You are here

Η Deloitte ανακοινώνει έσοδα $50.2 δισ. παγκοσμίως, με αύξηση 5.5%

20/09/2021 12:04
  • Αύξηση 3.2% σε ανθρώπινο δυναμικό που ανέρχεται σε περισσότερα από 345.000 άτομα
  • Δημοσιεύει απολογισμό ESG

Στα 50.2 δις δολάρια, αυξημένα κατά 5.5%, ανήλθαν τα συνολικά έσοδα της Deloitte παγκοσμίως για το οικονομικό έτος που ολοκληρώθηκε 31 Μαΐου 2021.

Αυτό ανακοίνωσε επίσημα στις 8 Σεπτεμβρίου η Deloitte Global, προσθέτοντας ότι αύξηση κατά 3.2% σημείωσε και ο αριθμός των ανθρώπων της, που τώρα ανέρχεται σε περισσότερα από 345.000 άτομα.

Σχολιάζοντας τα θετικά αυτά αποτελέσματα ο CEO της Deloitte Global, Punit Renjen, είπε ότι «οι πρωτόγνωρες εξελίξεις του προηγούμενου χρόνου είχαν πρωτοφανείς επιπτώσεις ανά το παγκόσμιο, όπως και στον οργανισμό μας. Εν μέσω της πανδημίας, αλλά και συχνών ακραίων φαινομένων της κλιματικής αλλαγής και κοινωνικών αναταράξεων, είμαστε ευγνώμονες που είμαστε σε θέση να βοηθάμε και να στηρίζουμε τους πελάτες μας και τους ανθρώπους μας, καθώς πορευόμαστε όλοι μαζί σε ένα περιβάλλον γεμάτο προκλήσεις. Παρόλο που ο περασμένος χρόνος ήταν γεμάτος δυσκολίες και αβεβαιότητα, έδειξε πόσα μπορούν να επιτευχθούν όταν οι επιχειρήσεις, οι αρχές και η κοινωνία συνεργαστούν για να αντιμετωπίσουν από κοινού τις μεγάλες διεθνείς προκλήσεις. Σε αυτήν ακριβώς τη συνεργατική προσέγγιση πρέπει να συνεχίζουμε να επενδύουμε και στο μέλλον».

Συνεχίζοντας, πρόσθεσε ότι «Η Deloitte δράττεται αυτής της ευκαιρίας για να δώσει το παράδειγμα, να κατευθύνει προς ένα καλύτερο μέλλον μέσα από συνεργατικές προσπάθειες, και να βρίσκει και επενδύει στις κατάλληλες λύσεις για τις επιχειρήσεις και την κοινωνία. Τον τελευταίο χρόνο δώσαμε ιδιαίτερη έμφαση στην αξιοποίηση του διεθνούς μας δικτύου, με στόχο να βοηθήσουμε τους πελάτες μας να ανακάμψουν και να αναπτυχθούν εν μέσω της πανδημίας και στη διατήρηση της σωματικής και ψυχικής υγείας των επαγγελματιών μας. Στηρίξαμε επίσης τις κοινωνίες στις οποίες λειτουργούμε στην προσπάθεια τους για ίσες ευκαιρίες πρόσβασης στον τομέα της υγείας και της εκπαίδευσης, διατηρήσαμε το περιβάλλον ψηλά στην ατζέντα μας και πλησιάσαμε ακόμα περισσότερο τον στόχο μας προς net-zero».

Παραμένουμε ευέλικτοι για να ανταποκρινόμαστε στις μεταβαλλόμενες ανάγκες των πελατών μας

Η Deloitte εξυπηρέτησε με επιτυχία τους πελάτες της, αξιοποιώντας την τεχνολογία που μας βοήθησε να παραμείνουμε δίπλα στους πελάτες μας, να διευρύνουμε τις συνεργασίες μας, να επενδύσουμε στην καινοτομία και να εξυπηρετήσουμε το δημόσιο συμφέρον. Τα θετικά μας αποτελέσματα αυτή ειδικά τη χρονιά υποδεικνύουν τη δέσμευσή μας αλλά και την προσαρμοστικότητα μας στις μεταβαλλόμενες ανάγκες των πελατών μας.

Σύμφωνα με τα επιμέρους αποτελέσματα της Deloitte, η περιοχή Ασίας/Ειρηνικού είχε τη μεγαλύτερη ανάπτυξη στο 14%, με δεύτερη την περιοχή Ευρώπης/Μέσης Ανατολής/Αφρικής (EΜΕΑ) που σημείωσε ανάπτυξη 11.3%.

Επιπλέον, το οικονομικό έτος 2021, η Deloitte ενέτεινε τις προσπάθειες της να βοηθήσει τους πελάτες της να αναπτύξουν τις περιβαλλοντικές και κοινωνικές τους πολιτικές. Μέσα από καινοτόμες προσεγγίσεις, ψηφιακές λύσεις, εξειδικευμένες γνώσεις και την εμπειρία από τις δικές της εξελίξεις, η Deloitte εργάστηκε στενά με τους πελάτες της για να αναπτύξουν στρατηγικές και να προσαρμόσουν με επιτυχία τη λειτουργία τους στην μεταλλασσόμενη αγορά.

