You are here

Η ανάπτυξη συνεργασιών στο επίκεντρο επίσκεψης Πρέσβεως ΗΠΑ στο ΤΕΠΑΚ

28/07/2021 13:36

Η συνεργασία μεταξύ του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) και της Πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) στην Κύπρο, βρέθηκε στο επίκεντρο της χθεσινής επίσκεψης της Αμερικανίδας Πρέσβεως, κυρίας Judith G. Garber, στο ΤΕΠΑΚ.

Η Αμερικανίδα Πρέσβης είχε αρχικά κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον Πρύτανη του ΤΕΠΑΚ, Καθηγητή Παναγιώτη Ζαφείρη και ακολούθως, συμμετείχε σε διευρυμένη συνάντηση με μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, στην αίθουσα της Συγκλήτου, στο κτήριο της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου.

Κατά τη συνάντηση, ο Πρύτανης Ζαφείρης εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίησή του για την επίσκεψη της κυρίας Garber στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και υπογράμμισε τις μεγάλες και νέες ευκαιρίες που υπάρχουν για συνεργασία μεταξύ του ΤΕΠΑΚ και αμερικανικών πανεπιστημίων.

Από την πλευρά της, η Πρέσβης των ΗΠΑ ευχαρίστησε για τη θερμή υποδοχή που της επιφυλάχθηκε και εξέφρασε την ετοιμότητα της Πρεσβείας να συνεργαστεί με το ΤΕΠΑΚ σε τομείς που έχουν σχέση με την επιστήμη, την έρευνα και την τεχνολογία, χαρακτηρίζοντας, ταυτόχρονα, το ΤΕΠΑΚ ως ένα καινοτόμο και δυναμικό Πανεπιστήμιο.

Η Αμερικανίδα Πρέσβης είχε, επίσης, την ευκαιρία να συνομιλήσει και να ανταλλάξει απόψεις, στο πλαίσιο ενός ανοικτού διαλόγου, με μέλη του ακαδημαϊκού προσωπικού του ΤΕΠΑΚ αναφορικά με τις προοπτικές και την ανάπτυξη συνεργασιών σε θέματα σχετικά με τα επιστημονικά, ερευνητικά και διδακτικά τους πεδία και ενδιαφέροντα.

Κατά τη συνάντηση έγινε επίσης ανασκόπηση της υφιστάμενης συνεργασιας μεταξύ του ΤΕΠΑΚ και της Αμερικανικής Πρεσβείας, στο πλαίσιο του κέντρου καινοτομίας του Πανεπιστημίου «CUTing Edge -American Space», το οποίο χρηματοδοτείται από την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Κύπρο.