You are here

Η Consulco με πιστοποίηση της MSCI έχει ετήσια καθαρή απόδοση ύψους του 13,5% για τα τελευταία 8 χρόνια

23/05/2019 09:38

Η στρατηγική διαχείριση επενδύσεων της Consulco σε ακίνητα του κεντρικού Λονδίνου έχει αναγνωριστεί και πιστοποιηθεί από το MSCI (Morgan Stanley Capital International)  με ετήσια καθαρή απόδοση 13,5% για τα τελευταία οκτώ χρόνια (2011 - 2018).

Το MSCI, το οποίο είναι εισηγμένο στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και συμπεριλαμβάνεται στον δείκτη S&P 500, αποτελεί τον κορυφαίο παγκόσμιο προμηθευτή δεικτών αγοράς στην επαγγελματική κοινότητα επενδύσεων.

«Κατά την διάρκεια της αβεβαιότητας του Brexit η Consulco έχει αγοράσει ποιοτικά ακίνητα σε επιλεγμένα κεντρικά σημεία του Λονδίνου για λογαριασμό του τελευταίου επενδυτικού ταμείου της, Sparta Capital Properties. Οι συγκεκριμένες τοποθεσίες επωφελούνται από μεγαλεπίβολα δημόσια έργα υποδομής, σημαντικές ιδιωτικές αναπτύξεις και ταχεία αναβάθμιση της περιοχής. Τα περισσότερα από τα ακίνητα που έχουμε επιλέξει έχουν αναπτυξιακή δυνατότητα που θα αποφέρει σημαντική υπεραξία», δήλωσε ο David King, Διευθυντής της Consulco Real Estateστο Λονδίνο .

Τα ακίνητα που αποκτήθηκαν πρόσφατα από την Sparta Capital Properties αγοράστηκαν με ίδια κεφάλαια αλλά και τραπεζικό δανεισμό. Είναι αξιοσημείωτο ότι για το μεγαλύτερο μέρος του δανεισμού, η Consulco έχει «κλειδώσει» το χαμηλότερο σημείο στον πρόσφατο κύκλο των χρεωστικών επιτοκίων.

«Πιστεύουμε ότι το νέο μας επιχειρηματικό “όχημα”, το Sparta Capital Properties, θα αποφέρει σημαντικά κέρδη τα προσεχή χρόνια ως αποτέλεσμα των αγορών επιλεγμένων ακινήτων, της προοπτικής τους για κερδοφορία από την ανάπτυξη τους, της αύξησης των ενοικίων και της αξίας των ακινήτων στις συγκεκριμένες περιοχές και του χαμηλού πάγιου κόστους χρηματοδότησης», δήλωσε ο Μιχάλης Τανούσης, Διευθυντής Επενδυτικών Υπηρεσιών στην Κύπρο.