You are here

Η Cyprus Public Transport προσέφερε €10.650 στο Καραϊσκάκειο Ίδρυμα, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας

22/09/2021 11:02

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας και με αφορμή τον Σεπτέμβριο «Μήνα Λευχαιμίας», η Cyprus Public Transport κάλεσε τους κατοίκους της Λευκωσίας και της Λάρνακας να συμμετάσχουν σε μια πρωτότυπη ενέργεια. Χάρη στην ανταπόκριση του κόσμου συγκεντρώθηκε το ποσό των €10.650, το οποίο διατέθηκε για τις ανάγκες του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος. Την επιταγή με το εν λόγω ποσό παρέδωσε στον Γενικό Διευθυντή του Ιδρύματος Δρ. Παύλο Κωστέα ο CEO της Cyprus Public Transport Julio Tironi.

Πιο συγκεκριμένα, η ενέργεια αφορούσε τη μετακίνηση με λεωφορείο το Σάββατο 18/09/2021, οπότε και εορτάστηκε φέτος η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών. Όλα τα έσοδα από τα εισιτήρια που πωλήθηκαν τη μέρα αυτή για μετακίνηση με τα λεωφορεία της Cyprus Public Transport προσφέρθηκαν για την ενίσχυση του έργου του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος.

Στόχος της ενέργειας, η οποία μετέδωσε και το φετινό μήνυμα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας «Μετακινούμαστε με μέσα φιλικά στο περιβάλλον. Μένουμε υγιείς.», ήταν η ευαισθητοποίηση των πολιτών ως προς τη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης. Ευχή όλων η Κύπρος να διαμορφώσει μια πιο «πράσινη» κουλτούρα όσον αφορά τις αστικές μετακινήσεις. Αξίζει να σημειωθεί πως η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας έχει καθιερωθεί από το 2002 ως ο σημαντικότερος θεσμός σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για τη διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους.

Ο Σεπτέμβριος έχει καθιερωθεί παγκοσμίως ως ο «Μήνας Λευχαιμίας», με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση του κοινού σχετικά με τη λευχαιμία και άλλες αιμοτολογικές κακοήθειες, ενώ η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών σκοπό έχει να τιμήσει τους δότες μυελού των οστών, αλλά και να ενημερώσει σωστά την παγκόσμια κοινή γνώμη για τη σημασία της εθελοντικής δωρεάς μυελού των οστών.

Τόσο η Cyprus Public Transport όσο και το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα εξέφρασαν τη χαρά τους για τη συμμετοχή του επιβατικού κοινού, ευχαριστώντας όλους όσοι συνεισέφεραν στο σπουδαίο έργο του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος για έναν κόσμο γεμάτο παιδικά χαμόγελα.