You are here

Η DP World Limassol παρουσίασε το λογισμικό Zodiac στο Dubai EXPO 2020

25/11/2021 14:14

Σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης συμμετείχε ο Διευθύνων Σύμβουλος της DP World Limassol, κ. Nawaf Abdulla, στο πλαίσιο του συνεδρίου CARGOES Digital Trade Flow, το οποίο πραγματοποιήθηκε πρόσφατα από την DP World στο περιθώριο της διεθνούς έκθεσης Dubai Expo 2020. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, η εξειδικευμένη Ομάδα CARGOES της DP World, του κορυφαίου πάροχου έξυπνων λύσεων logistics στον κόσμο, παρουσίασε το νέο λογισμικό του Ομίλου, το οποίο παρέχει μια ολοκληρωμένη γκάμα ψηφιακών λύσεων για την εφοδιαστική αλυσίδα.

Βίντεο από τον εκθεσιακό χώρο της DP World στο Dubai Expo

Συμμετέχοντας στη συζήτηση, που έφερε τον τίτλο «Η τεχνολογική πρόοδος σε λιμάνια και τερματικά και οι λύσεις τους», ο κ. Nawaf Abdulla εξήγησε ότι το λιμάνι της Λεμεσού θα καταστεί το πρώτο τερματικό του Ομίλου που θα αναβαθμίσει τα συστήματά του με την τελευταία έκδοση του λογισμικού Zodiac General Cargo (GC) and Container Terminal (CT) – ένα σύστημα που είναι εξ ολοκλήρου βασισμένο σε τεχνολογία υπολογιστικού νέφους (cloud).

Επιπρόσθετα, ο κ. Abdulla ανέφερε ότι εντός του πρώτου τριμήνου του 2022, η DP World Limassol σχεδιάζει να θέσει σε πλήρη εφαρμογή το σύστημα είσπραξης και τιμολόγησης που προσφέρει το συγκεκριμένο λογισμικό. Σύμφωνα με τον κ. Abdulla, σκοπός της Εταιρείας είναι να βελτιώσει και να αναβαθμίσει περαιτέρω το λογισμικό, συμπεριλαμβάνοντας παράλληλα, εξειδικευμένο σύστημα διαχείρισης κρουαζιέρων. Το Λογισμικό Σύστημα Τερματικού (TOS) θα συμβάλει επίσης, στην αύξηση της διαφάνειας και της αποτελεσματικότητας και στη βελτίωση της αποδοτικότητας, καθώς θα έχει τη δυνατότητα να συλλέγει στοιχεία και να ετοιμάζει αναφορές σε σχέση με τις δραστηριότητες του λιμανιού και την ανάλυση βασικών δεικτών απόδοσης (KPIs). Επιπλέον, θα αξιολογείται η απόδοση του λιμανιού, αναφορικά με την ανταλλαγή δεδομένων και πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο.

Ο εκθεσιακός χώρος της DP World στο Dubai Expo 2020, έχει ειδικά σχεδιαστεί ώστε να αποκαλύπτει, με ένα μοναδικό τρόπο, τον κόσμο του παγκόσμιου εμπορίου, μέσα από τη δύναμη της ροής. Πρόκειται για ένα προορισμό, όπου διάφοροι φορείς, όπως εκπρόσωποι κυβερνήσεων και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, πελάτες, influencers, μέλη της επιχειρηματικής κοινότητας αλλά και το ευρύ κοινό, μπορούν να επισκεφθούν από κοντά είτε να περιηγηθούν εικονικά, και να έρθουν σε επαφή με την καινούρια μορφή της DP World. Ο εκθεσιακός χώρος εστιάζει στην ιδέα της Ροής, παρουσιάζοντας τη διασυνδεσιμότητα της εφοδιαστικής αλυσίδας και της μεταφοράς εμπορευμάτων ανά το παγκόσμιο, αναδεικνύοντας παράλληλα, τον καίριο ρόλο που διαδραματίζει το έξυπνο εμπόριο για την παγκόσμια οικονομία.