You are here

Η DP World Limassol υποδέχθηκε τον Υφυπουργό Τουρισμού

26/03/2019 10:40

Κλειδί στην ανάπτυξη του τουρισμού οι κρουαζιέρες

Οι ευκαιρίες που διανοίγονται στον κλάδο της κρουαζιέρας και η ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών που σχετίζονται με την ανάπτυξη και προώθηση του βιώσιμου τουρισμού, βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης που πραγματοποιήθηκε μεταξύ της DP World Limassol και του Υφυπουργού Τουρισμού, Σάββα Περδίου. Τον Υφυπουργό Τουρισμού υποδέχθηκαν στελέχη της DP World Limassol, στο πλαίσιο πρόσφατης επίσκεψής του στο λιμάνι Λεμεσού.

Στη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Υφυπουργός Τουρισμού είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στο νέο Επιβατικό Τερματικό, μένοντας εντυπωσιασμένος από τις εγκαταστάσεις, ενώ πήρε και μία γεύση από τα κατασκευαστικά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή. Επιπρόσθετα, συναντήθηκε με τον Γενικό Διευθυντή της DP World Limassol, Charles Meaby, με τον οποίο αντάλλαξαν απόψεις και συζήτησαν τρόπους ενίσχυσης του τουριστικού προϊόντος της Κύπρου με στόχο την αύξηση της ανταγωνιστικότητας της χώρας και τη βελτίωση της εμπειρίας των επισκεπτών.

Ο Υφυπουργός Τουρισμού δήλωσε πως «ένας ισχυρός τομέας κρουαζιέρας μπορεί να έχει ουσιαστικό αντίκτυπο στις τοπικές κοινότητες και την ευρύτερη οικονομία της Κύπρου, δημιουργώντας πολλαπλά οφέλη». Ο κ. Περδίος πρόσθεσε πως «η DP World Limassol αποτελεί σημαντικό εταίρο του κράτους και έναν από τους κύριους φορείς της τουριστικής βιομηχανίας. Θεωρούμε επιτακτική την ανάγκη να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε να καταστήσουμε το λιμάνι Λεμεσού βασικό κέντρο κρουαζιέρας στην Ανατολική Μεσόγειο».

Από την πλευρά του, ο Γενικός Διευθυντής της DP World Limassol, Charles Meaby, υπογράμμισε την ανάγκη για συνεργασία όλων των φορέων του τουρισμού προκειμένου να αξιοποιηθούν στο μέγιστο δυνατό βαθμό οι ευκαιρίες που διανοίγονται από την ανάπτυξη του τομέα των κρουαζιέρων. Εξέφρασε, παράλληλα, την ετοιμότητα της εταιρείας να συνεισφέρει στην ενίσχυση της παρουσίας της Κύπρου στον περιφερειακό χάρτη της κρουαζιέρας.

«Επικεντρώνουμε τις προσπάθειές μας στην ενίσχυση και προώθηση του βιώσιμου τουρισμού και ιδιαίτερα όσον αφορά την αναβάθμιση της εμπειρίας των επισκεπτών. Το όραμά μας είναι ξεκάθαρο. Ωστόσο, πρόκειται για μία συλλογική προσπάθεια που προϋποθέτει την εμπλοκή όλων ειδικά, σε ό,τι αφορά την παροχή εξαιρετικής ποιότητας υπηρεσιών, παράγοντας καταλυτικός ως προς τη διαμόρφωση καλής φήμης», σημείωσε.