You are here

Η ανάπτυξη των επενδύσεων στον πυρήνα του ενδιαφέροντος

04/12/2020 09:57

Η Ελληνική Τράπεζα χορηγός του Global Investment Outlook Conference

Στην ενημέρωση του επενδυτικού κοινού για την αποτελεσματική διαχείριση των επενδύσεων συνεχίζει να συμβάλει η Ελληνική Τράπεζα, αυτή τη φορά στηρίζοντας το Global Investment Outlook Conference.

Από το συνέδριο, το οποίο διοργανώθηκε διαδικτυακά, στάλθηκαν αισιόδοξα μηνύματα για την πορεία των επενδύσεων, παρά την κρίση εξαιτίας της πανδημίας Covid-19, η οποία έδρασε καταλυτικά στην ευρύτερη αξιοποίηση της τεχνολογίας και των ψηφιακών καναλιών. 

Ο διευθυντής του Wealth & Investment Services της Ελληνικής Τράπεζας, Παναγιώτης Τάγκαλος, συμμετέχοντας στο συνέδριο αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις επενδυτικές συνήθειες των Millenials. Όπως είπε, αυτοί δεν ορίζονται απόλυτα από τις αποδόσεις μιας υποτιθέμενης επένδυσης  αλλά κυρίως από τον «σκοπό» που τους διακατέχει και τον αντίκτυπο που δημιουργούν στο επενδυτικό σκηνικό. 

Ο κ. Τάγκαλος επεσήμανε ότι το μέλλον των επενδύσεων είναι ουσιαστικά εδώ. Όπως τόνισε, η πρόκληση για τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματακαι για την επενδυτική κοινότητα είναι η αποτελεσματική ανάπτυξη ενός οικοσυστήματος το οποίο δύναται να ενσωματώσει στην πελατειακή εμπειρία προϊόντα, τεχνολογία, και άλλα ρυθμιστικά ζητήματα, αντικατοπτρίζοντας ταυτόχρονα το συνεχώς εξελισσόμενο τοπίο των επενδύσεων.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής Οικονομολόγος της Ελληνικής Τράπεζας Δρ Ανδρέας Ασσιώτης, ο οποίος συντόνισε το συνέδριο, αναφέρθηκε στις σοβαρές και αρνητικές επιπτώσεις της πανδημίας η οποία προκάλεσε τη μεγαλύτερη οικονομική συρρίκνωση στη σύγχρονη ιστορία. Παράλληλα, όμως αναφέρθηκε και στην ανάκαμψη η οποία παρατηρήθηκε με τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.  Σύμφωνα με τον κ. Ασσιώτη αυτή η δύσκολη και απρόβλεπτη περίοδος πλησιάζει σιγά σιγά προς το τέλος της. Όπως τόνισε, αδιαμφισβήτητα υπάρχουν αρκετά σοβαρά εμπόδια, τα οποία όμως δεν είναι ανυπέρβλητα. Οι θετικές ειδήσεις σε σχέση με την πρόοδο που σημειώνεται στη δημιουργία εμβολίου δημιουργούν ένα αισιόδοξο κλίμα και παράλληλα τις συνθήκες για ανάπτυξη της οικονομικής δραστηριότητας και σταδιακή ανάκαμψη από την ύφεση του 2020.