You are here

Η Chrysler παρουσιάζει το νέο ηλεκτροκίνητο GEM Peapod

03/10/2008 14:50
Η οικολογική μετακίνηση αποκτά μια νέα όψη καθώς η Chrysler παρουσιάζει τη νέα γενιά των καθαρών, μη-ρυπογόνων οχημάτων που κινούνται αποκλειστικά με ηλεκτρικό ρεύμα.

Το GEM Peapod, με τον πρωτοποριακό του σχεδιασμό αντανακλά την οικολογική συνείδηση που χαρακτηρίζει τη GEM, θυγατρική εταιρία της Chrysler LLC, από την ίδρυσή της πριν 10 χρόνια. Σχεδιάστηκε για να είναι απόλυτα χρηστικό με κεντρική κονσόλα που επιτρέπει την ινωμάτωση iPod αλλά και hands-free λειτουργία για το phone. Και φυσικά, οι εσωτερικοί χώροι του GEM Peapod είναι κατασκευασμένοι από ανακυκλώσιμα υλικά.

“Εξελίξαμε το σχεδιασμό του Peapod για να αναδείξει τον οικολογικό του χαρακτήρα. Τα οχήματα αυτά δεν καταναλώνουν βενζίνη και συνεπώς δεν παράγουν ρύπους. Έτσι, το GEM Peapod είναι ο ιδανικός τρόπος να συμβάλλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος” δήλωσε ο Peter Arnell, βασικός σχεδιαστής της Chrysler LLC. Το πρωτοποριακό αυτό αυτοκίνητο θα βγει στην παραγωγή το 2009.

Επιπλέον, η GEM ετοιμάζει και ένα ανάλογο ηλεκτροκίνητο φορτηγό αλλά κι ένα αυτοκίνητο πόλης μεγαλύτερης ισχύος. Σήμερα η GEM είναι η κορυφαία εταιρία παραγωγής ηλεκτροκίνητων οχημάτων στην Αμερική με 38.000 οχήματα σε κυκλοφορία.