You are here

Η αξιολόγηση της Moody’s επιβεβαιώνει την οικονομική ευρωστία της CNP Assurances στο Α1 με σταθερή προοπτική

02/06/2022 12:00

Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Moody's επιβεβαιώνει την ισχυρή οικονομική ευρωστία της CNP Assurances, του γαλλικού πολυεθνικού ασφαλιστικού κολοσσού, στον οποίο ανήκει κατά 100% ο κυπριακός ηγετικός Ασφαλιστικός Όμιλος CNP CYPRUS, αποδίδοντας στην CNP Assurances την υψηλή βαθμολογία Α1 (με σταθερή προοπτική).

Στο δελτίο τύπου που δημοσίευσε τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2022, η Moody's υπογράμμισε «την πολύ ισχυρή θέση του Ομίλου στη γαλλική αγορά ασφάλισης ζωής, το χαμηλό προφίλ κινδύνου και το πολύ σταθερό επίπεδο κερδοφορίας».

Μετά την ανακοίνωση, ο κ. Stéphane Dedeyan, CEO της CNP Assurances, δήλωσε ότι «Αυτή η πρόσφατη αξιολόγηση από κορυφαίο οργανισμό αντικατοπτρίζει για άλλη μια φορά την εξαιρετικής ποιότητας πιστοληπτική ικανότητα της CNP Assurances».

Σχολιάζοντας την είδηση, ο CEO της CNP CYPRUS, κ. Τάκης Φειδία, ανέφερε πως «η οικονομική δύναμη και η φερεγγυότητα του Ομίλου αποτελούν εγγύηση αξιοπιστίας για τους ασφαλισμένους που μας εμπιστεύονται. Για να νιώθουν κάθε στιγμή σιγουριά».

Μπορείτε να κατεβάσετε το πλήρες δελτίο τύπου της Moody's από το σύνδεσμο https://www.moodys.com/credit-ratings/CNP-Assurances-credit-rating-600051583/summary

Σχετικά με την CNP ASSURANCES:

Η CNP ASSURANCES είναι κορυφαίος πάροχος προσωπικής ασφάλισης στη Γαλλία και δραστηριοποιείται σε 19 χώρες στην Ευρώπη και στη Λατινική Αμερική. Στην Κύπρο έχει δυναμική παρουσία ως ο αποκλειστικός μέτοχος του Ομίλου CNP CYPRUS INSURANCE HOLDINGS. Στον Όμιλο CNP CYPRUS ανήκουν οι ασφαλιστικές εταιρείες CNP CYPRIALIFE (στον κλάδο Ζωής και Υγείας) και CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ (στο Γενικό κλάδο), καθώς επίσης η CNP ΖΩΗΣ και η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ (Υποκατάστημα) στην Ελλάδα.

Η CNP ASSURANCES, ως ασφαλιστής, συνασφαλιστής και αντασφαλιστής, σχεδιάζει καινοτόμες λύσεις προσωπικού κινδύνου / προστασίας και αποταμίευσης / συνταξιοδότησης. Ο Όμιλος έχει παγκόσμια 36 εκατομμύρια πελάτες, οι οποίοι είναι κάτοχοι συμβολαίων προσωπικής ασφάλισης και 11 εκατομμύρια πελάτες που διατηρούν σχέδια αποταμίευσης και συνταξιοδότησης.

Η CNP ASSURANCES είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Παρισιού και είναι θυγατρική της La Banque Postale. Ο Όμιλος ανέφερε καθαρό κέρδος ύψους 1,55 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2021.