You are here

Η Deloitte ανακοινώνει την έναρξη του προγράμματος Technology Fast 50 στην Κύπρο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και το Μπαχρέιν

06/09/2021 11:48

Η υποβολή αιτήσεων για το ετήσιο αυτό πρόγραμμα έχει αρχίσει

Η Deloitte ανακοινώνει την έναρξη του προγράμματος «Technology Fast 50» για πρώτη φορά στην Κύπρο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και το Μπαχρέιν. Ο διακεκριμένος αυτός διαγωνισμός για ταχέως αναπτυσσόμενες εταιρείες, παρέχει σε οργανισμούς εδραιωμένων και αναδυόμενων τεχνολογιών, μια αξιόπιστη πλατφόρμα για την ανάδειξη της ηγετικής τους θέσης στον κλάδο. Το πρόγραμμα Technology Fast 50 ιδρύθηκε το 1995 από την Deloitte στη Βόρεια Αμερική αρχικά και έχει επεκταθεί με προγράμματα στις περιοχές ΕΜΕΑ (Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αφρική) και APAC (Ασία-Ειρηνικός).

Το πρόγραμμα Technology Fast 50 της Deloitte κατατάσσει, αναγνωρίζει και επιβραβεύει τις 50 ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες τεχνολογίας στην περιοχή, δημόσιες ή ιδιωτικές, με βάση την ποσοστιαία αύξηση εσόδων σε διάστημα τεσσάρων ετών. Περιλαμβάνει όλους τους σχετικούς κλάδους δραστηριότητας – μέσα επικοινωνίας, περιβαλλοντική τεχνολογία, χρηματοοικονομική τεχνολογία, υλικό (hardware), λογισμικό (software), υγεία και επιστήμες υγείας, μέσα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, αθλητισμό και εκπαίδευση. Για την κατάταξη του 2021, θα αναλυθούν τα έσοδα από το 2017 έως το 2020.

«Η μακροχρόνια επιτυχία του προγράμματος σε διάφορες γεωγραφικές περιοχές, έχει ενδυναμώσει αναδυόμενες εταιρείες υψηλής ανάπτυξης που έχουν αναγνωριστεί ως νικητές του Technology Fast 50, δίνοντάς τους αυξημένη προβολή και αναγνώριση στην αγορά, περισσότερες ευκαιρίες για δικτύωση και περαιτέρω προοπτικές ανάπτυξης», εξηγεί ο David Stark, Επικεφαλής της Deloitte Private στη Μέση Ανατολή.

«Το πρόγραμμα της Deloitte ‘Technology Fast 50’, έχει ως στόχο να αναδείξει το εύρος της καινοτομίας στη γεωγραφική μας περιοχή. Οι δυναμικές και φιλόδοξες νέες εταιρείες που αναδεικνύονται μέσα από το πρόγραμμα, θα συμβάλουν εν καιρώ στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής. Φιλοδοξία μας είναι να συμβάλουμε στην επιτάχυνση της ανάπτυξης των τοπικών οικοσυστημάτων μας – φέρνοντας κοντά νεοφυείς εταιρείες, επενδυτές και εδραιωμένες επιχειρήσεις – και στη συνεχή υποστήριξη των δραστηριοτήτων τους, καθώς συνεισφέρουν στην οικοδόμηση ενός ισχυρότερου και πιο βιώσιμου μέλλοντος για όλους», σημειώνει ο Κυριάκος Χαραλαμπίδης, Επικεφαλής του κλάδου Εταιρειών Υψηλής Ανάπτυξης της Deloitte Private στη Μέση Ανατολή.

Προϋποθέσεις για υποβολή αίτησης στην κατάταξη Fast 50:

  • Ετήσια έσοδα τουλάχιστον $50.000 το 2017, το 2018 και το 2019, και $250.000 για το 2020,
  • Επιχειρησιακή έδρα σε χώρα της περιοχής (Κύπρο, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Σαουδική Αραβία, Κατάρ ή Μπαχρέιν),
  • Η εταιρεία αναπτύσσει ή κατασκευάζει ιδιόκτητες τεχνολογίες, ή δαπανά σημαντικό ποσό κεφαλαίου για έρευνα και ανάπτυξη, και
  • Ιδιοκτησιακή δομή που να αποκλείει την πλειοψηφική συμμετοχή θυγατρικών στρατηγικών οντοτήτων.

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στην ηλεκτρονική αίτηση και να μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.deloitte.com/DMEFast50. Η υποβολή αιτήσεων θα κλείσει στις 30 Σεπτεμβρίου 2021 και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν τον Νοέμβριο του 2021.

Ο αντίκτυπος του προγράμματος Technology Fast 50 επεκτείνεται πέρα από την περιοχή μας. Όλες οι συμμετέχουσες εταιρείες που πληρούν τα κριτήρια του προγράμματος (όχι μόνο εκείνες που θα καταταχθούν στις πρώτες 50), έχουν επίσης την ευκαιρία να αναγνωριστούν στην κατάταξη Fast 500 EMEA. Παράλληλα με τα αντίστοιχα προγράμματα στη Βόρεια Αμερική και Ασία-Ειρηνικό, η προβολή επεκτείνεται από τοπική, σε διεθνή.

Σημείωση: Όλες οι συμμετέχουσες εταιρείες που πληρούν τις προϋποθέσεις για το πρόγραμμα Technology Fast 50 στην Κύπρο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και το Μπαχρέιν, θα εισαχθούν αυτόματα στο Fast 500 EMEA, εκτός και εάν μας ζητηθεί το αντίθετο. Για το Deloitte Technology Fast 500 EMEA, μια εταιρεία πρέπει να έχει λειτουργικά έσοδα έτους αναφοράς ύψους €50.000 (2017) και λειτουργικά έσοδα τρέχοντος έτους (2020) τουλάχιστον €1.000.000.