You are here

Η Ελληνική Τράπεζα φέρνει το Apple Pay

15/09/2020 11:08

Ο πιο εύκολος και ασφαλής τρόπος να κάνεις τις πληρωμές σου με iPhone και Apple Watch

Το Apple Pay είναι πλέον διαθέσιμο στους πελάτες της Ελληνικής Τράπεζας με κάρτες Visa και Mastercard, διασφαλίζοντας ακόμη μεγαλύτερη ευκολία και ασφάλεια στις καθημερινές τους συναλλαγές. Αυτός ο ιδιαίτερα ασφαλής τρόπος πληρωμών βοηθά τους πελάτες να αποφύγουν να δώσουν την κάρτα τους, να αγγίξουν κουμπιά ή να ανταλλάξουν μετρητά απολαμβάνοντας, σε κάθε συναλλαγή, τη δύναμη της ασφάλειας που τους παρέχει το iPhone.

Οι πελάτες κρατούν απλώς το iPhone ή το Apple Watch κοντά στο τερματικό για να πραγματοποιήσουν μια ανέπαφη πληρωμή. Η κάθε πληρωμή με Apple Pay επαληθεύεται με απλά μια ματιά με το Face ID ή με ένα άγγιγμα με το Touch ID, ή ακόμα με ένα δυναμικό κωδικό ασφαλείας μιας χρήσης. Οι πελάτες μπορούν να πληρώνουν με το Apple Pay σε καταστήματα λιανικού εμπορίου, υπεραγορές, φαρμακεία, εστιατόρια, ταξί, καφετέριες και άλλα πολλά.

Οι πελάτες μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν το Apple Pay σε iPhone, iPad και Mac για να κάνουν ταχύτερες και πιο βολικές αγορές σε apps ή διαδικτυακά στο Safari χωρίς να χρειάζεται να δημιουργήσουν λογαριασμούς ή να πληκτρολογήσουν επανειλημμένα πληροφορίες αποστολής και χρέωσης. Το Apple Pay διευκολύνει την πληρωμή στο delivery έτοιμου φαγητού και τροφίμων, στις online αγορές, σε μεταφορές, στη στάθμευση κ.λ.π. Το Apple Pay μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την πραγματοποίηση πληρωμών σε εφαρμογές μέσω Apple Watch.

Η ασφάλεια και το απόρρητο βρίσκονται στον πυρήνα του Apple Pay. Με τη χρήση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας Visa και Mastercard της Ελληνικής Τράπεζας με το Apple Pay, οι πραγματικοί αριθμοί της κάρτας δεν αποθηκεύονται ούτε στη συσκευή αλλά ούτε και στους διακομιστές της Apple. Αντίθετα, ένας μοναδικός αριθμός λογαριασμού συσκευής (Device Account Number) κρυπτογραφείται και αποθηκεύεται με ασφάλεια στο Secure Element, ένα πιστοποιημένο τσιπ βιομηχανικού προτύπου που έχει σχεδιαστεί για να αποθηκεύει τα στοιχεία πληρωμής με ασφάλεια στη συσκευή.

Το Apple Pay είναι εύκολο στην εγκατάσταση. Απλά ανοίξτε την εφαρμογή Wallet, πατήστε +, και ακολουθήστε τα βήματα για να προσθέσετε τις πιστωτικές ή χρεωστικές Visa και Mastercard της Ελληνικής Τράπεζας. Μόλις ένας πελάτης προσθέσει την κάρτα σε iPhone, Apple Watch, iPad, και Mac, μπορεί άμεσα να χρησιμοποιήσει το Apple Pay.  Οι πελάτες θα συνεχίσουν να λαμβάνουν όλα τα οφέλη και προνόμια που προσφέρει η Ελληνική Τράπεζα μέσω των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών Visa και Mastercard της Τράπεζας.

Για περισσότερες πληροφορίες για το Apple Pay, επισκεφθείτε: http://www.apple.com/apple-pay/ ή την ιστοσελίδα της Ελληνικής Τράπεζας στο www.hellenicbank.com/applepay