Επίσης, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η Deloitte αναγνωρίζεται από τον οίκο Brand Finance ως το πιο δυνατό brand επαγγελματικών υπηρεσιών παγκοσμίως. Ταυτόχρονα, οικονομικοί αναλυτές συνεχίζουν να αναγνωρίζουν τον ηγετικό της ρόλο σε διάφορους τομείς, όπως ανάπτυξη στρατηγικής, ανάλυση δεδομένων, υπηρεσίες cloud και άλλων ψηφιακών υπηρεσιών.

Από την πλευρά του ο Ανώτατος Εκτελεστικός Σύμβουλος της Deloitte Κύπρου, Πιερής Μάρκου, σχολίασε σχετικά: «Τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Deloitte διεθνώς δείχνουν ξεκάθαρα την αναπτυξιακή πορεία του οργανισμού μας. Ιδιαίτερα αξιόλογες είναι οι πρωτοβουλίες της Deloitte Global σε πολλούς τομείς, ενώ υπογραμμίζουμε και τις φιλόδοξες στοχεύσεις της για το μέλλον. Ως Deloitte Κύπρου δηλώνουμε υπερήφανοι για τα επιτεύγματα του διεθνούς οργανισμού μας και επαναλαμβάνουμε τη δέσμευσή μας για να συνεχίσουμε να πρωταγωνιστούμε στα οικονομικά, επιχειρηματικά και κοινωνικά δρώμενα της χώρας μας. Η αναγνώρισή μας από παγκόσμιους αναλυτές αποδεικνύει την τεχνογνωσία των στελεχών μας και  την ποιότητα των υπηρεσιών μας, όπως πιο πρόσφατα η αναγνώριση μας ως ‘Φορολογικός Οίκος της Χρόνιας για την Κύπρο 2021’ από το διεθνώς αναγνωρισμένο International Tax Review».   

Ανταποκρινόμαστε στον σκοπό μας να έχουμε θετικό αντίκτυπο στους ανθρώπους μας και στην κοινωνία

Ως ο μεγαλύτερος οργανισμός επαγγελματικών υπηρεσιών διεθνώς, η Deloitte πορεύεται με στόχο “make an impact that matters”. Αυτό αντανακλάται στην προσπάθεια των επαγγελματιών της να αντιμετωπίζουν τα πολύπλοκα κοινωνικά προβλήματα με στόχο να δημιουργήσουν ένα μέλλον που να βασίζεται στην εμπιστοσύνη προς τους θεσμούς και την κοινωνική πρόοδο σε θέματα φυλετικής, κοινωνικής και οικονομικής ισότητας, καθώς και της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής.

Το οικονομικό έτος 2021 η Deloitte σημείωσε αξιοσημείωτη πρόοδο στην αναφορά με βάσει τους δείκτες ESG, στην εκπαίδευση, σε θέματα πρόσβασης στον τομέα της υγείας, ισότητας, ψυχικής υγείας και περιβάλλοντος. Το κοινωνικό αποτύπωμα της Deloitte κατά το οικονομικό έτος μετριέται σε επενδύσεις 223 εκ. δολαρίων, ανεβάζοντας το πενταετές πρόγραμμα κοινωνικής επένδυσης σε 1.15 δις δολάρια.

Η Deloitte επίσης επεκτείνει τη δέσμευσή της προς το περιβάλλον. Στην Deloitte πιστεύουμε ότι η κλιματική αλλαγή είναι μια από τις καθοριστικότερες προκλήσεις της εποχής μας. Μέσα από τη στρατηγική WorldClimate, εφαρμόζουμε υπεύθυνες αποφάσεις που έχουν να κάνουν με το περιβάλλον εντός και εκτός του οργανισμού μας.

Έκθεση για θέματα Περιβάλλοντος, Κοινωνίας και Διακυβέρνησης (ESG): Φέτος η έκθεση Global Impact Report παραθέτει αναλυτικά την επίδρασή της Deloitte διεθνώς στο περιβάλλον και στην κοινωνία, ενώ παρουσιάζει σε βάθος τις δομές και τις διαδικασίες του οργανισμού.

«Παρόλο που η πανδημία και οι αλλεπάλληλες προκλήσεις του τελευταίου έτους ειδικότερα, έχουν φέρει στο προσκήνιο μεγάλες κοινωνικές ανισότητες, μας έχουν επίσης δώσει ευκαιρίες να αναπτύξουμε την ανθεκτικότητα της παγκόσμιας οικονομίας, να ανοικοδομήσουμε την εμπιστοσύνη στους θεσμούς και τις επιχειρήσεις, και να εργαστούμε για ένα καλύτερο μέλλον για περισσότερους ανθρώπους στον κόσμο», προσθέτει ο Punit Renjen. «Το μέλλον μας δεν είναι προδιαγεγραμμένο. Μπορούμε να φτιάξουμε έναν καλύτερο κόσμο για τις επόμενες γενιές. Είναι απαραίτητο όμως όλοι μας - κυβερνήσεις, επιχειρήσεις και ο κάθε ένας μας - να θέσουμε τον άνθρωπο και το περιβάλλον στο επίκεντρο. Πρέπει να δράσουμε τώρα για να δημιουργήσουμε έναν πιο ανθεκτικό κόσμο που να είναι έτοιμος να προσαρμοστεί κατάλληλα στις προκλήσεις που έρχονται».

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το κοινωνικό αποτύπωμα της Deloitte παγκοσμίως και τα οικονομικά αποτελέσματα, διαβάστε την έκθεση 2021 Global Impact Report (στο σύνδεσμο globalreport.deloitte).