You are here

Η Ελληνική Τράπεζα στηρίζει παιδικές περιβαλλοντικές ευαισθησίες

07/05/2008 14:55
Μέγας χορηγός μιας πρωτότυπης έκθεσης για τα αγρινά στην Αθήνα

Παιδικές ευαισθησίες και αγάπη προς το περιβάλλον και τη φύση στήριξε για άλλη μια φορά ο Όμιλος της Ελληνικής Τράπεζας. Ως μέγας χορηγός του ταξιδιού των αγρινών από την Πλατεία Ελευθερίας στη Λευκωσία στην Αθήνα της Ελλάδας, αγκάλιασε μια πρωτότυπη εκδήλωση των παιδιών του Β’ Κύκλου του Δημοτικού Σχολείου του Αγίου Ανδρέα.

Τα παιδιά του Δημοτικού αποδεικνύοντας τις οικολογικές τους ευαισθησίες επέλεξαν το αγρινό ως το ενδημικό ζώο της Κύπρου για να μεταφέρουν τα μηνύματά τους για το περιβάλλον.

Μέσα από μια ομαδική εργασία στα πλαίσια της περιβαλλοντικής αγωγής φιλοτέχνησαν 22 αγρινά, στέλλοντας μέσω του καθενός από αυτά το δικό τους οικολογικό μήνυμα.

Οι μαθητές του Οικολογικού Δημοτικού Σχολείου του Αγίου Ανδρέα πήραν τα αγρινά, τα οποία κόσμησαν την Πλατεία Ελευθερίας την περίοδο των Χριστουγέννων του 2006 και τα φιλοτέχνησαν κατά την περσινή χρονιά.

Στον αγώνα για τη διάσωση του πλανήτη μας, τα παιδιά ξεκίνησαν ένα πρωτότυπο ταξίδι από την Κύπρο στην Αθήνα και παρουσίασαν τα πρωτότυπα αγρινά τους. Με αυτό τον τρόπο λειτούργησαν ως πρεσβευτές της Κύπρου στον αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης» στην Ακαδημίας 50, στις 18 Απριλίου 2008. Η κα Σόφη Δασκαλάκη, Πρόεδρος του Πολιτισμικού Οργανισμού του Δήμου Αθήνας τίμησε με την παρουσία της την εκδήλωση και απηύθυνε χαιρετισμό. Χαιρετισμούς επίσης απηύθυναν, ο Γενικός Διευθυντής της Ελληνικής Τράπεζας κ. Νέαρχος Μαραγκός, ο εκπρόσωπος του Δήμου Λευκωσίας κ. Φίλιππος Πέτσας, εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού στην Κύπρο κ. Νίκος Πενταράς, η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Ανδρέα κα Λεώνη Ορφανίδου και ο Πρέσβης της Κύπρου στην Ελλάδα, κ. Γιώργος Γεωργή.

Τα παιδιά τραγούδησαν και απάγγειλαν ποιήματα με θέμα το περιβάλλον. Συγκίνηση και ενθουσιασμός ήταν τα συναισθήματα όλων όσων παρευρέθηκαν στην εκδήλωση.

Στην εκδήλωση στην οποία παρέστη ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής του Ομίλου κ. Μάκης Κεραυνός τέθηκε υπό την αιγίδα του Δημάρχου Αθηναίων κ. Κακλαμάνη.

Η Ελληνική Τράπεζα, ως ένας περιβαλλοντικά ευαίσθητος Οργανισμός, στήριξε με μεγάλη χαρά την πρωτοβουλία αυτή που στόχο είχε την προστασία του περιβάλλοντος δημιουργώντας περιβαλλοντική συνείδηση ανάμεσα στους πολίτες.