών που βραβεύονται, τα οποία αποδεικνύουν ότι η προστασία του περιβάλλοντος μπορεί να αυξήσει την κερδοφορία των επιχειρήσεων, καθώς μειώνεται η σπατάλη ακριβών πόρων – πρώτων υλών και ενέργειας, μειώνεται το κόστος διαχείρισης αποβλήτων με την αύξηση της πρόληψης, της επαναχρησιμοποίησης και της ανακύκλωσης και βελτιώνεται η δημόσια εικόνα της επιχείρησης /οργανισμού.»

Ο Επικεφαλής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Cyta, κ. Θεόδουλος Μακρυγιάννης, σε χαιρετισμό του ανέφερε ότι, «Νοιώθουμε ιδιαίτερη ικανοποίηση που η έμπρακτη υπευθυνότητά μας απέναντι στο περιβάλλον αναγνωρίζεται με το χρυσό βραβείο στην κατηγορία “Ανακύκλωση – Επαναχρησιμοποίηση των αποβλήτων”. Τα συγχαρητήρια ανήκουν στο προσωπικό της Cyta, που για πολλά χρόνια, εργάζεται συστηματικά, με αγάπη και έγνοια για το περιβάλλον και υλοποιεί με συνέπεια την Περιβαλλοντική Πολιτική του Οργανισμού μας».

Το βραβείο έχει ιδιαίτερη σημασία για τη Cyta και για τη χώρα μας ευρύτερα. Αποδεικνύει έμπρακτα τη δέσμευση του Οργανισμού να προσφέρει προϊόντα και υπηρεσίες που συνεισφέρουν στην αειφόρο ανάπτυξη, ελαχιστοποιώντας τις αρνητικές επιπτώσεις από τη λειτουργία τους στο περιβάλλον, στα πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής του Ευθύνης.

Δελτία Τύπου της Cyta και φωτογραφικό υλικό, μπορείτε να βρείτε, επίσης, στην ιστοσελίδα www.cyta.com.cy/press-releases