You are here

Huawei Κύπρου: Δωρεά της διαδραστικής πλατφόρμας ευφυούς συνεργασίας επόμενης γενιάς Ideahub στο Πανεπιστήμιο Κύπρου

26/11/2021 12:09

Η All-in-One σύγχρονη διαδραστική πλατφόρμα θα βελτιστοποιήσει τη συνεργασία και τη τηλεδιάσκεψη

Η Huawei Κύπρου, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά τη διαχρονική στήριξή της στην εκπαίδευση, προχώρησε σε δωρεά της All-in-One διαδραστικής πλατφόρμας Ideahub στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Το εργαλείο, το οποίο θα μετατρέψει τις πανεπιστημιακές αίθουσες σε ένα χώρο υψηλής τεχνολογίας και βέλτιστης συνεργασίας, παραδόθηκε πρόσφατα υπό την παρουσία του Πρύτανη Καθηγητή Τάσου Χριστοφίδη, του Αντιπρύτανη Διεθνών Σχέσεων, Οικονομικών και Διοίκησης Καθηγητή Ιωάννη Γιαπιντζάκη και ακαδημαϊκού και διοικητικού προσωπικού του Πανεπιστημίου, καθώς και αντιπροσώπων της Huawei Κύπρου.

Βραβευμένο με το Red Dot Award 2020, το IdeaHub της Huawei δημιουργήθηκε για να ανταποκρίνεται στη νέα πραγματικότητα και την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση και εργασία, μετατρέποντας οποιοδήποτε χώρο σε έξυπνο χώρο συνεργασίας του σήμερα και του αύριο. Στην προκειμένη περίπτωση, η διαδραστική πλατφόρμα, θα βελτιστοποιήσει την ευέλικτη συνεργασία, την αποτελεσματική επικοινωνία και παραγωγικότητα - τόσο στο φυσικό χώρο της πανεπιστημιακής αίθουσας, όσο και στην εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση. Πιο συγκεκριμένα, το προηγμένο εργαλείο τεχνολογίας αντικαθιστά το whiteboard, το μηχάνημα προβολής και τον επαγγελματικό εξοπλισμό τηλεδιάσκεψης με μια συσκευή, αφού ενσωματώνει λειτουργίες, όπως υψηλής ανάλυσης (full 1080p HD) συνδιαλέξεις με κοινή χρήση περιεχομένου 4K (π.χ. βίντεο) και ασύρματη κοινή χρήση, διαδραστικό whiteboard, έξυπνη γραφή, ομαδική εργασία και τηλεδιάσκεψη. To IdeaHub, υποστηρίζει επίσης υπηρεσίες 3rd party video conferencing, γεγονός που απλοποιεί σημαντικά τη περίπλοκη διαδικασία των cloud τηλεδιασκέψεων.

Από την πλευρά του ο Γενικός Διευθυντής της Huawei Κύπρου κ. Wu Hao δήλωσε «Το όραμα της Huawei είναι να φέρει τη ψηφιοποίηση σε κάθε άτομο, σπίτι και οργανισμό για έναν πλήρως συνδεδεμένο, έξυπνο κόσμο. Οι φοιτητές αποτελούν το μέλλον της χώρας, επομένως είναι σημαντικό να επενδύουμε στην εκπαίδευση και να προωθούμε την ανάπτυξη προηγμένης τεχνολογίας και καινοτομίας στην Κύπρο. Στην Huawei, έχουμε αποδείξει έμπρακτα τη δέσμευσή μας προς τον σκοπό αυτό, γι’ αυτό και συνεργαζόμαστε στενά με το Πανεπιστήμιο Κύπρου».

Εκ μέρους του Πανεπιστημίου Κύπρου, ο  Πρύτανης Καθηγητής Τάσος Χριστοφίδης, δήλωσε: «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Huawei Κύπρου για ακόμη μια φορά, η οποία έχει αποδειχθεί ένας στενός και πολύτιμος συνεργάτης τα τελευταία χρόνια. Είμαστε σίγουροι ότι η δωρεά του IdeaHub, ενός τόσο χρήσιμου και τεχνολογικά αναβαθμισμένου εργαλείου, θα αποδειχθεί πολύ χρήσιμη για το πανεπιστήμιό μας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Huawei συνεργάζεται στενά με το Πανεπιστήμιο Κύπρου από το 2016, όπου τα δύο μέρη υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας για θέματα εκπαίδευσης, τεχνολογίας και πληροφορικής. Επιπρόσθετα, εδώ και τέσσερα χρόνια, φοιτητές από το Πανεπιστήμιο Κύπρου λαμβάνουν μέρος στο εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της Huawei “Seeds for the Future”, το οποίο τους δίνει την ευκαιρία να εκπαιδευτούν από κορυφαίους επαγγελματίες του κλάδου σχετικά με τις τεχνολογίες αιχμής, να ενημερωθούν για το τεχνολογικό οικοσύστημα της Κίνας, αλλά και να ανακαλύψουν τον Κινέζικο πολιτισμό.