You are here

Η AstroBank παρουσίασε το συνέδριο Cyprus Investors Show - Wealth Management

18/09/2020 12:12
  • Δρ. Shadi Karam: Η Κύπρος παραμένει ελκυστικός προορισμός στην αγορά ακινήτων
  • Χάρις Κυνηγού: Τρόποι Διαχείρισης της νέας επενδυτικής πραγματικότητας

Σημαντικά συμπεράσματα για το υφιστάμενο οικονομικό και επενδυτικό περιβάλλον, εξάχθηκαν κατά τη διάρκεια του επιτυχημένου συνεδρίου Cyprus Investors Show – Wealth Management, στις 17 Σεπτεμβρίου 2020, του οποίου μέγας χορηγός ήταν η AstroBank.

Οι διεθνούς κύρους ομιλητές από το Ηνωμένο Βασίλειο, το Βέλγιο και την Κύπρο επικεντρώθηκαν στο φάσμα των επενδυτικών επιλογών καθώς και τις αναμενόμενες επιδόσεις, με έμφαση στους κινδύνους και τα ρίσκα που συνοδεύουν τις επενδύσεις σε αυτή τη νέα εποχή που εισέρχεται η παγκόσμια οικονομία και επιβάλλεται από την πανδημία Covid-19.

Η κύρια ομιλήτρια και συντονίστρια του Συνεδρίου, επικεφαλής της Υπηρεσίας Private Banking της AstroBank, κ. Χάρις Κυνηγού, έδωσε έμφαση στους τρόπους διαχείρισης της νέας πραγματικότητας, συνεπεία τόσο της παρατεταμένης περιόδου χαμηλών επιτοκίων, όσο βέβαια και της πανδημίας του Covid-19. Τόνισε ιδιαίτερα την ανάγκη όπως οι επενδυτές πρέπει να γνωρίζουν τα ρίσκα που αναλαμβάνουν σε σχέση με τις αναμενόμενες αποδόσεις των επενδύσεων τους, διαμηνύοντας πως οι επενδύσεις προϋποθέτουν, μεταξύ άλλων, σωστή διασπορά, προστασία και επενδυτικά προϊόντα με χαμηλή συσχέτιση μεταξύ τους (correlation). Η κ. Κυνηγού ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η πιο καλή στιγμή να επενδύσει κάποιος είναι όταν έχει χρήματα. Κάθε διακύμανση εξομαλύνεται με τον χρόνο.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και ανεξάρτητος διοικητικός σύμβουλος της AstroBank, δρ Shadi Karam, ανέφερε στη δική του ομιλία πως η Κύπρος παραμένει ένας ελκυστικός προορισμός στον τομέα της αγοράς ακινήτων (real estate), υπογραμμίζοντας μάλιστα πως προσελκύει έμπειρους επενδυτές. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ο δρ Karam χαρακτήρισε ενδιαφέρουσα την εξέλιξη του επενδυτικού περιβάλλοντος στην Κύπρο, στέλνοντας το μήνυμα πως οι επενδυτές έρχονται στην Κύπρο για να μείνουν.

Το διεθνές συνέδριο Cyprus Investors Show – Wealth Management, διοργανώθηκε διαδικτυακά, λόγω των μέτρων προστασίας για την πανδημία του Covid-19, από την IMH και το παρακολούθησαν γύρω στα 400 άτομα, κυρίως διαχειριστές περιουσιών και περιουσιακών στοιχείων, σύμβουλοι επενδύσεων, συνέταιροι και ανώτερα στελέχη λογιστικών και δικηγορικών γραφείων, διευθύνοντες σύμβουλοι και ανώτερα στελέχη επιχειρήσεων και άλλοι.

Η AstroBank μέσα στο πλαίσιο της στρατηγικής της, συμμετέχει ενεργά σε δράσεις εκπαίδευσης και αλληλοενημέρωσης για διεθνή θέματα χρηματοοικονομικού ενδιαφέροντας τόσο για την επιμόρφωση των στελεχών και του προσωπικού της όσο και για ενημέρωση του επενδυτικού κοινού στην Κύπρο και γενικότερα των πολιτών.