You are here

Η AstroBank συνεχίζει να στηρίζει το Ίδρυμα «Σοφία για τα Παιδιά»

18/09/2020 11:36

Η Τράπεζα «υιοθέτησε» μια από τις συλλεκτικές καμηλοπαρδάλεις της εκστρατείας Giraffes for Hope!

Η AstroBank, στο πλαίσιο της κοινωνικής της συνεισφοράς και παραμένοντας προσηλωμένη στην αρχή πως ένας κοινωνικά υπεύθυνος οργανισμός πρέπει να στηρίζει έμπρακτα τον άνθρωπο και την κοινωνία, συμμετείχε στη νέα εκστρατεία προσφοράς του Ιδρύματος «Σοφία για τα Παιδιά», με τίτλο «Giraffes for Hope».

Για ακόμη μία χρονιά, το Σοφία για τα Παιδιά σηκώνει τον πήχη ακόμα πιο ψηλά. Τόσο ψηλά… όσο φτάνει μια καμηλοπάρδαλη. Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία στην οποία πρωταγωνιστούν 20 καμηλοπαρδάλεις που φιλοτεχνήθηκαν αφιλοκερδώς από 20 αναγνωρισμένους Κύπριους καλλιτέχνες-δημιουργούς.

Μετά από κλήρωση που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στον κήπο του υπουργείου Εσωτερικών, υπό την αιγίδα της Πρώτης Κυρίας, Άντρης Αναστασιάδη, η AstroBank «υιοθέτησε» μια από τις 20 συλλεκτικές καμηλοπαρδάλεις, αυτήν του Κύπριου καλλιτέχνη Δημήτρη Νεοκλέους. Κύριο χαρακτηριστικό του έργου του είναι τα έντονα και ζωντανά χρώματα που περνούν το μήνυμα της χαράς και της αισιοδοξίας.Πολύχρωμη και ρυθμική, εύκαμπτη, και εναλλασσόμενη, η δουλειά του Δημήτρη Νεοκλέους, έχει σηματοδοτήσει μια καινούργια εποχή στην καλλιτεχνική σκηνή της Κύπρου.

Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για τα παιδιά που το έχουν ανάγκη στην Κύπρο και στην Κένυα. Στο επίκεντρο, το δικαίωμα τους στη μόρφωση και τηναξιοπρεπή διαβίωση. Κάθε καμηλοπάρδαλη «υιοθετήθηκε» έναντι του ποσού των €5000.

Το Ίδρυμα «Σοφία για τα παιδιά» ιδρύθηκε το 2008 από Κύπριους εθελοντές με στόχο να συμβάλει στη καταπολέμηση της φτώχειας και των επιπτώσεων της, κυρίως πάνω στα παιδιά, που αποτελούν και μια από τις πιο ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες του πληθυσμού.