You are here

Huawei: Βελτιστοποίηση χαρτοφυλακίου για ενίσχυση της ανθεκτικότητας επιχειρήσεων

13/04/2021 20:55

Η Huawei πραγματοποίησε το 18ο Global Analyst Summit όπου περισσότεροι από 400 προσκεκλημένοι, συμπεριλαμβανομένων βιομηχανικών και οικονομικών αναλυτών, βασικών opinion leaders και  εκπροσώπων των μέσων ενημέρωσης παρακολούθησαντην εκδήλωση.

Ο Eric Xu, Rotating Chairman της Huawei, αναφέρθηκεστην επιχειρηματική απόδοση της εταιρείας για το 2020 καθώς καιστις πέντε στρατηγικές της πρωτοβουλίες. Σύμφωνα με τον κ. Xu, η Huawei θα προχωρήσει σε:

  • Βελτιστοποίηση του χαρτοφυλακίου της για ενίσχυση της ανθεκτικότητας των επιχειρήσεων. Στο πλαίσιο αυτών των προσπαθειών, η Huawei θα ενισχύσει τις δυνατότητες λογισμικού της και θα επενδύσει περισσότερο σε επιχειρήσεις που εξαρτώνται λιγότερο από προηγμένες τεχνικές επεξεργασίας και από εξαρτήματα για έξυπνα οχήματα.
  • Μεγιστοποίηση της αξίας του 5G και ορισμό του 5.5G με τους συνεργάτες του κλάδου με στόχο την εξέλιξη της κινητής επικοινωνίας. 
  • Παροχή μιας απρόσκοπτης, βασισμένη στις ανάγκες του κάθε χρήστη, έξυπνης εμπειρίας σε διαφορετικά σενάρια χρηστών.
  • Καινοτομία για τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, για έναν κόσμο με χαμηλές εκπομπές άνθρακα
  • Αντιμετώπιση των προκλήσεων που προκύπτουν στη διαδικασία εφοδιασμού

«Η ανοικοδόμηση της εμπιστοσύνηςκαι η αποκατάσταση της συνεργασίας σε ολόκληρη την παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού ημιαγωγών είναι ζωτικής σημασίας για την επαναφορά της βιομηχανίας», τόνισε ο Eric Xu.«Προχωρώντας μπροστά, θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε σε ένα περίπλοκο και ασταθές παγκόσμιο περιβάλλον. Η αναβίωση του COVID-19 και η γεωπολιτική αβεβαιότητα θα παρουσιάσουν συνεχείς προκλήσεις για κάθε οργανισμό, επιχείρηση και χώρα. Πιστεύουμε βαθιά στη δύναμη της ψηφιακής τεχνολογίας και πιστεύουμε ότι παρέχει νέες λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι. Έτσι, θα συνεχίσουμε να καινοτομούμε και να προωθούμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό με τους πελάτες και τους συνεργάτες μας για να φέρουμε το ψηφιακό κόσμο σε κάθε άτομο, σπίτι και οργανισμό για έναν πλήρως συνδεδεμένο, έξυπνο κόσμο».

Ο William Xu, Διευθυντής του Διοικητικού Συμβουλίου και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Στρατηγικής Έρευνας της Huawei, αναφέρθηκε στις προκλήσεις που θα επηρεάσουν την κοινωνική ευημερία την επόμενη δεκαετία, συμπεριλαμβανομένων του μεγαλύτερου ηλικιακά πληθυσμού και της αυξανόμενης υψηλής κατανάλωσης ενέργειας. Ανάλυσε επίσης τις προοπτικές της Huawei για ένα ευφυή κόσμο έως το 2030 καθώς και τις εννέα τεχνολογικές προκλήσεις και προτεινόμενες κατευθύνσεις για ερευνητικές προσπάθειες. Αυτές περιλαμβάνουν:

1) Ορισμό του 5.5G για υποστήριξη εκατοντάδων δισεκατομμυρίων διαφορετικών ειδών συνδέσεων

2) Η ανάπτυξη της οπτικής νανοτεχνολογίας μπορεί να φέρει εκθετική αύξηση της χωρητικότητας των οπτικών δικτύων.

3) Βελτιστοποίηση των πρωτοκόλλων δικτύου για τη σύνδεση όλων των πραγμάτων

4) Παροχή προηγμένης υπολογιστικής ισχύος αρκετά ισχυρής ώστε να μπορεί να υποστηρίξει έναν έξυπνο κόσμο

5) Εξαγωγή γνώσεων από τεράστιες ποσότητες δεδομένων για την προώθηση καινοτομιών Τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) στη βιομηχανία

6) Εξέλιξη πέρα από την αρχιτεκτονική von Neumann για συστήματα αποθήκευσης 100x

7) Συνδυασμός τεχνολογίας και αισθήσεων για μια υπερ-πραγματική, πολύπλευρη εμπειρία

8) Δυνατότητα στους ανθρώπους να διαχειρίζονται πιο ενεργά την υγεία τους μέσω της συνεχούς αυτοπαρακολούθησης των προσωπικών ζωτικών σημείων

9) Δημιουργία ενός έξυπνου Διαδικτύου Ενέργειας για την παραγωγή, αποθήκευση και κατανάλωση πράσινου ηλεκτρικού ρεύματος

Όπως ανέφερε ο κ. William Xu «Στην επόμενη δεκαετία μπορούμε να περιμένουμε πολλές μεγάλες βελτιώσεις στην κοινωνία. Για να προωθήσουμε αυτές τις προσπάθειες, ελπίζουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με διαφορετικές βιομηχανίες, ακαδημαϊκά, ερευνητικά ινστιτούτα και προγραμματιστές εφαρμογών για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα. Έχοντας ένα κοινό όραμα, όλοι μαζί πρέπει να διαδραματίσουμε ρόλο καθώς διερευνούμε πώς να κάνουμε τις συνδέσεις ισχυρότερες, του υπολογιστές γρηγορότερους και την ενέργεια πιο πράσινη. Μαζί, ας προχωρήσουμε προς έναν Ευφυή Κόσμο το 2030».

Το φετινό Global Analyst Summit, "Building a Fully Connected, Intelligent World", διαρκεί έως τις 14 Απριλίου, με μια σειρά από συνεδρίες όπου εμπειρογνώμονες του κλάδου από όλο τον κόσμο μοιράζονται τις μοναδικές τους γνώσεις και συζητούν τις μελλοντικές τάσεις.