You are here

Η Ελληνική Τράπεζα κάνει την καθημερινή τραπεζική πιο εύκολη από ποτέ

18/01/2021 09:57

 

Η ψηφιακή μεταμόρφωση της Ελληνικής Τράπεζας δημιούργησε την απαραίτητη υποδομή, ώστε σήμερα να ανταποκρίνεται άρτια στις νέες απαιτήσεις εξαιτίας της πανδημίας Covid – 19, κάνοντας τις τραπεζικές συναλλαγές πιο εύκολες και γρήγορες από ποτέ.

Η Ελληνική Τράπεζα με βασικό γνώμονα τη διασφάλιση της υγείας των πελατών και του προσωπικού της και στα πλαίσια των οδηγιών του Υπουργείου Υγείας για περιορισμό των μετακινήσεων και των κοινωνικών συναναστροφών προτρέπει τους πελάτες της να αξιοποιήσουν τη χρήση των εναλλακτικών καναλιών εξυπηρέτησης (Hellenic Bank Web Banking και Mobile App, ATM και κάρτες ανέπαφων συναλλαγών).

Οι πελάτες προτρέπονται να επισκέπτονται τα καταστήματα μόνο σε περίπτωση απόλυτης ανάγκης. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού η Ελληνική Τράπεζα προσφέρει γρήγορες, οικονομικές και απλές επιλογές από τα ψηφιακά εναλλακτικά της κανάλια. 

Για ασφαλή και γρήγορη εξυπηρέτηση:

  • Οι πελάτες μπορούν να αποκτήσουν χρεωστική κάρτα εντελώς δωρεάν με ένα τηλεφώνημα στο Κέντρο Επικοινωνίας Πελατών χωρίς να επισκεφθούν κάποιο κατάστημα και να λάβουν το PIN τους με SMS στο κινητό τους, ώστε να μπορούν να αξιοποιήσουν όλα τα εναλλακτικά κανάλια εξυπηρέτησης.
  • Έμπειρο προσωπικό της Τράπεζας βρίσκεται μέσα και έξω από τα καταστήματα καθοδηγώντας και εξυπηρετώντας τους πελάτες, δίνοντας προτεραιότητα στους συνταξιούχους και στις ευάλωτες ομάδες, ώστε να διεκπεραιώνουν τις συναλλαγές τους στις ΑΤΜ, γρήγορα και με ασφάλεια.
  • Οι αναλήψεις και καταθέσεις μετρητών για ποσά μικρότερα των €500 και η έκδοση καταστάσεων/ υπολοίπων λογαριασμών πραγματοποιούνται αποκλειστικά στις ΑΤΜ.
  • Υπάρχει η δυνατότητα κατάθεσης πολλαπλών επιταγών μέσω των ΑΤΜ ή δωρεάν υπηρεσία συλλογής επιταγών (courier) από τα γραφεία των πελάτων (για περισσότερες από 10 επιταγές).
  • Η πληρωμή λογαριασμών Κοινής Ωφέλειας γίνεται μόνο μέσω των Hellenic Bank Web Banking και Mobile App (δωρεάν)
  • Οι εκτελέσεις μισθοδοσιών και μεταφορές χρημάτων γίνονται ηλεκτρονικά, μέσω του Hellenic Bank Web Banking.
  • Υπάρχει η δυνατότητα κατάθεσης έως €30.000 ημερησίως στις ΑΤΜ ή στις «in lob by ATM» στον εσωτερικό χώρο επιλεγμένων καταστημάτων.
  • Οι μη ταμειακές πράξεις (παροχή πληροφοριών, υπογραφή συμβολαίων, παραλαβή βιβλιαρίων επιταγών κ.α.) γίνεται μόνο κατόπιν ραντεβού.

Hellenic Bank Web Banking

Οι πελάτες της Ελληνικής Τράπεζας μπορούν να εγγραφούν στα ηλεκτρονικά της κανάλια χωρίς να επισκεφθούν κάποιο κατάστημα, συμπληρώνοντας μια απλή ηλεκτρονική αίτηση. Με τους προσωπικούς ηλεκτρονικούς κωδικούς τους μπορούν να πραγματοποιήσουν τις συναλλαγές τους εύκολα, γρήγορα και οικονομικά. Μεταξύ άλλων μπορούν:

  • Να δουν το IBAN τους και να εκτυπώσουν το σχετικό πιστοποιητικό
  • Να δουν υπόλοιπα λογαριασμών και να εκτυπώσουν καταστάσεις λογαριασμών
  • Να πληρώσουν λογαριασμούς κοινής ωφελείας, φορολογίες, Οργανισμούς ή να ανανεώσουν την άδεια κυκλοφορίας τους
  • Να μεταφέρουν χρήματα δωρεάν μεταξύ των λογαριασμών τους ή σε άλλο άτομο στην Κύπρο και στο εξωτερικό (έως και  €1000 σε χώρες SEPA)
  • Να παγoποιήσουν προσωρινά τη χρήση της κάρτα τους αν αυτή χαθεί ή κλαπεί ή να δημιουργήσουν νέο κωδικό πρόσβασης σε περίπτωση που το ξεχάσουν ή το κλειδώσουν.

Contact Pay

Με το αναβαθμισμένο Hellenic Bank Mobile App οι καθημερινές συναλλαγές με το κινητό γίνονται τόσο απλές όσο η αποστολή ενός μηνύματος. Το Contact Pay τα κάνει όλα πιο εύκολα, καθώς ο χρήστης μπορεί να αποστείλει ή να λάβει χρήματα από και προς τις αποθηκευμένες επαφές του κινητού του, από και προς λογαριασμούς της Ελληνικής Τράπεζας. Με νέο φιλικό και ξεκάθαρο σχεδιασμό, και ενσωματωμένες βιομετρικές δικλίδες ασφαλείας το Mobile App της Ελληνικής Τράπεζας προσφέρει μια πραγματικά εύκολη τραπεζική, οποτεδήποτε και από οπουδήποτε.

Cash 360 coin

Φροντίζοντας για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών πελατών της η Ελληνική Τράπεζα διαθέτει 11 μηχανές Cash 360 coin σε επιλεγμένα καταστήματα σε όλη την Κύπρο, προσφέροντας τη δυνατότητα κατάθεσης μεγάλου όγκου κερμάτων με τη χρήση ειδικού κώδικα. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα, εντός της ίδιας ημέρας, η Τράπεζα ενημερώνει αυτόματα τον λογαριασμό του πελάτη.

165 ΑΤΜ σε 104 σημεία παγκύπρια

Οι πελάτες της Ελληνικής Τράπεζας μπορούν να εξυπηρετηθούν από το ευρύ και παγκύπριο δίκτυο ΑΤΜ νέας γενιάς 24/7 και να πραγματοποιήσουν καθημερινές τραπεζικές εργασίες όπως: δωρεάν αναλήψεις και καταθέσεις μετρητών με άμεση πίστωση των συνδεδεμένων λογαριασμών ή της πιστωτικής κάρτας, καταθέσεις επιταγών, να δουν τα υπόλοιπα των λογαριασμών τους και άλλα.