You are here

Huawei Road Show 2021: Το εντυπωσιακό demo truck που παρουσιάζει τις τελευταίες τεχνολογίες για πρώτη φορά στην Κύπρο

02/12/2021 09:52

Στο πλαίσιο της περιοδείας του από χώρα σε χώρα, το Huawei Road Show 2021 κάνει για πρώτη φορά στάση και στην Κύπρο, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να ενημερωθούν για τις πρόσφατες τεχνολογίες όπως το 5G, η Τεχνητή Νοημοσύνη και το Cloud Computing. Το demo truck, το οποίο έχει κεντρικό θέμα «Lighting up the Future», θα βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Κύπρου μέχρι την Παρασκευή, 03 Δεκεμβρίου, 2021.

Μέσω του εντυπωσιακού demo truck, ο κορυφαίος πάροχος λύσεων Πληροφορικής και Τεχνολογίας, θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει στην κυπριακή αγορά τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες που ενισχύουν την επιχειρηματική επιτυχία, ενώ παράλληλα θέτουν τις βάσεις για έναν πλήρως συνδεδεμένο και έξυπνο κόσμο. Σταθερά στην κορυφή της πρωτοπορίας, η Huawei συνεργάζεται στενά με πελάτες και συνεργάτες για την ανάπτυξη και την εμπορική αξιοποίηση όλων των καινοτομιών που θα υποστηρίξουν αποτελεσματικά τη νέα εποχή του 5G. Πιο συγκεκριμένα, οι επισκέπτες στο Huawei Road Show 2021 θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στις εξής θεματικές ενότητες:

  • Gigabit Anywhere και Ultra-Automatization
  • Intelligent Multi-Cloud Communication
  • Differentiated Experience και
  • Environmental Harmony

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την υποδοχή του demo truck, το παρών του έδωσε ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής κ. Κυριάκος Κόκκινος, ο Διευθυντής Κέντρου Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Κύπρου κ. Πάνος Μαρκόπουλος, καθώς και εκπρόσωποι των ΜΜΕ. Το Huawei Road Show 2021 θα επισκεφθούν επίσης θεσμικοί φορείς, στελέχη του κλάδου των Τηλεπικοινωνιών, δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς καθώς και φοιτητές/τριες, οι οποίοι θα έχουν  την ευκαιρία να  συμμετάσχουν σε μια σειρά από προσομοιώσεις και να βιώσουν μια πρακτική εμπειρία εφαρμογών 5G.

Εκ μέρους του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Υφυπουργός Καινοτομίας κ. Κόκκινος ανέφερε στον χαιρετισμό του: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους παρευρισκόμενους που μας τιμούν σε αυτή την ιδιαίτερη περίσταση που στόχο έχει να αναδείξει τις τελευταίες συναρπαστικές καινοτομίες της Huawei, του κορυφαίου παγκόσμιου τεχνολογικού κολοσσού με τολμηρό όραμα και ισχυρό κοινωνικό σκοπό. Ανυπομονώ να λάβω μέρος σ’ αυτή τη συναρπαστική εμπειρία μέσω της οποίας θα ‘διαφωτιστούμε’ για το νέο κύμα τεχνολογιών του μέλλοντος. Η εκδήλωση αυτή, η οποία φιλοξενείται για πρώτη φορά στην Κύπρο, αποδεικνύει τις δυνατότητες της  χώρας μας η οποία μέλλει να γίνει hub τεχνολογίας και τηλεπικοινωνιών».

Ο Υφυπουργός συνέχισε αναγνωρίζοντας την Huawei ως ένα αξιόπιστο και υπεύθυνο οργανισμό με μακροχρόνια προσφορά στην κοινωνία και επεσήμανε ότι το Υφυπουργείο θα είναι συνοδοιπόρος σε αυτό το συναρπαστικό ταξίδι ψηφιακού μετασχηματισμού.

Ο Διευθυντής Κέντρου Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Κύπρου κ. Πάνος Μαρκόπουλος, δήλωσε: «Στο demo truck της Huawei παρουσιάζονται όλες οι νέες τεχνολογίες, προσφέροντας έτσι μια εξαιρετική ευκαιρία για τις τοπικές επιχειρήσεις, κυβερνητικούς εκπροσώπους, ακαδημαϊκή κοινότητα και φοιτητές/τριες - τους μελλοντικούς μας ηγέτες - να μάθουν περισσότερα για τις τελευταίες καινοτομίες. Το Πανεπιστήμιο Κύπρου δεσμεύεται να συνεχίσει να προάγει την αριστεία στην εκπαίδευση, την έρευνα και την καινοτομία, καθώς και την ανάπτυξη συνεργειών που ενισχύουν το πνεύμα κατανόησης. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Huawei Κύπρου για την εξαίρετη και μακροχρόνια συνεργασία που ξεκίνησε μαζί μας από το 2016, και με την οποία συμβαδίζουμε στους προαναφερόμενους στόχους».

Από την μεριά του, ο General Manager της Huawei Κύπρου κ. Wu Hao, δήλωσε σχετικά: «Μέσω του Huawei Road Show 2021, προσδοκούμε να παρουσιάσουμε όλες τις τελευταίες καινοτομίες της Huawei και να αναδείξουμε τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν στις επιχειρήσεις, την κοινωνία και τους ανθρώπους, δίνοντας μια ιδέα για το πόσο λαμπρό αναμένεται να είναι το μέλλον. Εστιάζοντας στην πελατοκεντρική κουλτούρα, έχουμε στόχο να παρέχουμε στους πελάτες μας  τεχνολογικά άρτιες και καινοτόμες υπηρεσίες που βελτιώνουν τις επιχειρήσεις και δίνουν ώθηση στην ανταγωνιστικότητα».

Στόχος της Huawei είναι να συμβάλει στα τεχνολογικά δρώμενα της Κύπρου δίνοντας έμφαση σε καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες που προσφέρουν βιώσιμες λύσεις και συνδέουν τους ανθρώπους, τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις με ένα ευφυή κόσμο.